Elektrische Fusion Fluxers

Katanax®, sinds medio 2023 onderdeel van Environmental Express (en voorheen onderdeel van SPEX SamplePrep) is de pionier in elektrische fusie. De volledig geautomatiseerde elektrische Fusion Fluxers zijn gemaakt om glasparels (Beads) voor XRF en oplossingen voor AA en ICP te bereiden. Uitzonderlijke fusienauwkeurigheid wordt gecombineerd met alle voordelen van elektrische power, snelheid, eenvoud en robuust ontwerp voor zowel de ervaren als de beginnende gebruiker.

Als pionier in elektrische fusie is Katanax nog steeds toonaangevend. Met behulp van de zeer precieze én nauwkeurige temperatuurregeling worden er nu zelfs methodes ontwikkeld met de oxidatie en/of verassing in het fusiesysteem.

Wat is fusie?

Fusie is een techniek die gebruikt wordt om monsters voor te bewerken voor analyse met X-Ray Fluorescence (XRF), Inductively Coupled Plasma (ICP) of Atomic Absorbtion (AA).

Het is een ontsluitingsproces waarbij een geoxideerd monster wordt opgelost in gesmolten flux. De meest gebruikte fluxen zijn lithium tetraboraat en lithium metaboraat bij een temperatuur van 1050 ºC. Afhankelijk van het type monster worden er ook andere fluxen gebruikt.

XRF

De smelt wordt in een platina mal gegoten. De glasparel die zo ontstaat kan direct gemeten worden.

Voorbeelden van applicaties zijn: cement, glas, katalysatoren, keramiek, geologie, staal, kunstmest, nucleair, (edel)metalen, farmaceutica, milieu etc.

ICP

De  hete boraat smelt wordt in geroerde bekers met verdund zuur gegoten waardoor een oplossing ontstaat die direct op ICP gemeten kan worden.

Voorbeelden van applicaties: alle oxides, zand, klei en andere silica houdende samples, katalysatoren, (edel)metalen en legeringen, vliegas, polymeren, farmaceutica etc.

Contactformulier

Mail mij over de Katanax

This post is also available in: Engels