Laborama 2022, 19 en 20 mei

Voor de Belgische markt is deze normaal gesproken jaarlijkse Expo de ontmoetingsplaats voor de laboratoriumbranche. Na een afwezigheid van 2 jaar door de Corona pandemie staat dit evement gelukkig weer op het programma!

Instrument Solutions neemt deel als exposant aan Laborama Expo dat op 19 en 20 mei 2022 plaats vindt in Brussel.

Waar? Brussels Expo – Paleis 1 – België

Ontmoet ons op standnummer C26

Wat u op onze stand kunt verwachten:

 

LabAnalyse 2022, 16 juni 2022

Op donderdag 16 juni 2022 vindt het 1-daagse evenement LabAnalyse plaats in Stadion De Kuip in Rotterdam.

LabAnalyse biedt een mooi lezingenprogramma en talloze netwerkmogelijkheden.  U kunt eindelijk weer bijpraten met vakgenoten en leveranciers. Instrument Solutions zal samen met zusterorganisatie Salm & Kipp met een stand als exposant vertegenwoordigd zijn.

Onze productspecialisten staan in ieder geval voor u klaar om u desgewenst te adviseren over onze producten en technische service.

Meer informatie en praktische informatie over dit evenement leest u op de website van LabAnalyse.

Op donderdag 16 juni 2022 vindt het 1-daagse evenement LabAnalyse plaats in Stadion De Kuip in Rotterdam.

LabAnalyse biedt een mooi lezingenprogramma en talloze netwerkmogelijkheden.  U kunt eindelijk weer bijpraten met vakgenoten en leveranciers. Instrument Solutions zal samen met zusterorganisatie Salm & Kipp met een stand als exposant vertegenwoordigd zijn.

Onze productspecialisten staan in ieder geval voor u klaar om u desgewenst te adviseren over onze producten en technische service.

Meer informatie en praktische informatie over dit evenement leest u op de website van LabAnalyse.

Webinar MultiVIEW

Maak nu kennis met de MultiVIEW magnetron. Met 12 individueel aanstuurbare magnetrons, ieder met een eigen IR temperatuursensor is deze magnetron uniek in zijn soort. Bij uitstek is dit systeem geschikt voor zowel R&D als High Throughput lab.

Op 7 april van 15:00 – 15:40uur zullen onze Product Manager Jeroen van Boxtel samen met Art Ross van SCP Science u live de MultiVIEW in actie laten zien.

Regelmatig samples van verschillende aard of grote series?
Als u te maken hebt met verschillende typen samples waarvoor u verschillende protocollen wilt toepassen, dan is deze MultiVIEW voor u mogelijk interessant. U kunt namelijk het temperatuurverloop voor ieder sample apart instellen. Onderstaande screenshot laat zien hoe dit er op het scherm uitziet. Dit geldt ook voor grote series samples. In combinatie met 4 stuks AutoLOADER Units is het namelijk mogelijk om tot 300 samples achter elkaar te ontsluiten.

Meer informatie nodig?
Link naar productpagina | Link naar brochure
Als u vragen hebt over dit webinar of over de MultiVIEW, belt u ons gerust op +31 (0) 88 46 78 786

Wilt u deelnemen?

Vul het volgende formulier in:

Aanmeldingsformulier Webinar MultiVIEW, 7 april 2022, 15:00uur

2 + 0 = ?

LabAutomation 22 maart

Op 22 maart 2022 vindt de 1-daagse vakbeurs LabAutomation plaats in het Congrescentrum 1931 van de Brabanthallen in Den Bosch.

Houdt u zich bezig om processen in uw laboratorium te automatiseren en te stroomlijnen? Op dit evenement wordt kennis uitgewisseld op het gebied van automatisering, robotisering en software oplossingen hiervoor.

De hele dag door biedt de organisatie een lezingenprogramma verzorgd door specialisten en ervaringsdeskundigen. Verder kunt u op de informatiemarkt inspiratie opdoen over automatiseringsoplossingen die aansluiten bij wat u nodig denkt te hebben.

U ontmoet Product Specialisten van Instrument Solutions op de informatiemarkt bij stand 7. Wilt u uw monstervoorbewerking automatiseren, of dat is op uw organisch of anorganisch lab (zuur milieu), u bent bij ons op het goede adres!

Meer informatie over dit evenement leest u hier.

 

Themadag Chromatografie

Het FHI organiseert dit jaar een serie themadagen met webinars over uiteenlopende onderwerpen. Op 30 maart 2021 heeft de eerste themadag plaatsgevonden over het onderwerp chromatografie.

Instrument Solutions heeft aan deze dag deelgenomen met een webinar over Flash Chromatografie. Onze kersverse partner Interchim heeft samen met onze Product Manager Jan Volkers aan de hand van een live demonstratie van een purificatie laten zien hoe uw Flash Chromatografie proces gemakkelijker en sneller kunt laten verlopen.

Heeft u moeite om een bepaalde verbinding gezuiverd te krijgen en/of de juist methode te bepalen? Kijk de opname van het webinar hieronder!

De volgende onderwerpen zijn aan de orde komen:

 • Van TLC naar succesvolle zuivering in een paar klikken
 • Hoe u met 100% vertrouwen niet-UV actieve verbindingen kunt zuiveren
 • Hoe u eenvoudig en snel kunt overschakelen van Flash naar Prep

U kunt het webinar hier terugkijken:

 

 

 

 

 

 

Webinars over sensorische eigenschappen plastic verpakkingen en cosmetica

Consumenten zijn zeer kritisch als het gaat om de sensorische eigenschappen van plastic verpakkingen en de cosmetica producten. Denk bijvoorbeeld aan plastics flesjes voor drinkwater en de geur van crémes. Producten spelen hier zo goed mogelijk op in door hun producten zo dicht mogelijk met de geurvoorkeuren van de consument af te stemmen.

Zij werken hiervoor met geurpanels om zo steekproefsgewijs producten testen op reuk en visuele aantrekkelijkheid.

Er zijn echter beperkingen aan panelonderzoeken:

 • voor een representatieve steekproef zijn honderden proefpersonen nodig
 • een mens kan een beperkte hoeveelheid testen; na verloop van tijd ontstaat ruis in de data, zelfs bij sensorisch getrainde personen
 • het is niet mogelijk om data van onderzoeken in de loop van de tijd met elkaar te vergelijken

Onze partner Alpha MOS is gespecialiseerd in instrumentele oplossingen die het sensorisch profiel van onder andere plastic verpakkingen en cosmetica analyseert. Van de producten wordt een geurprofiel gemaakt en met speciale software wordt een correlatie gemaakt met de voorkeuren van de consument. Op die manier kun je het instrument leren wat de consument lekker vindt en wat  juist niet. Ook is Reversed Engineering mogelijk om concurrerende producten te analyseren.

Webinars

Alpha MOS organiseert een 4-tal webinars die u inzicht geven hoe met de E-Nose en E-Tong de sensorische eigenschappen van uw producten eenvoudig kunt optimaliseren. Hieronder leest u de onderwerpen de data waarop de webinar plaatvinden. Meld u aan via de onderstaande buttons!

 

Onderwerp: ‘Plastic Packaging’

Wanneer:

 • dinsdag 30 maart 2021 om 14:00uur
 • donderdag 1 april 2021 om 14:00uur

Onderwerp: ‘Cosmetics’

Wanneer:

 • dinsdag 6 april 2021 om 14:00uur
 • donderdag 8 april 2021 om 14:00uur

LabAnalyse 2020 – 2 webinars van Instrument Solutions

Het FHI organiseert tussen 1 en 3 december 2020 een reeks online webinars met het thema LabAnalyse. Instrument Solutions zal 2 webinars verzorgen. Meer informatie hierover vindt u hieronder.

Het volledige programma staat hier.

Bijdragen van Instrument Solutions (met medewerking van producenten SCP Science en Katanax):

Dinsdag 1 december 2020, 14:00 – 14:30uur

Titel : EasyPREP Robotic Sample Handler voor ICP Liquid Handling

Automatiseer het toevoegen en normaliseren van corrosieve reagentia aan monsters voor ICP ontsluiting- en analyse met het EasyPREP werkstation.

De robot doseert zuren voor ontsluiting, voegt interne standaard toe, normaliseert, homogeniseert, verdunt, aliquoteert, maakt kalibratie reeksen, dispenseert tot 7 reagentia. Speciaal ontworpen software maakt een veilige en nauwkeurige dosering van sterke zuren, inclusief HF, mogelijk met minimale tot geen verspilling.

In een speciale live-demonstratie vanuit het demonstratielab van SCP Science in Canada, ziet u de EasyPREP in actie.

Sprekers: Art Ross, SCP Science Canada en Jeroen van Boxtel, Instrument Solutions

Donderdag 3 december 2020, 15:00 – 15:30uur

Titel: De voordelen van boraatfusie voor XRF, ICP en andere analysemethoden

Alkalische fusie, en vooral boraatfusie, is een ontsluitingsstechniek die vuurvaste materialen (bijv. zeldzame aardmetalen, siliciumdioxide, aluminiumoxide, zirkonium en titaan, gemakkelijk kan ontsluiten. Deze worden als de moeilijkste matrices beschouwd.

Een veelgebruikte techniek voor de ontsluiting van monsters voor vloeistofanalyse omvat sterke zuren. Zelfs het sterkste zuur is vaak niet krachtig genoeg om het hele monster te ontsluiten. Bovendien vormt het een gevaar voor de veiligheid.

In de Katanax van SPEX SamplePrep vindt de reactie veilig plaats in een gesloten oven en de verkregen smelt kan voor XRF als glazen schijf omgevormd worden of in oplossing worden gebracht voor ICP analyse in ongeveer 20 minuten.

Het webinar omvat een live virtuele demonstratie van deze apparatuur in actie en de mogelijkheid om rechtstreeks vragen te stellen aan Katanax-fusiespecialisten.

De live demonstratie is Engelstalig.

Sprekers: Nadia Ducharme, SPEX Katanax Canada en Jeroen van Boxtel, Instrument Solutions

Live Webinars voor analyse van voeding

Onze partner Axel Semrau heeft een serie Live webinars georganiseerd die u kunt bijwonen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van MCPD/GE analyses, MOAH/MOAH analyses en over de nieuwe mogelijkheden om standaarden te mengen met CHRONECT Multimix.

 • Programma MCPD webinar:

 Method A Unilever method automated
 Method B 3in1 automated at -22°C: yes, we can!
 Method C DGF Fast & Clean: within 45 min ISO-results
 Method D Zwagerman to become ISO in 2021: we are ready!
 Choice in Single Head or Double Head automation
 Choice in Single Quad or Triple Quad MS detection
 Choice in GC/MS manufacturers
 FAT & SAT for immediate use after installation

 • De focus van het MOSH/MOAH webinar ligt op de nieuwe evaluatie software en de epoxidatie
 • Het webinar CHRONECT Multimix zal u laten zien hoe eenvoudig het is om de de PAL Sampler exacte standaarden te creeren

Na het volgen van deze Live Webinars zult u beter kunnen bepalen welke methoden het beste bij uw laboratorium passen.

Hieronder staan de data van de webinars vermeld in combinatie met de registratielink.

Webinar onderwerpen:

1
MCPD/GE 4 METHODS – ALL HAVE THEIR (DIS)ADVANTAGES
Webinar in English, dinsdag 19 mei 2020, 10:00uur
spreker: Dr. Tobias Uber

2
MCPD/GE 4 METHODS – ALL HAVE THEIR (DIS)ADVANTAGES
Webinar in Duits, dinsdag 19 mei 2020, 14:00uur

Speaker: Dr. Tobias Uber

3
CHRONECT Multimix – CREATION OF STANDARDS
Webinar in English, donderdag 28 mei 2020, 10:00uur
Spreker: Dr. Andreas Bruchmann

4
MOSH/MOAH – GETTING THE RIGHT RESULTS
Webinar in English, woensdag 10 juni 2020, 10:00uur
Spreker: Dr. Andreas Bruchmann

Meld u hier aan (selecteer meer webinars door mbv de Control toets)

  Name organisation *

  Your name *

  Your Job Function *

  E-mail address *

  Phone *

  Note *

   

  Bent u niet in de gelegenheid om deel te nemen? De sessies worden opgenomen en op onze website zullen wij links plaatsen naar de opgenomen webinars zodat u ze achteraf alsnog kunt volgen.

  Ontmoet ons op Laborama 2020 (nieuwe data)

  Instrument Solutions neemt deel met een stand aan Laborama Expo dat op 11 en 12 juni 2020 plaats vindt in Brussel. Oorspronkelijk was dit evenement gepland om plaats te vinden op 19 en 20 juni 2020, maar door het Corona virus is het dus uitgesteld.

  Voor de Belgische markt is deze jaarlijkse Expo de ontmoetingsplaats voor de laboratoriumbranche.

  Waar? Brussels Expo – Paleis 1 – België

  Ontmoet ons op standnummer E20.

  Wat u op onze stand kunt verwachten:

  Webinar Aroma Screening for Rapid Quality Control

  Alpha MOS organiseert een serie webinars over het screenen van de productkwaliteit op basis van de aroma voor snelle kwaliteitscontrole met behulp van een Fast GC Smell Analyzer (E-nose). Meld u aan voor één of meer van de onderstaande onderwerpen

  Onderwerpen:

  • Spirits > 29 mei 2018 om 10.00uur of 16.00uur
  • Vegetable oils > 14 juni 2018 om 10.00uur of 16.00uur
  • Pet Food > 26 juni 2018 om 10.00uur of 16.00uur

  Why attending?

  The sensory quality of Soft Drinks & Dairy products is strongly influenced by the origin, the growing and harvest conditions, and can thus vary a lot.

  Moreover, they are also subject to potential fraud and adulteration, that lead to a poorer quality.

  The presentation will show how Alpha MOS FAST GC SMELL ANALYZER provides fast and efficient solutions to ensure the safety, quality and authenticity of these products in the food industry and for consumers.

  For who?

  • QA/QC scientists and managers
  • Sensory scientists and technologists
  • Food technologists and new product developers
  • Food processing chemists
  • Food researchers and R&D managers
  • Analytical chemists in the food industry
  • Laboratory managers