IRIS Visual Analyzer

Het op camera gebaseerde Imaging systeem van Alpha MOS is ontworpen voor de visuele beoordeling van producten.

Het visuele aspect van producten, en met name voedingsmiddelen, is voor consumenten erg belangrijk voor de kwaliteitsbeleving van producten. Het uiterlijk en de kleur zijn cruciale zintuiglijke factoren die het succes van producten bepalen en moeten daarom betrouwbaar en consistent worden gecontroleerd.

De IRIS, ook wel elektronisch oog genoemd, is een instrument dat de algehele visuele uitstraling, zowel de kleur als de vorm, meet en analyseert. In de industrie wordt die ingezet als  instrument voor kwaliteitscontrole en inspectie.

Voordelen:

 • objectieve en betrouwbare visuele beoordeling – reproduceerbare kleur- en vormmetingen onder gecontroleerde omstandigheden, producten zijn traceerbaarheid door middel van dataopslag van data en wordt niet beïnvloed door consistentie of textuur van producten.
 • eenvoudig en snel – niet-destructieve analyse, geen monstervoorbewerking, geen beperking van afmeting monsters, meerdere monsters in één analyse
 • diepgaande analyse – kleur- en vormbeoordeling in één acquisitie
 • krachtig en flexibel – kan worden gecorreleerd met data uit evaluatie van sensorisch panel

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels