LabAnalyse 2020 – 2 webinars van Instrument Solutions

Het FHI organiseert tussen 1 en 3 december 2020 een reeks online webinars met het thema LabAnalyse. Instrument Solutions zal 2 webinars verzorgen. Meer informatie hierover vindt u hieronder.

Het volledige programma staat hier.

Bijdragen van Instrument Solutions (met medewerking van producenten SCP Science en Katanax):

Dinsdag 1 december 2020, 14:00 – 14:30uur

Titel : EasyPREP Robotic Sample Handler voor ICP Liquid Handling

Automatiseer het toevoegen en normaliseren van corrosieve reagentia aan monsters voor ICP ontsluiting- en analyse met het EasyPREP werkstation.

De robot doseert zuren voor ontsluiting, voegt interne standaard toe, normaliseert, homogeniseert, verdunt, aliquoteert, maakt kalibratie reeksen, dispenseert tot 7 reagentia. Speciaal ontworpen software maakt een veilige en nauwkeurige dosering van sterke zuren, inclusief HF, mogelijk met minimale tot geen verspilling.

In een speciale live-demonstratie vanuit het demonstratielab van SCP Science in Canada, ziet u de EasyPREP in actie.

Sprekers: Art Ross, SCP Science Canada en Jeroen van Boxtel, Instrument Solutions

Donderdag 3 december 2020, 15:00 – 15:30uur

Titel: De voordelen van boraatfusie voor XRF, ICP en andere analysemethoden

Alkalische fusie, en vooral boraatfusie, is een ontsluitingsstechniek die vuurvaste materialen (bijv. zeldzame aardmetalen, siliciumdioxide, aluminiumoxide, zirkonium en titaan, gemakkelijk kan ontsluiten. Deze worden als de moeilijkste matrices beschouwd.

Een veelgebruikte techniek voor de ontsluiting van monsters voor vloeistofanalyse omvat sterke zuren. Zelfs het sterkste zuur is vaak niet krachtig genoeg om het hele monster te ontsluiten. Bovendien vormt het een gevaar voor de veiligheid.

In de Katanax van SPEX SamplePrep vindt de reactie veilig plaats in een gesloten oven en de verkregen smelt kan voor XRF als glazen schijf omgevormd worden of in oplossing worden gebracht voor ICP analyse in ongeveer 20 minuten.

Het webinar omvat een live virtuele demonstratie van deze apparatuur in actie en de mogelijkheid om rechtstreeks vragen te stellen aan Katanax-fusiespecialisten.

De live demonstratie is Engelstalig.

Sprekers: Nadia Ducharme, SPEX Katanax Canada en Jeroen van Boxtel, Instrument Solutions

Live Webinars voor analyse van voeding

Onze partner Axel Semrau heeft een serie Live webinars georganiseerd die u kunt bijwonen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van MCPD/GE analyses, MOAH/MOAH analyses en over de nieuwe mogelijkheden om standaarden te mengen met CHRONECT Multimix.

 • Programma MCPD webinar:

 Method A Unilever method automated
 Method B 3in1 automated at -22°C: yes, we can!
 Method C DGF Fast & Clean: within 45 min ISO-results
 Method D Zwagerman to become ISO in 2021: we are ready!
 Choice in Single Head or Double Head automation
 Choice in Single Quad or Triple Quad MS detection
 Choice in GC/MS manufacturers
 FAT & SAT for immediate use after installation

 • De focus van het MOSH/MOAH webinar ligt op de nieuwe evaluatie software en de epoxidatie
 • Het webinar CHRONECT Multimix zal u laten zien hoe eenvoudig het is om de de PAL Sampler exacte standaarden te creeren

Na het volgen van deze Live Webinars zult u beter kunnen bepalen welke methoden het beste bij uw laboratorium passen.

Hieronder staan de data van de webinars vermeld in combinatie met de registratielink.

Webinar onderwerpen:

1
MCPD/GE 4 METHODS – ALL HAVE THEIR (DIS)ADVANTAGES
Webinar in English, dinsdag 19 mei 2020, 10:00uur
spreker: Dr. Tobias Uber

2
MCPD/GE 4 METHODS – ALL HAVE THEIR (DIS)ADVANTAGES
Webinar in Duits, dinsdag 19 mei 2020, 14:00uur

Speaker: Dr. Tobias Uber

3
CHRONECT Multimix – CREATION OF STANDARDS
Webinar in English, donderdag 28 mei 2020, 10:00uur
Spreker: Dr. Andreas Bruchmann

4
MOSH/MOAH – GETTING THE RIGHT RESULTS
Webinar in English, woensdag 10 juni 2020, 10:00uur
Spreker: Dr. Andreas Bruchmann

Meld u hier aan (selecteer meer webinars door mbv de Control toets)

  Name organisation *

  Your name *

  Your Job Function *

  E-mail address *

  Phone *

  Note *

   

  Bent u niet in de gelegenheid om deel te nemen? De sessies worden opgenomen en op onze website zullen wij links plaatsen naar de opgenomen webinars zodat u ze achteraf alsnog kunt volgen.

  Ontmoet ons op Laborama 2020 (nieuwe data)

  Instrument Solutions neemt deel met een stand aan Laborama Expo dat op 11 en 12 juni 2020 plaats vindt in Brussel. Oorspronkelijk was dit evenement gepland om plaats te vinden op 19 en 20 juni 2020, maar door het Corona virus is het dus uitgesteld.

  Voor de Belgische markt is deze jaarlijkse Expo de ontmoetingsplaats voor de laboratoriumbranche.

  Waar? Brussels Expo – Paleis 1 – België

  Ontmoet ons op standnummer E20.

  Wat u op onze stand kunt verwachten:

  Webinar; 12 magnetrons in 1 behuizing – NovaWAVE

  De NovaWAVE van Scp Science is een volledig geautomatiseerde Microwave tunnel die werkt met 12 dynamische Microwave Cavities van 250W, ofwel 12 magnetrons in 1 behuizing.

  Het toestel is geschikt voor zure ontsluiting én organische extractie. Uniek is dat ieder van deze Microwave Cavities afzonderlijk volledig regelbaar is. Dit betekent dat per monster individueel een temperatuurgestuurde methode kan worden toegewezen. De NovaWAVE SA (Stand Alone) is uit te breiden naar de Novawave FA (Fully Automated).

  Op 28 mei 2019 kunt u een webinar bijwonen waarin een Live demonstratie wordt gegeven met de NovaWAVE magnetron. Meer info hierover vindt u onderaan deze pagina.

  Bekijk deze nieuwe demonstratie video van de NovaWAVE SA magnetron waarin de unieke eigenschappen duidelijk uiteen worden gezet:

  Nieuwe demonstratie video NovaWAVE Stand Alone magnetron

  Bediening

  De Touch Screen Interface maakt een snelle en eenvoudige programmering per monster, per rek óf meerdere rekken mogelijk. Software hiervoor is ontworpen om de ID van het monster, de datum en tijd van de ontsluiting, de operator-ID en het werkelijke temperatuurprofiel van elk ontsloten monster bij te houden. NovaWAVE maakt gebruik van real-time temperatuurbewaking en controle van elk monster, onafhankelijk van elkaar. De software bevat een reeks veiligheidsmeldingen om een veilige en volledige ontsluiting te garanderen. De rekken kunnen zowel op volume gekalibreerde kwarts vessels als Teflon® vessels tegelijkertijd in één run verwerken.

  Belangrijkste systeemfuncties:

  • gelijktijdige ontsluiting van uiteenlopende matrices met dezelfde methode;
  • tot 12 verschillende methodes in één run
  • datalogging per monster
  • gekalibreerde drukbeveiliging en IR temperatuur sensoren

   

  Webinar 28 mei 2019 (Engelstalig)

  • See – Live demonstratie van de NovaWAVE
  • Learn – Leer hoe laboratoriumautomatisering de productiviteit verhoogt.
  • Participate – Neem deel aan een live vraag- en antwoordsessie

  Datum:           28 mei 2019 om 16.00uur (duurt 30 minuten)

  Webinar Aroma Screening for Rapid Quality Control

  Alpha MOS organiseert een serie webinars over het screenen van de productkwaliteit op basis van de aroma voor snelle kwaliteitscontrole met behulp van een Fast GC Smell Analyzer (E-nose). Meld u aan voor één of meer van de onderstaande onderwerpen

  Onderwerpen:

  • Spirits > 29 mei 2018 om 10.00uur of 16.00uur
  • Vegetable oils > 14 juni 2018 om 10.00uur of 16.00uur
  • Pet Food > 26 juni 2018 om 10.00uur of 16.00uur

  Why attending?

  The sensory quality of Soft Drinks & Dairy products is strongly influenced by the origin, the growing and harvest conditions, and can thus vary a lot.

  Moreover, they are also subject to potential fraud and adulteration, that lead to a poorer quality.

  The presentation will show how Alpha MOS FAST GC SMELL ANALYZER provides fast and efficient solutions to ensure the safety, quality and authenticity of these products in the food industry and for consumers.

  For who?

  • QA/QC scientists and managers
  • Sensory scientists and technologists
  • Food technologists and new product developers
  • Food processing chemists
  • Food researchers and R&D managers
  • Analytical chemists in the food industry
  • Laboratory managers

  Primeur op LabAutomation 2018

  Op 27 maart 2018 vindt LabAutomation 2018 plaats in 1931 Congrescentrum van de Brabanthallen in Den Bosch.
  Instrument Solutions presenteert tijdens LabAutomation een Sneak Preview  van een wereldprimeur die tijdens Analytica München (10-13 april 2018) gelanceerd wordt; de Digitale Analist Chronect Bionics voor alle routinematige handelingen die betrekking hebben met chromatografie. Deze primeur is een ontwikkeling van onze Duitse partner Axel Semrau in samenwerking met Mettler-Toledo.

  Axel Semrau, de ontwikkelaars achter de dubbel-kops PAL-DHR van CTC Analytics en Chronos software,  heeft in een exclusieve samenwerking met Mettler-Toledo de grote stap gezet in de volautomatische verwerking van vaste stoffen in het monsteropwerkingsproces. De huidige PAL Systemen op de markt (PAL-LSI, RSI, RTC en DHR) zijn statisch en kunnen daardoor geen items over de werkplek bewegen van A naar B zonder tussenkomst van een analist. De Chronect Bionics kan dit wel en vormt dus een nieuwe dimensie aan ‘Chronect your Lab‘.

  Laat uw waardevolle analist meer uitdagend werk doen en laat het routinematige werk zoals afwegen, oplossen, verdunnen, filtreren, centrifugeren, pipetteren, indampen en uiteindelijk injecteren over aan de Chronect Bionics: snel, accuraat en precies.

  Als u wilt zien hoe Digitale Analist Chronect Bionics dit voor elkaar krijgt, kom dan naar onze stand op LabAutomation. Als u van plan bent om naar de Analytics in München te reizen, bezoek dan de stand van Axel Semrau.

  LabAutomation 2018
  Het doel van dit event is kennisuitwisseling rondom automatiserings-, robotiserings- en softwareoplossingen binnen laboratoria. Dit gebeurt op het beursplein met de vooraanstaande leveranciers, aanbieders van robotiserings-, automatiserings- en softwareoplossingen én in het conferentieprogramma.LabAutomation 2018

   

  PAL System User Event 2017 – 14 maart 2017

  Instrument Solutions organiseert in samenwerking met haar Duitse partner Axel Semrau op 14 maart 2017 bij Avans+ in Breda het 2e PAL System User Event Benelux. Centraal tijdens deze dag staan PAL System automatiseringsoplossingen specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie. Bekende oplossingen die al succesvol op de markt zijn de analyse van MOSH MOAH, Sterolen, PAK’s, FAME en 3-MCPD.

  Met de komst van de PAL-RTC kunnen handelingen als wegen, pipetteren, filtreren, indampen, verdunnen en centrifugeren volledig in het PAL System geïntegreerd worden.

  Specialisten van onder andere fabrikant CTC Analytics en onze partner Axel Semrau zullen u een aantal voorbeelden uit de praktijk laten zien en demonstreren.Axel Semrau logo

  Aanvang: 10:00uur
  Einde: tussen 16:00 en 17:00uur
  Locatie: Avans+ in Breda
  Kosten: geen (inclusief lunch)

  Een voorproefje van de PAL3 generatie:

  • PAL LSI – robuuste & betrouwbare monsterverwerking
  • PAL RSI – robuust werkpaard
  • PAL RTC – hoogste productiviteit

  Programma:
  09.30 – 10.00u Arrival participants
  10.00 – 10.15u Welcome and introduction – Govert Schröder, Sales Manager Instrument Solutions
  10.15 – 11.00u Introduction of new products – Mr. Mevio Heierli, CTC Analytics (manufacterer of PAL System)
  11.00 – 11.45u MOSH-MOAH recap and latest developments epoxidation automation – by Mr. Andreas Bruchmann, Axel Semrau
  11.45 – 12.30u 3-MCPD solutions: 3 Official Methods and introducing DGF-fast  – by Mr. Tobias Uber, Axel Semrau
  12.30 – 13.15u Lunch
  13.15 – 14.00u Introducing SIM innovation solutions for chromatography/mass spectrometry – by Mr. Rolf Eichelberg, SIM – Scientific Instruments Manufacturing
  14.00 – 14.30u PAL-RTC modules for dilution, stirring, shaking, pipetting and more – by Govert Schröder
  14.30 – 15.00u Determine whether there is a need for training in Sample Prep Automation – by Mr. John Haveman, Avans+
  15.00 – 15.15u Break
  15.15 – 16.00u Introduction PAL-RTC: Standard Dilution Workbench – by Mr. Tobias Uber
  16.00 – 16.30u New products to be expected in 2017 – by Andreas Bruchmann
  16.30 – 17.00u Closure and Networking

  Webinar automatiseren FAME en 3-MCPD/Glycidol analyse

  De monstervoorbereiding voor de analyse van FAME en 3-MCPD/Glycidol is complex, foutgevoelig en tijdrovend. Automatisering verhoogt de productiviteit en betrouwbaarheid van het proces aanmerkelijk. In 30 minuten laten we zien hoe de automatisering in zijn werk gaat en hoe het geïmplementeerd wordt.

  Presentatie is in handen van CTC Analytics samen met Axel Semrau GmbH (onze partner).

  Inhoud webinar

  Bepaling van vetzuren in oliën en vetten – FAME

  • Analyse van vetzuurmethylesters in olien en vetten
  • Regelgeving en normen
  • Overzicht van de verschillende methoden
  • Structuur van de monstervoorbereiding
  • Mogelijkheden en voordelen van automatisering

  3-MCPD en Glycidol in levensmiddelen

  • Methoden voor MCPD’s en Glycidol
  • Structuur van de monstervoorbereiding
  • Overzicht van de verschillende methoden
  • Mogelijkheden en voordelen van automatisering

   

  Webinar 1

  Dinsdag 13 december om 10:00uur

  Webinar 2

  Woensdag 14 december om 14:00uur

  Presentatie is in handen van Günther Böhm, hoofd Application Development bij CTC Analytics, en Tobias Uber, Application Specialist bij Axel Semrau.

  De presentatie duurt 30 minuten en is Duitstalig.

  Na de presentatie is er mogelijkheid tot het stellen van vragen.