DataApex

logo DataApexDataApex uit Praag, Tjechië, ontwikkelt en produceert sinds 1991 chromatografie datastations (hardware & software) voor bijna alle merken van chromatografen die op de markt zijn onder de merknaam Clarity. Instrument Solutions is Premium Partner van DataApex in de Benelux en is geautoriseerd om Clarity Software trainingen te geven.

Producten:
De productlijn van Clarity chromatografie datastations bestaat uit software- en hardwareoplossingen voor data acquisitie en voor het beoordelen en presenteren van chromatografie data van bijna ieder merk chromatograaf dat op de markt is.

Voorbeelden:

  • Clarity: de meest uitgebreide versie. Functies: data aquisitie van meerdere instrumenten, directe aansturing van GC’s, LC’s en autosamplers. Uitbreidingen zijn mogelijk naar geavanceerde opties, zoals ondersteuning van 21 CFR Deel 11. Dit maakt Clarity geschikt voor laboratoria die hoge eisen stellen aan efficiëntie, hoge sample-doorvoer en GLP normen.
  • Clarity Lite: een vereenvoudigde versie van Clarity waarmee data acquisitie van één chromatograaf mogelijk is (tot  4 detectoren die een gemeenschappelijke tijdslijn delen). Met een gereduceerde aanbod aan mogelijkheden is dit een goedkope oplossing voor labs in een niet gereguleerde omgeving.
  • Hardware: verschillen typen A/D Converters voor data aquisitie van detectoren met een analoge signaal output, Control Boards voor aansturing van LC, etc.

Daarnaast zijn extra pakketten verkrijgbaar met specifieke oplossingen, denk aan:

Validation Kit met een nauwkeurige piekgenerator en met methoden voor het valideren van chromatografiesystemen
Clarity2Go; waarmee bepaalde parameters vanaf een smartphone op afstand gemonitord kunne worden. Het gebruik hiervan is gratis voor alle klanten met een Clarity station.

Specialiteit:

DataApex heeft voor meer dan 600 merken en typen chromatografen (GC’s, HPLC’s, Autosamplers etc) een driver beschikbaar die aangestuurd kunnen worden met de Clarity software.

Website DataApex

https://www.dataapex.com

This post is also available in: Engels