Mosh-Moah vrije Vials en Caps

Bij de monstervoorbereiding dienen alle mogelijke introducties van vals-positieve Mosh Moah-verontreinigingen in het LC-GC-systeem te worden vermeden. We moeten er zeker van zijn dat alle gemeten Mosh Moah resultaten afkomstig zijn van het monster en niet van de laboratoriumomgeving. Het oplosmiddel dat we voor het experiment gebruiken wordt getest op de aanwezigheid van Mosh-Moah. Handschoenen worden gebruikt om contact tussen het monster en  de huid te vermijden. Glaswerk wordt meestal vooraf gereinigd, maar de Vials en Caps met septa worden meestal direct uit de doos gebruikt.

Met name de septa kunnen veel Mosh Moah-gerelateerde componenten bevatten en vormen dan ook een hoog risico op hoge ruis of vals-positieve resultaten.

Een goed alternatief zijn Virgin PTFE-septa. Deze zijn chemisch zeer goed bestand tegen de meeste media en veranderen niet van eigenschappen. Voor de witte PTFE septa geldt een hoge temperatuurstabiliteit van circa – 250°C tot circa + 250°C. Er is geen desorptie van het Mosh Moah component. Daarom is dit materiaal het meest geschikt voor deze toepassing.

Probleem

Crimp Caps worden normaal gesproken gebruikt voor Single-Injection HPLC analyse. Er zijn 2 nadelen van deze sluiting in combinatie met de gewenste septa:

  • de ingebrachte PTFE-septa vallen tijdens het verplaatsen of sluiten van de Vial vaak uit de aluminium Crimp Cap.
  • de dichtheid van het materiaal is niet altijd voldoende vanwege een te laag elastomeergehalte. Bovendien is de dikte van het septum slechts 0,25mm waardoor mogelijk materiaal verdampt voor de injectie.

Onze oplossing:

  • een aluminium Crimp Cap met een lichte kromming naar binnen wordt gebruikt. Hierdoor wordt het ingebrachte dunne PTFE septum gefixeerd; ‘Closure, aluminum crimp cap colorless, with hole and virgin PPTFE septum 0,25mm thick, 53° shore’
  • doordat een Fluoroplastic O-ring is verwerkt tussen het PTFE-septum en het gat kan de aluminium Crimp Cap nu optimaal worden gekrompen zonder dat de krimptang opnieuw ingesteld hoeft te worden. Door het walsproces dat hier wordt gebruikt, is het PTFE-septum gefixeerd: ‘Closure: aluminum crimp cap, colorless, with hole and roller blind, virgin PTFE septum 0,25mm thick, 53 ° shore D and O-ring made of fluoroplastic’

Het eindresultaat is een Mosh Moah Free Vial Cap systeem waarbij het PTFE septum vast zit zodat er geen contact is met het septum tijdens het krimpen van de kap.

Voor meer informatie en prijzen voor 1.8 en 10mL flacons neemt u contact op met ons op.

 

 

 

This post is also available in: Engels