2 Service Engineers aan het werk

Vacature Service & Product Specialist

VACATURE:

SERVICE & PRODUCT SPECIALIST MET KENNIS VAN CHROMATOGRAFIE (FIELD SERVICE ENGINEER)

Ben jij een probleemoplosser met ervaring in het oplossen van storingen aan GC’s en/of HPLC’s? Haal je voldoening uit het helpen van klanten bij het herstellen van storingen aan hun laboratoriumapparatuur? Dan ben jij degene die we zoeken! En als je graag op de weg zit en nieuwe plaatsen ontdekt, dan is deze rol helemaal op jouw lijf geschreven!

Jouw werkzaamheden

Als Service & Product Specialist begint jouw werkdag vanuit huis. In je personenauto rijd je naar onze klanten. Je bent verantwoordelijk voor het installeren, valideren, oplossen van storingen en preventief onderhouden van laboratoriumapparatuur bij onze klanten in de Benelux.

Je bent onderdeel van een team, waarbij je nauw samenwerkt met collega’s van service, verkoop en op kantoor.

Jouw analytisch chemische kennis helpt je dagelijks om de juiste diagnose te stellen en ervoor te zorgen dat de klant weer naar tevredenheid kan werken na jouw bezoek, telefoontje, e-mail of remote service call. Bij verkoop van nieuwe apparatuur verzorg je de installatie, validatie en instructie aan onze klanten. Klant blij, jij blij.

Over jou

 • Een afgeronde mbo (4) of hbo-opleiding chemie
 • Bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie
 • Werkervaring in/bij laboratoria
 • Je vindt het leuk om te sleutelen en technische vraagstukken op te lossen
 • Je bent klantgericht
 • Rijbewijs B

Wij bieden onder meer

 • Een afwisselende functie voor 40 uur per week
 • Veel zelfstandigheid en een grote eigen verantwoordelijkheid
 • Nationale en internationale contacten
 • Flexibele werktijden, geen avond- of weekenddiensten
 • Personenauto van de zaak, laptop, tablet en mobiele telefoon
 • Salaris dat past bij jouw werk- en denkniveau en ervaring
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Pensioenregeling met goede voorwaarden
 • 25 vakantiedagen (op basis van een 40-urige werkweek)
 • Training bij onze internationale leveranciers
 • Mogelijkheid om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen
 • Werken in een gezellig team en een prettige werksfeer

Kennis maken?

Wil je solliciteren op deze functie of wil je eerst meer weten? Stel jouw vragen en/of stuur jouw CV naar Michiel Godschalk; jobs@instrument-solutions.com

Wij nemen hierna telefonisch of per e-mail contact met jou op.

Nieuwsgierig?

Neem een kijkje op onze website: www.instrument-solutions.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over ons

Instrument Solutions Benelux B.V., gevestigd in Nieuwegein, is al meer dan 20 jaar leverancier van analytische instrumenten en verbruiksmaterialen gericht op de Benelux.

Wij zijn gespecialiseerd in chromatografie (GC, HPLC, Flash en Prep), organoleptische analyse, monstervoorbewerking en elementanalyse. De door ons geleverde analysesystemen worden ingezet in vele research, routine en kwaliteitscontrole laboratoria in markten zoals food, feed milieu, (petro)chemie en universiteiten. Door de nauwe samenwerking met je collega’s en onze internationale leveranciers, verzorgen wij de complete oplossing voor onze klanten, zonder zorgen.

Sinds 2021 werkt Instrument Solutions nauw samen met zusterbedrijf SALM EN KIPP.

ICP True Rinse – weg met plakkerige elementen, voor eens en altijd

 

Bent u het zat om te worstelen met kleverige elementen en vindt u het moeilijk om uw ICP te reinigen tussen monsters door? De spoelmethode die u gebruikt kan geheugeneffecten veroorzaken, waardoor u zich op het hoofd krabt en uw resultaten in twijfel trekt wanneer elementen als kwik, goud, boor, silicium en osmium blijven plakken.

Wij hebben de perfecte oplossing om je moeilijkheden te verlichten. De True Rinse wordt verkocht in flessen van 1L.

Bestelnummer: ICP-TRUE-RINSE-1L

 

 

Hoe ICP TRUE RINSE helpt bij het uitspoelen

 • Pakt de hardnekkigste elementen aan
  Deze ICP-wasoplossing is het resultaat van jarenlang streng testen en certificeren van gecertificeerde referentiematerialen. Het is op maat gemaakt om zelfs de meest plakkerige elementen aan te pakken, zoals Hg, Au, B en Os, zodat u verzekerd bent van nauwkeurige tests.
 • Werkt snel, bespaart tijd en gedoe
  ICP-TRUE-RINSE zorgt voor een snelle, efficiënte en consistente reiniging tussen monsters, waardoor u tijd en gedoe bespaart. Het vermindert het volume en de spoeltijd tussen monsters, evenals het aantal blanco monsters.
 • Klaar voor gebruik
  ICP-TRUE-RINSE is gemaakt met de zuiverste uitgangsmaterialen en wordt gebruiksklaar geleverd met alle bijbehorende documentatie.
 • Zorgt voor Good Laboratory Practice
  De meeste laboratoria gebruiken HCl of HNO3 spoelingen. ICP-TRUE-RINSE brengt uw wasprocedure een stap verder door Thioureum te introduceren om kleverige elementen te mobiliseren.
 • Gegarandeerde houdbaarheid van 5 jaar met TCT
  Transpiration Control Technology (TCT) garandeert de houdbaarheid van het product tot vijf jaar na de productiedatum.
 • Momenteel verkrijgbaar in 1L
  ICP-TRUE-RINSE is scherp geprijsd.

Lees wat een klant van ICP-TRUE-RINSE vindt:

‘Ik ben dol op de Rinse Solution. Ik moet toegeven dat ik eerst sceptisch was, maar het maakt echt een verschil! Ik was in staat om zowel mijn volume als de tijd voor het spoelen tussen de monsters aanzienlijk te verminderen. Eén ding waar ik blij mee ben en dat ik niet echt had verwacht, is dat de oplossing niet langzaam achtergrondmetalen lijkt op te pikken zoals mijn HCl-spoeling zou doen. Ik moest vaak de HCl spoeloplossing vervangen voordat ik door alle 250 ml volume heen was, omdat het langzaam de achtergrond opbouwt. Deze spoeloplossing deed dat niet alleen niet, maar bleef ook erg goed werken nadat ik het halverwege de fles had bijgevuld met DI-water.

Hiervoor spoelde ik 30 seconden met HCl bij een pompsnelheid van 0,5 rpm. Met jullie oplossing kan ik 10 seconden spoelen met mijn normale pompsnelheid van 0,1 rpm en krijg ik nog steeds een goede reiniging tussen de monsters door. Dit was het duidelijkst bij mijn blanco methode. Mijn normale proces is om 3 blanco monsters te nemen na de hoogste standaarden, dan de blanco methode voor de monsters. Ik kon dat terugbrengen tot slechts 1 blanco monster en heb in principe de Hg-overdracht geëlimineerd die ik probeerde te vermijden met die extra blanco’s.’

Michelle Speer

Lab Director, Co-Founder | Gateway Labs

Stuur mij een offerte voor ICP True Rinse

 

SPEX SamplePrep: van SPEX® naar Cole-Parmer®

De merknaam SPEX SamplePrep, met als bekendste producten onder ander de Geno/Grinder 2010 en Freezer/Mill, bestaat niet meer.

SPEX® is in 2019 gekocht door Cole Parmer, onderdeel van Antylia Scientific. Tot nu toe is SPEX als merknaam voor de producten die wij vertegenwoordigen gewoon blijven bestaan. Dat is nu echter veranderd; Cole Parmer heeft de verschillende merken die zij hebben aangekocht nu geconsolideerd tot één merk van wereldklasse.  Het idee erachter is dat ze één merkervaring van betekenis willen bieden.

Naast een cosmetische verandering van de producten, heeft deze merkwijziging geen invloed op de product eigenschappen die u gewend bent van SPEX.

Wat wel veranderd is, zijn de type nummers van de verschillende producten:

Overzicht oude SPEX typenummers met nieuwe Cole Parmer typenummers
SPEX Homogenisers Cole-Parmer Homogenisers
Geno/Grinder 2010HG-600 Geno/Grinder 2010
1600 MiniGHG-400 MiniG
1200, 1200C GenoLyteHG-200, HG-250 GenoLyte
6875D Freezer/MillCG-500 Freezer/Mill
6775 Freezer/MillCG-200 Freezer/Mill
8000D Mixer/MillBM-450 Mixer/Mill
5120 Mixer/MillBM-200 Mixer/Mill
8200 Planetary MillBM-600 Planetary Mill
8550 ShatterboxSM-300 Shatterbox
8530 ShatterboxSM-200 Shatterbox
3636 X-PressXP-400 X-Press

 

Inorganic Ventures verduurzaamt verpakking

Een stap naar duurzaamheid: IV wijzigt verpakking!

Wist u dat Inorganic Ventures in 2022 bijna 150.000 flessen heeft verpakt? Als onderdeel van hun streven naar voortdurende verbetering hebben we een nieuw proces ingevoerd om de efficiëntie te verhogen en milieubewuster te zijn.
Met ingang van 1 september 2023 zullen de flessen niet langer worden verzegeld met plastic thermische tape op elke dop.

In het verleden was het toevoegen van thermisch verzegelde sluitzegels een goede manier om vervalsing aan te tonen, maar sinds de introductie van Transpiration Control Technology (TCT) vele jaren geleden, is dit proces overbodig geworden.

De hittebestendige tape voegt geen extra bescherming toe aan de oplossing. De doppen worden vastgedraaid met een ISO 17025-geijkte momentsleutel die ervoor zorgt dat de oplossing tijdens het transport volledig afgesloten en lekvrij is. TCT voegt een extra laag bescherming en daarmee ook manipulatiepreventie toe.

Vergeet niet dat het beste van TCT is dat de CRM’s hun wetenschappelijke integriteit tot vijf jaar na de productiedatum behouden. Het product mag maximaal vier jaar in de TCT-zak worden bewaard en daarna nog maximaal een jaar nadat het product uit de verpakking is gehaald.

Deze wijziging wordt toegepast op alle lots die na 1 september 2023 worden gefabriceerd. Wees gerust, deze verandering heeft geen invloed op de integriteit of kwaliteit van onze producten. Zoals altijd hebben de producten van IV een 100% klanttevredenheidsgarantie.

Als u vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team.

Instrument Solutions op vakbeurs LABNL 2023

Van 26 tot en met 28 september 2023 wordt de LABNL laboratoriumvakbeurs gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Gedurende deze dagen worden de nieuwste technologieën, oplossingen en tools voor het laboratorium gepresenteerd.

Het conferentieprogramma, dat bijzonder krachtig is opgezet, behandelt verschillende thema’s die van groot belang zijn voor labmedewerkers. Onderwerpen zoals laboptimalisatie, detectie- en scheidingstechnieken en innovaties in de life sciences komen aan bod. Een speciaal hoogtepunt is de Keynote presentatie op de openingsdag, verzorgd door niemand minder dan prof. dr. Erik Scherder.

Wil je zelf ervaren wat LABNL te bieden heeft? Begeef je dan naar hal 7 op de beursvloer, waar je Instrument Solutions en haar zusterbedrijf SALM & KIPP kunt ontmoeten. Het standnummer is 7B007. Mis deze kans niet om je kennis en netwerk uit te breiden!

 

Wat kunt je op onze stand verwachten?

Monstervoorbewerking

 • Primeur! Cryo-Blade™ – De nieuwe Cole-Parmer CG-900 Cryo-Blade™ cryogeen vermaler heeft een ultrahoge capaciteit voor het vermalen en verwerken van monstermateriaal tot 1 kg. Dankzij de homogene vermaling van het monster is slechts 1 g nodig als representatief testmonster van een gemalen batch van 1 kg, lees verder.

Deze Cryo-Blade is een mooie aanvulling op de succesvolle Freezer Mill, die monsters vermaalt tot maximaal 200 gram.

 • DigiPREP verwarmingsblok – Dit systeem is met name geschikt voor ontsluitingen van uw monsters met zoutzuur, salpeterzuur, koningswater en fluorzuur(*).

ICP Analyse

 • Inorganic Ventures –  top kwaliteit anorganische standaarden, zowel stock- als op maat gemaakte standaarden. Nieuw zijn kant-en-klare reagentia voor de Discrete Analyzer (100% tevredenheidsgarantie).
 • Glass Expansion – top accessoires en verbruiksartikelen voor uw ICP-OES en/of ICP-MS.

Chromatografie

Kant-en-klare reagentia voor Discrete Analyzer

Zeg vaarwel tegen doe-het-zelven met kant-en-klare reagentia voor discrete analyzers! Tot nu toe werden vooraf gemengde reagentia niet op een duurzame, betrouwbare manier aangeboden. Door uitgebreid onderzoek en ontwikkeling heeft Inorganic Ventures het perfecte alternatief gecreëerd voor in-house reagentia. Deze producten vereisen geen voorbereidingstijd, waardoor uw efficiëntie verbetert en fouten geminimaliseerd worden.

Naast tijdsbesparing bieden deze reagentia flexibiliteit in de methode, batch-tot-batch consistentie en uitgebreide stabiliteitsgegevens.

Zoals altijd zijn deze producten verpakt in Inorganic Ventures’ Transpiration Control Technology (TCT) ter bescherming tegen licht en kunt u ze binnen 2 weken in huis hebben.

EPA- of standaardmethoden waarvoor reagentia beschikbaar zijn: (*)

 • Chloride (Cl) Method – Standaard Methode 4500-ClE, EPA Methode 325.2
 • Phosphate (PO4-3) Method – Standaard Methode 4500-PO4-3E
 • Sulfate (SO4-2) Method – Standaard Methode 4500-SO4-2E, EPA Method 375.4 – Sulfate, Turbidimetric, ASTM D516-11 – Standard Test Method for Sulfate Ion in Water, ISO 15923-1 – Water kwliteit- Bepaling van geselecteerde parameters door middel van Discrete Analysis systemen – Part 1: Ammonium, nitrate, nitrite, chloride, orthophosphate, sulfate en silicate met fotometrische detectie
 • Ammonia (NH3) Method – ISO 15923-1, ISO 7150/1, EPA Method 350.1, Standard Methods 4500-NH3 F

(*) Houd onze website in de gaten. Dit jaar wordt het pakket reagentia verder uitgebreid! Waarschijnlijk worden dit: Ammoniak. Alkaliteit, Hardheid, Chroom en meer. Laat ons weten welke u zoekt!

Houdbaarheid
Omdat het gaat om een nieuw product, voert de producent Inorganic Ventures voortschrijdend stabiliteitsonderzoek uit. De houdbaarheid staat nu op 9 maanden omdat het onderzoek nu 9 maanden loopt. Gedurende het onderzoek wordt elke drie maanden de stabiliteit met drie maanden verlengd totdat de maximale houdbaarheid is bereikt, die is op dit moment nog niet duidelijk.

Weet u niet zeker of deze reagentia geschikt zijn voor uw laboratorium? Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen met ons antwoord vermeld. Onderaan deze pagina kunt u gratis monsters aanvragen!

 

 

 

 

 

 

 

Win tijd terug en verhoog de efficiëntie van uw lab met kant-en-klare reagentia! FAQ’s

1. Voor welke instrumenten zijn de discrete analysereagentia ontworpen?

Onze discrete reagentia kunnen gebruikt worden op de volgende instrumenten:

 

2. Ik gebruik een gesegmenteerde flow analyzer. Zijn de reagentia van uw discrete analyzer compatibel met dit instrument?

De reagentia voor discrete analysers kunnen werken op uw gesegmenteerde flow-analysator. Raadpleeg de Method Chemistry Sheets (bovenstaande links) voor elk product voor een gedetailleerde productsamenstelling. Neem rechtstreeks contact met ons op voor vragen.

3. Veroorzaakt verzending naar of via locaties met hete temperaturen stabiliteitsproblemen met de reagentia?

Onze stabiliteitsstudies hebben aangetoond dat sommige reagentia gevoelig kunnen zijn voor warmte. Al onze producten ondergaan transportstabiliteit om ervoor te zorgen dat tijdelijke blootstelling aan hitte de productprestaties niet beïnvloedt. Op dit moment raden we aan om de discrete analysereagentia gekoeld op te slaan totdat onze stabiliteitsstudies zijn afgerond en de aanbevelingen voor opslag op de productcoA’s zijn herzien.

4. Transpiration Control Technology (TCT) verlengt de houdbaarheid van de standaarden van Inorganic Ventures met maximaal vijf jaar. Hebben de Discrete Analyzer Reagentia dezelfde houdbaarheid van 5 jaar?

Helaas niet. Onze standaarden hebben een chemische stabiliteit van 5 jaar en het TCT-zakje zorgt ervoor dat de concentratie niet verandert door transpiratie. De discrete analysereagentia worden nog steeds getest op chemische stabiliteit en we gebruiken momenteel het TCT-zakje als bescherming tegen licht. Op dit moment hebben al onze discrete reagentia een houdbaarheid van 9 maanden en we zullen de houdbaarheid elke 3 maanden aanpassen voor de duur van het stabiliteitsonderzoek.

5. Het volume van 500 ml is niet geschikt voor mijn testbehoeften. Biedt Inorganic Ventures andere flesformaten?

Of u nu een aangepaste volumegrootte of een unieke formulering nodig hebt, we werken graag met u samen om aan uw behoeften te voldoen. Neem om te beginnen contact met ons!

6. Ik weet niet zeker of ik echt tijd en geld bespaar door over te stappen van reagentia die in mijn lab gemaakt zijn naar kant-en-klare reagentia van Inorganic Ventures. Hoe weet ik dat zeker?

Plan een afspraak met ons Product Manager Jeroen van Boxtel en we lopen met je door je individuele tijd- en geldbesparingen! We hebben een besparingscalculator klaarliggen en u kunt de bevindingen meenemen naar uw team.

7. Mijn standaard operationele procedure (SOP) is erg complex. Ik weet niet zeker of ik gemakkelijk nieuwe reagentia kan toevoegen aan de workflow. Kunnen jullie helpen?

Geen probleem! De technici van Inorganic Ventures zijn gespecialiseerd in SOP-ontwikkeling en -implementatie. Maak via ons een afspraak met een van deze chemici voor technische ondersteuning om uw specifieke SOP-vereisten te bespreken.

8. Ik volg alternatieve methoden op mijn discrete analyzer, zijn er andere methoden beschikbaar?

We lanceren de komende maanden meer reagentia voor discrete analyzers! De volgende – Ammoniak. Alkaliteit, Hardheid, Chroom en meer volgen. Laat ons weten welke u zoekt!

Mail ons

Persbericht: Instrument Solutions distributeur voor Knauer

Knauer wijst Instrument Solutions aan als distributeur

Instrument Solutions Benelux BV, een toonaangevende leverancier van hoogwaardige laboratoriumapparatuur en -oplossingen, is verheugd aan te kondigen dat zij door Knauer is aangewezen als distributeur voor de Benelux-regio. Deze benoeming is een erkenning van de expertise en het succes van Instrument Solutions Benelux BV in de wetenschappelijke en industriële laboratoriummarkt.

Als distributeur van Knauer zal Instrument Solutions het volledige assortiment van geavanceerde laboratoriuminstrumenten en -accessoires van Knauer aanbieden aan klanten in Nederland, België en Luxemburg. Knauer, een gerenommeerde fabrikant van analytische en preparatieve HPLC-systemen, kolommen en andere laboratoriumapparatuur, staat bekend om zijn technologische innovatie, betrouwbaarheid en klantgerichte benadering.

Link naar website van Knauer.


“We zijn verheugd en vereerd om de distributiepartner van Knauer te zijn voor de Benelux-regio”, aldus Jan Volkers, Product Manager van Instrument Solutions. “Knauer is een bekend merk in de laboratoriumsector die zijn producten in Duisland ontwikkelt en produceert, staat bekend om zijn hoogwaardige producten en uitstekende klantenservice. We kijken ernaar uit om onze klanten te voorzien van innovatieve oplossingen en technische ondersteuning van Knauer.”

Met deze nieuwe samenwerking versterkt Instrument Solutions haar positie als toonaangevende leverancier van laboratoriumoplossingen en biedt zij haar klanten een nog breeder scala aan hoogwaardige instrumenten en diensten.


Voor meer informatie over de producten en diensten van Instrument Solutions Benelux BV kunt u contact opnemen met:

Jan Volkers

Sales Manager

Tel; +31 (0) 88 4678 786

E-mail; j.volkers@instrument-solutions.com

Sina Saidifar

Product Specialist Chromatografie

Tel; +31 (0) 88 4678 747

E-mail; s.saidifar@instrument-solutions.com

Platinum Cobalt Color standaard

Verdrinkt u in de regelgeving voor wateronderzoek?

De Platinum Cobalt Color Standard van Inorganic Ventures (PT-CO-500ML) is uw reddingslijn!

Nauwkeurige, traceerbare normen zijn essentieel voor naleving van de regelgeving. Als u niet begint met een nauwkeurig gekalibreerd CRM, kunt u geen vertrouwen hebben in uw gegevens.

De kleur van water en afvalwater wordt vaak geëvalueerd door het niveau van aanwezige verontreinigingen te bepalen en fungeert als een algemene indicator voor de waterkwaliteit. Gedurende vele jaren werd de term “waterwit” beschouwd als een afdoende meting van de kleur van het oplosmiddel. Er zijn verschillende uitdrukkingen voor het definiëren van “waterwit” ontwikkeld waardoor het duidelijk werd dat een preciezere kleurstandaard nodig is.

In deze behoefte is voorzien met behulp van een colorimetrische schaalmethode die de gele tint in vloeistoffen meet in vergelijking met een gekwalificeerde referentieoplossing. Met behulp van UV/Vis-spectroscopie, in plaats van een visuele vergelijking, kan een analist aanwezige onzuiverheden nauwkeuriger en preciezer bepalen, wat nodig is voor vrijwel kleurloze monsters. Daarom is het essentieel dat de kwaliteit van de gebruikte referentiematerialen overeenkomt met de hoogwaardige prestaties van de UV/Vis-spectroscopie.

Het gebruik van de nauwkeurige uitgangsmaterialen (kaliumchloroplatinaat/kobaltchloride-hexahydraat) die de ASTM-methode vereist, in combinatie met de NIST-herleidbare verificatiemethoden voor instrumenten van Inorganic Ventures, garandeert geloofwaardige, herhaalbare en betrouwbare resultaten.

Hoewel er op de markt verschillende benaderingen bestaan voor het formuleren en certificeren van Pt-Co kleurstandaarden, begint het IV-product met de juiste materialen, volgt het de voorgeschreven methode en ondersteunt het met chemische expertise, integriteit en ondersteuning. Dit is hoe u het hoofd boven water kunt houden terwijl de methoden voor het testen van water evolueren.

Platina Cobalt Color Standard - artikelnummer: PT-CO-500ML
Analytµg/mLMethodeNIST SRM#
Platina Cobalt Color Units500 CUNominaal (van ASTM D1209-05 methode en standaard methode 2120C)Niet van toepassing*
Cobalt, Co250ICP analyse3113
Platina, Pt500ICP Analyse3140

*Gemeten extinctiegegevens, bepaald met een spectrofotometer die voor golflengte en extinctie is geverifieerd met NIST SRM 2034 en NIST SRM 931h, worden op het analysecertificaat vermeld. *Absorptiegegevens verkregen met behulp van een optische glascel met een padlengte van 50 mm volgens standaardmethoden 2120C en ASTM D1209-05-05.

Andere voordelen:

 • Consistentie van partij tot partij en gegarandeerde stabiliteit
 • Elimineert de tijd van het intern bereiden van 500 CU
 • Herleidbaar tot NIST
 • Tweede bron beschikbaar op aanvraag

 

Bedankt voor uw bezoek!

Bedankt voor uw bezoek aan WoTS 2022!

Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze stand tijdens WoTS 2022 in Utrecht. Het was goed u (weer) live te ontmoeten! Mede dankzij u kijken wij terug op een gezellige en geslaagde beurs met veel belangstelling voor onze laboratoriumproducten en met veel positieve gesprekken!

Vriendelijke groet namens de zusjes, 

Team SALM EN KIPP & Instrument Solutions Benelux