XRF Spectrometer

Logo XenemetrixXenemetrix Ltd. ontwerpt en produceert sinds 1970 toonaangevende Energy-Dispersive X-Ray Fluorescence (EDXRF) Spectrometers. Zij passen de nieuwste technologieën toe en hebben daarmee kosteneffectieve oplossingen ontwikkeld voor een brede range industrieën en applicaties.

X-Calibur Bench Top EDXRF Spectrometer
Snel,  accuraat, eenvoudig

Een kosteneffectieve oplossing  in de huidige markt voor elementaire analyse.
De compacte spectrometer neemt weinig ruimte op de laboratoriumtafel in en omvat een volledig geïntegreerd computersysteem.
De X-Calibur maakt gebruik van een hoge resolutie detector, een camera met geïntegreerde software en een krachtige röntgenbuis  met variabele Spot afmetingen om monsters van verschillende afmetingen aan te kunnen.

Its_elemental

De unieke anodegeometrie aan de voorzijde van de röntgenbuizen, gecombineerd met het geavanceerde optische ontwerp dat zo dicht mogelijk op het monster zit, resulteert in  een verhoogde gevoeligheid.

Het robuuste ontwerp maakt de X-Calibur ideaal voor een mobiel laboratorium en het voldoet aan MIL 810E specificaties voor shock testen. Het instrument voorziet in niet-destructieve kwalitatieve en kwantitatieve bepaling van C(6) tot Fm (100), wat dit een exceptioneel instrument maakt dat klaar is voor de toekomst.

Silicon Drift Detector (SDD)
Deze detector maakt een hogere telsnelheid mogelijk, beschikt over een verbeterde resolutie tot 125eV en reageert sneller om operationele downtime te minimaliseren.

De optionele SDD LE Ultra Thin Detector Window levert superieure prestaties voor lage  Z-element (Light Element) analyse .

PD (Pin Diode) Detector
Een eenvoudige en betrouwbare detector die een grotere resolutie  dan 150eV bereikt.

Belangrijkste toepassingen
Petrochemie, polymeren, milieu, olie, brandstoffen, diesel en vloeistoffen, mijnbouw & geologie, forensisch, authenticatie & zeldzame metalen, farmacie & biomedisch.

Contactformulier

Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00uur binnen 1 werkdag contact met u op.
Alvast onze hartelijke dank.

Uw organisatie *

Uw naam *

E-mail adres *

Telefoonnummer *

Vraag *

[recaptcha]