6 redenen te stoppen zelf standaarden te bereiden

Heeft u genoeg van de beperkingen die gepaard gaan met het kopen van standaard referentiemateriaal via standaard catalogi? Het kan een enorme tijdsverspilling zijn; scrollen door ellenlange product pagina’s, elk met verschillende concentraties en matrices, zonder enige garantie dat u de beste analytische standaarden zult vinden voor de taak die u moet uitvoeren.

Veel chemici slaan dit moeizame proces vaak over en mengen hun eigen analytische standaarden. Ook deze methode kent echter valkuilen. Zoals extra rompslomp en niet te verwaarlozen risico’s.

Gelukkig is er een betere oplossing. Custom Certified Reference Materials (CRM’s) van Inorganic Ventures. Dit is eenvoudige en snellere manier om de juiste analytische referentiestandaarden  voor uw specifieke toepassingen te verkrijgen.

Een gecertificeerd, NIST-herleidbaar product op maat, geleverd door deskundigen op het gebied van elementaire compatibiliteit, biedt volledige gemoedsrust.

Het is heel fijn om hen het zware werk op zich te laten nemen en vermindert voor u de inefficiëntie in tijd die gepaard gaat met kant-en-klare producten, evenals het risico van het zelf mengen van analytische standaarden in het lab. Het technische team van Inorganic Ventures doet niet anders dan het op maat produceren van analytische standaarden.

Hieronder volgen de 6 redenen waarom de door een specialist op maat gemaakte CRM’s superieur zijn aan analytische standaarden die u zelf mengt:

1 Analytische standaarden mengen is duur

Het mengen van Single Element analytische standaarden tot een werkoplossing vergt zowel middelen als tijd. Denk aan de administratieve, apparatuur- en arbeidskosten voor het aanleggen van voorraden en het meten van nabestellingen per oplossing. Dit leidt al snel tot een aanzienlijke lopende investering.

Het gebruik van op maat gemaakte analytische standaarden van Inorganic Ventures zorgt ervoor dat u alleen betaalt voor wat u nodig hebt. Dit maakt voorraadbeheer veel eenvoudiger. Onze CRM’s zijn klaar voor onmiddellijk gebruik zonder verdere voorbereiding en u kunt elke standaard eenvoudig rechtstreeks uit de fles verdunnen.

Inorganic Ventures biedt 100% tevredenheidsgarantie!

2 Het documenteren van analytische standaarden is een pijnpunt

U draagt altijd de bewijslast wanneer u uw eigen kalibratiestandaarden mengt. Laboratoria die aan de strengste testparameters worden gehouden, moeten er voortdurend op toezien dat elke standaard volgens de hoogste normen wordt geproduceerd. Dit vereist een enorme mate van vertrouwen en organisatie. Het vereist ook stalen zenuwen als u ooit wordt geconfronteerd met een audit.

Als u een op maat gemaakt product van Inorganic Ventures gebruikt, wordt alle documentatie met betrekking tot de regelgeving en het bijbehorende papierwerk (CoA en SDS) voor u verzorgd en is deze direct beschikbaar voor audits. Hun standaarden worden vervaardigd en gecertificeerd onder hun ISO 17025 en ISO 17034 Scopes.

3 Menselijke fouten zijn een reëel risico

Vergissen is menselijk en zelfs ervaren chemici maken fouten. Wanneer u zelf analytische standaarden mengt, zult u de geldigheid van uw resultaten op een bepaald moment wel eens in twijfel trekken. Helaas is er in de analytische industrie geen ruimte voor fouten. Misschien ondervindt u compatibiliteitsproblemen bij het mengen van uw kalibratiestandaarden als gevolg van onjuiste toevoegingen of een onjuiste matrix – of een hele reeks andere veel voorkomende problemen.

Veel voorkomende menselijke fouten die de integriteit van uw doe-het-zelf-werkstandaard in gevaar kunnen brengen, zijn onder meer:

  • Onjuiste berekeningen of verdunningen
  • Per ongeluk gebruik van de verkeerde standaard, wat leidt tot de verkeerde concentratie
  • Onjuist gebruik van de matrix, waardoor interferenties kunnen ontstaan
  • Een instabiele matrix als gevolg van slechte kennis van de benodigde stabilisatoren
  • Noteren van het verkeerde gewicht (bij gravimetrische bereiding).

Het technische team van Inorganic Ventures controleert zorgvuldig al hun op maat gemaakte mengsels om de compatibiliteit en stabiliteit van uw analytische standaard te garanderen. Alle CRM’s worden vervolgens gevalideerd via een robuust QC-proces om absolute nauwkeurigheid te garanderen.

Indien nodig kunnen wij u adviseren of/hoe standaarden kunnen worden gecombineerd om een stabiele werkoplossing te creëren. Diverse stabiliteitsstudies zijn uitgevoerd om de methoden te versterken.

Een gecertificeerd, NIST-herleidbaar product op maat, geleverd door deskundigen op het gebied van elementaire compatibiliteit, biedt volledige gemoedsrust.

4 Het opslaan van analytische standaarden kan nog meer problemen opleveren

Door transpiratie kan de concentratie van uw analytische standaarden na verloop van tijd geleidelijk toenemen. Helaas is er geen manier om dit fenomeen tegen te gaan wanneer u uw eigen werkstandaarden in huis mengt. Reden is dat het optreedt als gevolg van het binnendringen van waterdamp in het mengsel, hetzij door de wanden van de container of door de opening.

Inorganic Ventures heeft een eigen verpakkingssysteem ontwikkeld dat de transpiratie effectief tegengaat, zodat de integriteit van de CRM’s gedurende langere tijd behouden blijft. Transpiration Control Technology (TCT) voorkomt transpiratie uit de fles door middel van een evenwicht binnenin de hermetisch afgesloten container. Analytische standaarden die op deze wijze zijn verpakt, behouden hun integriteit tot vijf jaar na de productiedatum. Producten kunnen tot vier jaar in de TCT-zak worden bewaard en vervolgens nog eens tot een jaar na verwijdering. De tijd- en kostenbesparingen die gepaard gaan met het voortdurend bijvullen van voorraden worden effectief geëlimineerd, waardoor uw opslagzorgen aanzienlijk worden verlicht.

5 Uw laboratorium kan verontreinigende stoffen inbrengen

Analytische standaarden moeten worden verpakt in ultra-schone flessen. Inorganic Ventures gebruikt gesteriliseerde laboratoriumapparatuur en schoon uitgangsmateriaal om het CRM te bereiden. Het is mogelijk om deze strikte reinheidsvoorwaarden in uw eigen lab na te bootsen, maar dit is een ander voorbeeld van de arbeidsintensiviteit en de kosten die het zelf mengen van kalibratiestandaarden met zich meebrengt.

Het team van Inorganic Ventures heeft uitgebreide uitloogstudies uitgevoerd om de verontreinigingsniveaus te onderzoeken in alle materialen die worden gebruikt om hun CRM’s te vervaardigen. Zij kopen de schoonste componenten (startmateriaal, weegschuitjes, pipetten, flessen, enz.) en logen ze allemaal op de juiste manier uit om de schoonst mogelijke analytische eindstandaard te verkrijgen. Daarbij hebben zij de beschikking over een speciale clean room met een HEPA-filtratiesysteem en ultrazuivere zuren voor de productie. Dit garandeert dat er op geen enkel punt milieuverontreinigende stoffen worden geïntroduceerd.

6 U kunt vaak geen kant op met onverwachte resultaten

Het kan uiterst moeilijk zijn om de bron van fouten te achterhalen als uw resultaten tegenvallen. Eenvoudige fouten, zoals het overschrijden van het volume, zal het koken van het concentraat vereisen, meestal in glas, wat alleen maar meer verontreinigende stoffen kan introduceren. De enige oplossing is dan om helemaal opnieuw te beginnen.

Het technische ondersteuningsteam van Inorganic Ventures staat klaar om te helpen bij de monstervoorbereiding en is zeer bedreven in het oplossen van problemen die zich voordoen tijdens het testen. Vertrouw hun expertise als u onverwachte problemen tegenkomt. Inorganic Ventures biedt 100% tevredenheidsgarantie!

Bent u er klaar voor om niet langer uw eigen kalibratiestandaarden te mengen, maar een CRM op maat van Inorganic Ventures uit te proberen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor uw eerste gemaakte offerte. U kunt ons ook altijd bellen met uw vragen op +31 (0) 88 46 78 786.

This post is also available in: Engels