Seminar Food/Feed analysemethoden – 7 maart 2024

Ons zusterbedrijf SALM EN KIPP organiseert op donderdag 7 maart a.s. in Breukelen het seminar Food en Feed Seminar.

Voor wie?

Het seminar is geschikt voor zowel analisten als labhoofden.

Onderwerpen:

In één dag krijgt u alle informatie over de verschillende analyses en bepalingen die relevant zijn binnen de food en feed. Sprekers geven u achtergrondinformatie, bespreken de verschillen tussen de diverse methoden en zorgen dat u met nieuwe inzichten weer naar huis gaat.

 • Kjeldahl vs Dumas – analyse van proteïne/ stikstof
 • Vetbepaling mbv de Randall extractie methode
 • Monstervoorbereiding/ malen – cryogeen malen conform Food and Drug Administration (FDA)
 • Verouderingstesten met Oxitest
 • Fiberanalyse m.b.v FIWE Advance

Link naar volledige programma.

Een deel van de presentaties is in het Engels!

Locatie:

SALM EN KIPP / Breukelen

 

 

Instrument Solutions exposant op Laborama 2024

Op 14 & 15 maart 2024 vindt in Brussels Expo de vakbeurs Laborama plaats. Instrument Solutions neemt ook dit jaar weer, samen met zusterbedrijf Salm en Kipp, deel als exposant.

Onze Product Specialisten staan voor u klaar om te informeren over ons aanbod en u verder te helpen om oplossingen te vinden waarnaar u op zoek bent.

Parallel aan de beurs is er net als vorig jaar ook een 2-daags congres, The Laborama Community: Scientific Sessions, dat plaats zal vinden  achteraan Paleis 3. Inschrijven hiervoor kan u ook via de aanmeld button onderaan deze pagina.

Waar?

Brussels Expo – Hal 3  – België

Ontmoet Instrument Solutions en Salm en Kipp op standnummer B22

Openingstijden

 • Donderdag van 09:30 to 16:30uur
 • Vrijdag van 09:30 tot 16:00uur

Op onze stand tonen wij u onder andere:

 

 

HPLC/GPC training ‘Haal meer uit uw HPLC en/of GPC’

Meld u aan voor de boeiende 3-daagse training ‘Haal meer uit uw HPLC en/of GPC‘, op 28 t/m 30 november 2023 bij ons zusterbedrijf SALM EN KIPP te Breukelen.

Aanleiding

Wij merken vaak in het veld dat gebruikers niet altijd op te hoogte zijn van alle uitgebreide mogelijkheden die HPLC en GPC/SEC bieden voor het bepalen van zaken zoals molmassa en grootte van componenten. Uw HPLC- of GPC/SEC-systeem is vaak in staat om meer informatie te verschaffen dan u wellicht vermoedt!

Benut uw HPLC en/of GPC optimaal!

Tijdens deze Engelstalige training krijgt u de kans om onder leiding van twee gerenommeerde experts, namelijk Dr. Christian Dauwe van AppliChrom en Dr. Klaus-Dieter Bures van WGE Dr. Bures, te ontdekken hoe u de verschillende aspecten van deze analysetechnieken kunt benutten aan de hand van een praktisch voorbeeld met gummibeertjes, inclusief verpakking. Hierbij komen de volgende mogelijkheden aan bod:

 • Het bepalen van componenten met een laag moleculair gewicht met behulp van HPLC.
 • Het vaststellen van componenten met een hoog moleculair gewicht via Gel Permeation Chromatography (GPC) en Size Exclusion Chromatography (SEC).

We zullen u leren hoe u de identiteit, concentratie, molaire massa en moleculaire grootte van de verschillende componenten kunt vaststellen, rekening houdend met diverse factoren, zoals het type chromatografiekolom, de meetcondities en het type detector.

Aan de hand van een praktisch voorbeeld met gummibeertjes, inclusief verpakking, worden componenten met een laag- en hoog moleculair gewicht bepaald.

Bovendien zullen we u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van HPLC en GPC/SEC, zodat u volledig geïnformeerd blijft over de mogelijkheden die deze analysetechnieken te bieden hebben.

Wij kijken uit naar uw aanwezigheid bij deze waardevolle training! Ongetwijfeld zal het u  helpen uw kennis en vaardigheden op het gebied van HPLC en GPC/SEC naar een hoger niveau te tillen. Schrijf u in en ontdek de ongekende mogelijkheden van uw analytische systemen!

Programma: (*)

 • Dag 1     Basis HPLC en GPC
 • Dag 2     GPC en SEC (voor gevorderden)
 • Dag 3     Calculeren van exacte massa m.b.v. GPC/SEC (voor gevorderden)

(*) Het is mogelijk om voor één of meerdere dagen in te schrijven.

Kosten (inclusief lunch en koffie, thee, frisdrank)

 • 1 dag                    € 500
 • 2 dagen               € 750
 • 3 dagen               € 950

Prijzen zijn vermeld exclusief 21% BTW.

Locatie

Kantoor van ons zusterbedrijf SALM EN KIPP:

 • Merwedeweg 5, Breukelen, NL

Aanmeldformulier HPLC/GPC training

Workshop Optimaal gebruik maken van de Compact Mass Spectrometer

Op 21 november 2023 organiseert Instrument Solutions in samenwerking met Advion Interchim bij de Universiteit van Utrecht de gratis workshop ‘How-to-Use the Compact Mass Spectrometer (CMS)’

De meeste laboratoria hebben de behoefte om een reeks monsters te analyseren met meer dan één techniek voor een completere identificatie en karakterisering van monsters. De expressie® CMS van Advion kan worden geïntegreerd met bijna elke chemietechniek, van de eenvoudigste, snelste directe probe-analyse waarbij geen monstervoorbereiding nodig is, tot zeer hoogwaardige scheiding van verbindingen met LC-integratie. De expressie CMS biedt de meest veelzijdige monstertechnieken op de markt, waaronder:

 

Doel van de workshop

is om het CMS en haar mogelijkheden (beter) te leren kennen. Samen met ervaren gebruikers van dit systeem geven wij hiervoor een Hands-on training op een in gebruik gesteld CRM systeem.

Specialisten van Advion Interchim én Instrument Solutions geven u instructies en tips waarop u moet letten voor een optimaal gebruik.

Waar en wanneer:

 • Locatie:  David de Wiedgebouw – Universiteitsweg 99 – Utrecht
 • Aanvang: 10:00uur
 • Einde : 16:00uur

Aanmeldformulier workshop CMS op 21 november 2023

4 + 1 = ?

 

Bezoek Laborama 2023

Op 16 & 17 maart 2023 vindt in Brussels Expo de vakbeurs Laborama 2023 plaats. Instrument Solutions neemt, samen met zusterbedrijf Salm & Kipp, deel als exposant.

Waar? Brussels Expo – Hal 3  – België

Ontmoet ons op standnummer D25

Wat u op de stand van Instrument Solutions verwachten:

Instrument Solutions op World of Technology & Science 2022 in Utrecht

De vakbeurs World of Technology & Science opent haar deuren! Om precies te zijn is de Jaarbeurs in Utrecht van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 september 2022 het toneel van de WoTS-beurs.

Wij zullen ons samen met zusterorganisatie SALM EN KIPP presenteren met een stand. U bent van harte welkom op onze stand in hal 7, stand B067!

Wat wij u tonen:

 • ICP-OES en ICP-MS standaarden van Inorganic Ventures
 • Sample introductie systemen voor ICP-OES en ICP-MS van Glass Expansion
 • Katanax X-300 Fusion Fluxer van SPEX SamplePrep – voor het ontsluiten van monsters voor XRF- en ICP analyse
 • DigiPREP MS240 verwarmingsblok voor het ontsluiten van 48 DigiTUBEs van 50mL tegelijk als monstervoorbereiding van o.a. uw ICP analyse. Het temperatuurverloop van de ontsluiting wordt vastgelegd in de speciaal ontwikkelde Go2Temp software.
 • Vlamfotometer BWB XP Plus – Dit vijfkanaals systeem is de enige vlamfotometer op de markt met simultane detectie én weergave van vijf elementen.
 • PuriFlash XS520 van Advion Interchim Scientific voor het opzuiveren van organische verbindingen in Normal Phase en Reversed Phase
 • nieuwe TLC FlashReader van Advion Interchim Scientific 
 • Freezer Mill – Speciaal voor het vermalen/verpulveren van moeilijke monsters!
 • GenoMax homogenizer – nieuwe geautomatiseerde cellysis voor het disrupten van cellen
 • Heracles E-Nose – Dit instrument is zowel elektronische neus als Ultra Fast gaschromatograaf en maakt in één run een algeheel geurprofiel en chemische compositie-analyse.

Onze verkoopteam dat bestaat uit Product Specialisten staat voor u klaar om u te helpen te vinden waarnaar u op zoek bent.

 

 

Laborama 2022, 19 en 20 mei

Voor de Belgische markt is deze normaal gesproken jaarlijkse Expo de ontmoetingsplaats voor de laboratoriumbranche. Na een afwezigheid van 2 jaar door de Corona pandemie staat dit evement gelukkig weer op het programma!

Instrument Solutions neemt deel als exposant aan Laborama Expo dat op 19 en 20 mei 2022 plaats vindt in Brussel.

Waar? Brussels Expo – Paleis 1 – België

Ontmoet ons op standnummer C26

Wat u op onze stand kunt verwachten:

 

LabAnalyse 2022, 16 juni 2022

Op donderdag 16 juni 2022 vindt het 1-daagse evenement LabAnalyse plaats in Stadion De Kuip in Rotterdam.

LabAnalyse biedt een mooi lezingenprogramma en talloze netwerkmogelijkheden.  U kunt eindelijk weer bijpraten met vakgenoten en leveranciers. Instrument Solutions zal samen met zusterorganisatie Salm & Kipp met een stand als exposant vertegenwoordigd zijn.

Onze productspecialisten staan in ieder geval voor u klaar om u desgewenst te adviseren over onze producten en technische service.

Meer informatie en praktische informatie over dit evenement leest u op de website van LabAnalyse.

Op donderdag 16 juni 2022 vindt het 1-daagse evenement LabAnalyse plaats in Stadion De Kuip in Rotterdam.

LabAnalyse biedt een mooi lezingenprogramma en talloze netwerkmogelijkheden.  U kunt eindelijk weer bijpraten met vakgenoten en leveranciers. Instrument Solutions zal samen met zusterorganisatie Salm & Kipp met een stand als exposant vertegenwoordigd zijn.

Onze productspecialisten staan in ieder geval voor u klaar om u desgewenst te adviseren over onze producten en technische service.

Meer informatie en praktische informatie over dit evenement leest u op de website van LabAnalyse.

Webinar MultiVIEW

Maak nu kennis met de MultiVIEW magnetron. Met 12 individueel aanstuurbare magnetrons, ieder met een eigen IR temperatuursensor is deze magnetron uniek in zijn soort. Bij uitstek is dit systeem geschikt voor zowel R&D als High Throughput lab.

Op 7 april van 15:00 – 15:40uur zullen onze Product Manager Jeroen van Boxtel samen met Art Ross van SCP Science u live de MultiVIEW in actie laten zien.

Regelmatig samples van verschillende aard of grote series?
Als u te maken hebt met verschillende typen samples waarvoor u verschillende protocollen wilt toepassen, dan is deze MultiVIEW voor u mogelijk interessant. U kunt namelijk het temperatuurverloop voor ieder sample apart instellen. Onderstaande screenshot laat zien hoe dit er op het scherm uitziet. Dit geldt ook voor grote series samples. In combinatie met 4 stuks AutoLOADER Units is het namelijk mogelijk om tot 300 samples achter elkaar te ontsluiten.

Meer informatie nodig?
Link naar productpagina | Link naar brochure
Als u vragen hebt over dit webinar of over de MultiVIEW, belt u ons gerust op +31 (0) 88 46 78 786

Wilt u deelnemen?

Vul het volgende formulier in:

Aanmeldingsformulier Webinar MultiVIEW, 7 april 2022, 15:00uur

3 + 1 = ?

LabAutomation 22 maart

Op 22 maart 2022 vindt de 1-daagse vakbeurs LabAutomation plaats in het Congrescentrum 1931 van de Brabanthallen in Den Bosch.

Houdt u zich bezig om processen in uw laboratorium te automatiseren en te stroomlijnen? Op dit evenement wordt kennis uitgewisseld op het gebied van automatisering, robotisering en software oplossingen hiervoor.

De hele dag door biedt de organisatie een lezingenprogramma verzorgd door specialisten en ervaringsdeskundigen. Verder kunt u op de informatiemarkt inspiratie opdoen over automatiseringsoplossingen die aansluiten bij wat u nodig denkt te hebben.

U ontmoet Product Specialisten van Instrument Solutions op de informatiemarkt bij stand 7. Wilt u uw monstervoorbewerking automatiseren, of dat is op uw organisch of anorganisch lab (zuur milieu), u bent bij ons op het goede adres!

Meer informatie over dit evenement leest u hier.