Cannabis en Hennep analyse

Overzicht van onze totaaloplossing voor de analyse en monstervoorbereiding van Cannabis & Hennep

Voor consumenten en patiënten die Cannabis- & Hennepproducten gebruiken is het van cruciaal belang dat het percentage werkzame stoffen nauwkeurig wordt bepaald en dat zij beschermd worden tegen onveilige producten. Dit betekent dat de Cannabis & Hennep ook geanalyseerd moet worden op alle gangbare verontreinigingen, waaronder resten van bestrijdingsmiddelen, resten van oplosmiddelen en terpenen.

Op deze pagina vindt u informatie over de totaaloplossing die wij bieden voor de analyse (inclusief standaarden) én monstervoorbereiding van Cannabis- & Hennepproducten.

1. Analyse

HPLC-oplossingen voor cannabis- en henneptesten

Vloeistofchromatografie staat centraal in een breed scala aan cannabis testtoepassingen. Het wordt gebruikt om de meer dan 100 cannabinoïden die uit de cannabisplant worden geëxtraheerd te karakteriseren, waarbij radicaal verschillende farmacologische werkingsmechanismen worden aangetoond.

Vloeistofchromatografie voor de kwaliteitscontrole van cannabisproducten

Analytische HPLC wordt op talloze manieren toegepast om professionals aan alle kanten van de cannabismarkt te helpen bij de legitimiteit. Om een veilig product van de hoogste kwaliteit te garanderen, moeten er verschillende tests worden uitgevoerd. Deze omvatten cannabinoïde profilering, potentie testen via kwantificering van THC (aanwezigheid/afwezigheid van THC), bepaling van natuurlijk voorkomende verontreinigingen zoals mycotoxinen en bepaling van kunstmatige verontreinigingen zoals pesticiden. Welke regelgeving van toepassing is op een gebruiker hangt af van de markt waarvoor het product bedoeld is.

Vloeistofchromatografie voor cannabinoïdezuivering

Wanneer zeer zuivere cannabinoïden moeten worden geproduceerd uit Cannabisplanten of ruwe extracten, is preparatieve chromatografie de methode bij uitstek. Onze leverancier KNAUER heeft een preparatief HPLC-systeem ontwikkeld voor de zuivering van enkelvoudige cannabinoïden uit extracten van cannabis flos of cannabinoïde olie.

Vloeistofchromatografie voor cannabinoïdenproductie

Het extraheren van hoogzuivere farmaceutische actieve ingrediënten uit natuurlijke producten met een hoge opbrengst is een grote uitdaging. Dit geldt ook voor de cannabinoïdensector. Simulated Moving Bed (SMB) chromatografie, als continue LC-methode, stelt de norm voor productiviteit, zuiverheid en opbrengst.

2. Monstervoorbewerking

Voor de monstervoorbewerking van uw Cannabis analyse, adviseren wij, afhankelijk van uw situatie, één van de volgende 4 apparaten:

3. Analytische standaarden voor Cannabistesten

SPEX CertiPrep biedt gecertificeerde referentiematerialen (CRM’s) aan voor alle gangbare verontreinigingen in medicinale en recreatieve Cannabis, waaronder resten van bestrijdingsmiddelen, resten van oplosmiddelen en terpenen. Al onze CRM’s worden ondersteund door onze ISO Guide 34, ISO 17025 en ISO 9001-certificaten en -accreditaties, die garanderen dat het product dat u koopt wordt gemeten volgens de hoogste industriële normen die beschikbaar zijn.

Tot op heden zijn er weinig regels voor het testen en de kwaliteitscontrole van medicinale en recreatieve Cannabisbronnen.

Om de veiligheid van de patiënt en de consument te vergemakkelijken, moeten deze Cannabisbronnen strenge kwaliteitscontroles ondergaan om te valideren dat ze vrij zijn van ongewenste verontreinigingen die achterblijven in het kweek- en/of extractieproces.

SPEX CertiPrep biedt gecertificeerde referentiematerialen (CRM’s) aan voor alle gangbare verontreinigingen die worden aangetroffen in medicinale en recreatieve Cannabis, waaronder resten van bestrijdingsmiddelen, resten van oplosmiddelen en terpenen.

Al CRM’s worden ondersteund door onze ISO 17034-, ISO 17025- en ISO 9001-certificaten en -accreditaties, die garanderen dat het product dat u koopt wordt gemeten volgens de hoogste beschikbare industriële normen. We werken ons productaanbod voortdurend bij om te voldoen aan de veranderende regelgeving voor het testen van cannabis.

DEA-gecontroleerde stoffen

SPEX CertiPrep biedt standaarden om te testen op de meest voorkomende cannabinoïdes en psychoactieve stoffen in Cannabis. SPEX CertiPrep is door het Amerikaanse Ministerie van Justitie geregistreerd als fabrikant van gecontroleerde stoffen/gereguleerde chemische stoffen onder registratie #RS0489737.

Resterende Oplosmiddelen

Het extractieproces van Cannabis laat meestal restoplosmiddelen achter in de monsters. Spex CertiPrep biedt enkelvoudige en multicomponentenstandaarden aan voor gangbare restoplosmiddelen die achterblijven in het Cannabis-extractieproces.

Zware metalen

In de afgelopen tien jaar is de regelgeving met betrekking tot gevaarlijke elementen en zware metalen in omvang toegenomen en zijn de beperkte elementlimieten verlaagd. SPEX CertiPrep biedt enkelvoudige en multi-element zware metalen standaarden, die helpen om ervoor te zorgen dat uw product vrij is van zware metalen.

Terpenes

Terpenen in een monster van Cannabis helpen om de stam te identificeren en hebben een effect op de medische werkzaamheid. SPEX CertiPrep biedt één enkele component standaard voor gangbare terpenen in Cannabisresiduen om de identificatie van de stam te vergemakkelijken voor de analist. Nu bieden we de 43 terpeenverbindingen aan in één mix.

Pyrethroïden

Pyrethroïde standaarden zijn ontworpen voor gebruik met de methoden OAR 333-008-1190 en HB 3460.

Gechloreerde koolwaterstoffen

Gechloreerde koolwaterstofnormen zijn ontworpen voor gebruik met de methoden OAR 333-008-1190 en HB 3460.

Carbamaten

Carbamatenstandaarden zijn ontworpen voor gebruik met de methoden OAR 333-008-1190 en HB 3460.

Organofosfaten

Organofosfaatnormen zijn ontworpen voor gebruik met de methoden OAR 333-008-1190 en HB 3460.

Meer informatie

SPEX SamplePrep ondersteunt of bevordert het gebruik van haar producten of diensten niet in verband met illegaal gebruik, teelt of handel in cannabisproducten. SPEX SamplePrep-producten zijn uitsluitend bestemd voor door de overheid goedgekeurd onderzoek of voor tests.

Bestrijdingsmiddelenresiduen

SPEX CertiPrep biedt enkelvoudige en Multi componentenmixen aan om te testen op de meest voorkomende pesticidenresiduen die in de marihuanakweek worden gebruikt, waaronder OAR-333-008-1190, HB3460 en 49 CFR 180.

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels