Status leveringen en serviceverlening mbt Corona virus

Beste klant,

Door de uitbraak van het coronavirus leven we in een tijd met veel vragen.
Het raakt ons allemaal. Meer dan ooit is het voor uw organisatie belangrijk om binnen de mogelijkheden de continuïteit zoveel mogelijk te kunnen waarborgen, zodat uw bijdrage aan onze economie niet weg valt.
Wij blijven u hierbij graag van dienst, u kunt vertrouwen op het complete team van Instrument Solutions.

Leveringen van apparatuur of verbruiksmateriaal

Tot op heden ondervinden wij van onze buitenlandse leveranciers nog geen vertragingen of dat zendingen tijdelijk worden vastgehouden.

Deze situatie kan echter ieder moment veranderen. Wij adviseren u om voldoende voorraad aan te leggen zodat u niet in de problemen komt bij mogelijke Lockdowns. Als u een overzicht nodig hebt van producten die u bij ons bestelt, sturen wij u graag een overzicht.

Het gaat om onder andere producten van de volgende merken: Inorganic Ventures – SCP Science – Glass Expansion – SPEX – Savillex – Macherey Nagel – LABC – Starna – CTC – Varian/Bruker/Scion.  Een volledig overzicht van merken vindt u hier.

Technische Service

Wij zullen er alles aan doen om u te kunnen blijven bijstaan in het geval van onderhoud en technische storingen. Natuurlijk staat daarbij de veiligheid van u en onze Service & Product Specialisten voorop. Dit betekent dat als het veilig is,  wij bij u op locatie werkzaamheden kunnen verrichten. Als het niet veilig of toegestaan is, kunnen wij u wel op afstand begeleiden om de storingen aan uw lab apparatuur samen op te heffen. Als u een servicevraag hebt, kunt u die via een Service Ticket aan ons kenbaar maken.

Als u al een Algemene Service Overeenkomst heeft afgesloten, krijgt u voorrang.

Verkoop

Bezoekafspraken laten wij zo mogelijk op afstand doorgaan. Wij hebben mogelijkheden voor videomeetings, presentaties en productdemonstraties, eenvoudig te geven op uw PC, tablet of smartphone. Op deze manier lopen projecten minimale vertraging op.

Als u behoefte hebt aan een gesprek, laat u dit ons dan weten door ons te bellen op +31 88 467 87 86.

Veel sterkte gewenst in deze roerige tijden!

Met de hartelijke groeten van ons allemaal bij Instrument Solutions

Stille olievrije luchtcompressor AirComp200

Claind, Italiaanse producent van gasgeneratoren sinds 1979, heeft een nieuwe compacte luchtcompressor gelanceerd. Het heeft het vermogen van een industriële compressor, maar dan geschikt gemaakt voor het laboratorium. De compressor levert 180 Nl/minuut ultradroge olievrije perslucht dat geschikt is voor het voeden van alle stikstofgeneratoren. Ook geschikt voor algemeen gebruik.

Voor het lab is een laag geluidsniveau belangrijk en de AirComp 200 is dan ook stil (minimaal 54 dBA, bij gewoon gebruik 58 dBA). Jarenlang heeft Claind de belangrijkste wensen van laboratoriumgebruikers geïnventariseerd en deze in AirComp200 geïntegreerd. Dit maakt deze AirComp 200 uniek!

Laagste geluidsniveau in de markt

Een aangenaam compacte, esthetische compressor die onder de labtafel geplaatst kan worden. Ideaal voor op het laboratorium.

De AirCop 200 heeft een hoge productiecapaciteit (180 Nl/minuut bij 8,5 bar). Afhankelijk van de gewenste flow wordt de snelheid automatisch geregeld zodat in de meeste situaties maar een klein deel van de capaciteit wordt aangesproken. Het effect hiervan is:

 • een laag elektriciteitsverbruik
 • een lagere motorbelasting waardoor een langere levensduur van de compressor
 • dat die onderhoudsarm is dankzij de variabele snelheid en lage temperatuur die vrij komt

Een ingebouwde membraandroger zorgt voor ultradroge lucht (Outlet Dew Point -60°C).

Ten slotte is de AirComp 200 op afstand aanstuurbaar vanaf de PC of smartphone en kunnen Operating parameters real-time worden gemonitord.

Specificaties
Flow snelheid180Nl/min (210 l/min FAD) @ 7 bar
Toegepaste techiekenOlievrije SCROLL-compressor met universele voeding en elektronische snelheidsregeling
Druk output6 ÷ 9,5 bar
Kenmerken lucht outputDeeltjesgrootte = 0,01mm Vochtigheid= -60°C dauwpunt ATP @ 8,5bar 50Nl/min
Elektrische voeding230 Vac ± 10%, 50/60, Hz 2,5kW
BeschermingIP20
Geluid Minimaal: 54 dBA Medium: 58 dBA
bedrijfstemperatuur5°C – 40°C
omgevingsvochtigheidmaximaal 90% zonder condensatie
max altitudeGetest tot 2000 m van de zeespiegel
afmetingenhoogte: 79,5cm, breedte: 68cm,  diepte: 83cm, gewicht: 148kg
pneumatische aansluitingenGezuiverde lucht: G 1/2″ female

 

 

 

Freezer Mill ideaal voor gewijzigde RoHS-voorschriften

De RoHS-richtlijn is een EU-richtlijn voor het beperken van gevaarlijke stoffen in elektronische producten. RoHS is eenafkorting van het Engelse Restriction of Hazardous Substances. Tot voor kort stonden er in deze richtlijn 6 zware metalen vermeld die beperkt in producten verwerkt mochten worden door producenten van deze apparaten. Aan deze zware metalen zijn nu voor de RoHS3 versie, 4 ftalaten toegevoegd.

Al jaren verwerkt de Freezer/Mill van fabrikant SPEX SamplePrep elektronische & elektrische componenten (voor zware metalen) en plastic kinderspeelgoed & verzorgingsproducten (voor ftalaten) tot een homogeen fijn poeder. Dit fijne poeder zorgt voor een efficiënte extractie van residuen op laag niveau en is dus een ideaal toestel om monsters voor te bereiden voor verdere downstream analyse. De Freezer/Mill speelt dus een belangrijke rol bij het aantonen of de losse componenten en eindproduct conform de RoHS voorschriften worden geproduceerd.

De RoHS van de EU specificeert maximale niveaus voor de volgende 10 beperkte stoffen:
– Cadmium (Cd): < 100 ppm
– Lood (Pb): < 1000 ppm
– Kwik (Hg): < 1000 ppm
– Zeswaardig chroom: (Cr VI) < 1000 ppm
– Polybroombifenylen (PBB): < 1000 ppm
– Polybroomdifenylethers (PBDE): < 1000 ppm
– Bis(2-Ethylhexyl) ftalaat (DEHP): < 1000 ppm
– Benzylbutylftalaat (BBP): < 1000 ppm
– Dibutylftalaat (DBP): < 1000 ppm
– Diisobutylftalaat (DIBP): < 1000 ppm

De eerste zes waren al van toepassing op de oorspronkelijke RoHS, terwijl de laatste vier werden toegevoegd onder RoHS 3, die op 22 juli 2019 in werking is getreden.

Om aan deze nieuwe regelgeving te voldoen, zullen bedrijven en lokale overheden producten moeten testen om de naleving ervan te garanderen.

Waste from Electrical and Electronic Equipment
Gerelateerd aan RoHS is de WEEE, wat staat voor Waste from Electrical and Electronic Equipment. De AEEA-richtlijn 2002/96/EG schrijft de verwerking, terugwinning en recycling van elektrische en elektronische apparatuur voor (90% komt op stortplaatsen terecht). Alle elektronische producten op de EU-markten moeten voldoen aan de WEEE-norm en voorzien zijn van de “Wheelie Bin”-sticker.

Werking Freezer/Mill:
Het monster wordt in een speciale volledig afsluitbare Grinding Vial gebracht en ondergedompeld in vloeibare stikstof en bereikt op die manier cryogene temperaturen. Het monster wordt vervolgens verpulverd door een impacter (roestvrij stalen staafje) dat magnetisch heen en weer wordt geslagen tegen twee stilstaande eindpluggen van de vial door middel van inductie. Omdat de vial gedurende de gehele maalcyclus is ondergedompeld in vloeibare stikstof en een strakke afgedicht is, houdt die gevaarlijke en vluchtige stoffen en ontstaat er geen kruiscontaminatie van andere monsters.

Voor analyse van de elementen zijn er speciale chroomvrije vial sets beschikbaar. (Uiteraard is hierin ook geen Hg, Cd, of Pb aanwezig)

Nieuw – HydraMist Spray Chamber

Verbeter meetgevoeligheid van elementen zoals Sb, Se, Tl en Hg met factor 10

De HydraMist van Glass Expansion is een gevoelige, eenvoudig te gebruiken verstuifkamer voor de ICP die gelijktijdige werking van zowel conventionele pneumatische verneveling als koude-damp/hydride vorming toelaat. Koude-damp vorming kan de gevoeligheid van ICP voor koude-damp vormende elementen zoals, Sb, Se, Tl en Hg meer dan vertienvoudigen. Het vormen van vluchtige verbindingen met deze elementen resulteert in een verhoogde analytische belasting van het analytische plasma met lagere detectielimieten tot gevolg.

Koude-damp vorming kan de gevoeligheid van ICP voor koude-damp vormende elementen zoals, Sb, Se, Tl en Hg vertienvoudigen.

 

Ontwerp

Het ontwerp van de HydraMist Spray Chamber is gebaseerd op de cyclonische verstuifkamer van Glass Expansion, die een uitstekende gevoeligheid en korte-termijn analytische precisie biedt met een snelle uitspoeling. De HydraMist verstuifkamer is voorzien van een secundaire inlaatpoort die het aerosolvormige monster en het vloeibare reductiemiddel in de spuitkamer mengt voor een snelle omzetting van de As, Sb, Se, Tl en Hg-analyses in vluchtige hydridesoorten. Het unieke afvoerontwerp zorgt voor een snelle, volledige verwijdering van afval uit de sproeikamer, waardoor er geen overtollige waterstofophoping meer is die de terugvloeiing van het monster veroorzaakt en de analytische precisie vermindert.

 

Eigenschappen van de HydraMist verstuifkamer:

 • Dezelfde uitstekende analytische precisie en wassing op korte termijn als andere cyclonische sproeikamers met glasuitbreiding
 • Snelle en volledige dampvorming van vluchtige As, Se, Sb, Tl en Hg soorten voor de beste detectiegrenzen in de hydride-generatiemodus
 • Een uniek afvoerontwerp om waterstofophoping en terugvloeiing van monsters te elimineren, waardoor de precisie op korte termijn wordt aangetast
 • Economisch, vervang enkel uw huidige sproeikamer en houd uw bestaande vernevelaar enkel en houd uw bestaande vernevelaar
 • Verhoogt de productiviteit door het gelijktijdig analyseren van niet-hydridevormende elementen en koudedampelementen, waardoor wordt voorkomen dat het systeem wordt uitgeschakeld om over te schakelen tussen de hydridegenerator en conventionele pneumatische verneveling
 • Eenvoudig in te stellen met een snelle omschakeling en kan in 3 verschillende modi worden bediend

De eenvoudige modus voorziet (figuur 1.) in een gelijktijdige hydride- en pneumatische vernevelingsmodus met 5-voudige verbetering van de detectielimieten van de hydridevormende elementen, met behoud van de analytische prestaties voor niet-hydride-elementen. Met de toevoeging van een extra monsterinput en T-stuk (figuur 2.) biedt de HyrdraMist een gevoelige, gelijktijdige koude-damp en pneumatische vernevelingsmodus met meer dan 10-voudige verbeteringen in de detectielimieten voor de koude-dampelementen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van de niet-hydridevormende elementen. Tot slot kan het gebruikt worden als een conventionele cyclonische spuitkamer met pneumatische verneveling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik wil meer weten over de HydroMist

 

 

SeaSpray Nebulizer voor ICP

De SeaSpray Nebulizer, ofwel vernevelaar, is de beste keuze wanneer de monsters hoge concentraties opgeloste vaste stoffen bevatten. Zeewater, pekel en platinebaden zijn slechts enkele voorbeelden van SeaSpray-toepassingen. Het wordt echter niet aanbevolen wanneer monsters grote deeltjes of HF bevatten. De SeaSpray vernevelaar produceert de fijnste aërosoldeeltjes, waardoor de gevoeligheid toeneemt.

SeaSpray Nebulizer- hoogwaardige vernevelaar voor ICP-OES en ICP-MS

Voordelen van de SeaSpray vernevelaar:

 • De hoogste gevoeligheid voor elke concentrische vernevelaar op de markt
 • Uitstekende analytische prestaties
 • Uitstekende vernevelingsefficiëntie
 • Perfect voor hoge concentraties opgeloste vaste stoffen
 • Hoge tolerantie voor deeltjes
 • De snelst mogelijke uitspoeling omdat het monsterkanaal uniform is vanaf het ingangspunt tot aan de punt
 • Snelle en eenvoudige aansluiting op een LC, IC of HPLC zonder dood volume indien gecombineerd met de Glass Expansion LC fittingenkit.

Doordat de SeaSpray is voorzien van een nauwkeurig VitriCone-monster capillair:

 • Is die bestand tegen trillingen voor de beste analytische precisie
 • Beschikt die over een gelijkmatige interne diameter en een monsterkanaal dat bestand is tegen verstoppingen
 • Laat die consistente Nebulizer-tot-Nebulizer prestaties zie door de hoogste dimensionale toleranties

De SeaSpray Direct Connection (DC) vernevelaar is het nieuwste ontwerp. Het heeft een UniFit sample connector die gemakkelijk over de sample arm glijdt en een argon connector die geconfigureerd is om direct op uw ICP aan te sluiten. De voordelen van de SeaSpray DC Nebulizer zijn:

 • Inerte metaalvrije argon connector
 • Instrument-specifieke Direct Connect flexibele argon lijn
 • Betrouwbare ratelbevestiging die zorgt voor een lekvrije gasaansluiting

DC-versies van de SeaSpray, MicroMist, Conikal, Slurry, DuraMist, OpalMist en VeeSpray Nebulizers zijn beschikbaar voor de meest voorkomende modellen van ICP-OES en ICP-MS.

ICP standaarden Inorganic Ventures tot 4 jaar houdbaar

Standaarden van Inorganic Ventures hebben tot nu toe altijd een gecertificeerde houdbaarheid van één jaar gehad. Door nieuwe technologie is het nu mogelijk om standaarden voor ICP-OES, ICP-MS en AAS tot 4 jaar te bewaren zonder dat de concentratie verandert. Deze 4 jaar gaat in op het moment dat een batch wordt geproduceerd. Het is dus niet zo dat deze nog 4 jaar houdbaar zijn op het moment dat u de standaard ontvangt. Zij streven er echter naar om standaarden te leveren die nog twee jaar houdbaar zijn op het moment dat ze bij de klant geleverd worden. Dit is echter niet te garanderen. Wij garanderen natuurlijk nog steeds een houdbaarheid van minimaal één jaar.

Achtergrond; wat is transpiratie?

Transpiratie verwijst naar de wand van fles die waterdamp doorlaat en/of door verdamping vanuit de gesloten flesopening. Het leidt tot verhoging van de concentratie van de CRM/RM.

Inorganic Ventures TCT zakkenDe oplossing

Transpiration Control Technology verlengt de houdbaarheid van het product. Inorganic Ventures gebruikt een speciaal gealuminiseerde zak die een verhoging van de concentratie verhindert tot het moment dat de zak geopend wordt. De gesealde TCT zak stopt het verlies aan waterdamp uit de fles als evenwicht in de zak wordt bereikt. Het is dus hetzelfde product van hoge kwaliteit zoals u van hen gewend bent, maar dan nog meer verbeterd.

TCT is een investering van Inorganic Ventures die de houdbaarheid van de stock standaarden verlengt én u meer controle geeft over uw standaarden zonder dat het u extra kost. De onvoorwaardelijke garantie van de producten blijft hetzelfde.

 

Wat betekent dit voor u?

Standaarden die u ontvangt zullen verpakt zijn in een TCT zak. In de gesealde zak is de standaard vier jaar gecertificeerd. Op het moment dat u de zak opent is de standaard één jaar gecertificeerd. Na ontvangst van het product houdt u de zak dus dicht tot u het gaat gebruiken. Op de zak staat vermeld hoe lang u het product kunt gebruiken voordat het verloopt.

Op de website van Inorganic Ventures vindt u de volledige uitleg.

 

Mosh-Moah vrije Vials en Caps

Bij de monstervoorbereiding dienen alle mogelijke introducties van vals-positieve Mosh Moah-verontreinigingen in het LC-GC-systeem te worden vermeden. We moeten er zeker van zijn dat alle gemeten Mosh Moah resultaten afkomstig zijn van het monster en niet van de laboratoriumomgeving. Het oplosmiddel dat we voor het experiment gebruiken wordt getest op de aanwezigheid van Mosh-Moah. Handschoenen worden gebruikt om contact tussen het monster en  de huid te vermijden. Glaswerk wordt meestal vooraf gereinigd, maar de Vials en Caps met septa worden meestal direct uit de doos gebruikt.

Met name de septa kunnen veel Mosh Moah-gerelateerde componenten bevatten en vormen dan ook een hoog risico op hoge ruis of vals-positieve resultaten.

Een goed alternatief zijn Virgin PTFE-septa. Deze zijn chemisch zeer goed bestand tegen de meeste media en veranderen niet van eigenschappen. Voor de witte PTFE septa geldt een hoge temperatuurstabiliteit van circa – 250°C tot circa + 250°C. Er is geen desorptie van het Mosh Moah component. Daarom is dit materiaal het meest geschikt voor deze toepassing.

Probleem

Crimp Caps worden normaal gesproken gebruikt voor Single-Injection HPLC analyse. Er zijn 2 nadelen van deze sluiting in combinatie met de gewenste septa:

 • de ingebrachte PTFE-septa vallen tijdens het verplaatsen of sluiten van de Vial vaak uit de aluminium Crimp Cap.
 • de dichtheid van het materiaal is niet altijd voldoende vanwege een te laag elastomeergehalte. Bovendien is de dikte van het septum slechts 0,25mm waardoor mogelijk materiaal verdampt voor de injectie.

Onze oplossing:

 • een aluminium Crimp Cap met een lichte kromming naar binnen wordt gebruikt. Hierdoor wordt het ingebrachte dunne PTFE septum gefixeerd; ‘Closure, aluminum crimp cap colorless, with hole and virgin PPTFE septum 0,25mm thick, 53° shore’
 • doordat een Fluoroplastic O-ring is verwerkt tussen het PTFE-septum en het gat kan de aluminium Crimp Cap nu optimaal worden gekrompen zonder dat de krimptang opnieuw ingesteld hoeft te worden. Door het walsproces dat hier wordt gebruikt, is het PTFE-septum gefixeerd: ‘Closure: aluminum crimp cap, colorless, with hole and roller blind, virgin PTFE septum 0,25mm thick, 53 ° shore D and O-ring made of fluoroplastic’

Het eindresultaat is een Mosh Moah Free Vial Cap systeem waarbij het PTFE septum vast zit zodat er geen contact is met het septum tijdens het krimpen van de kap.

Voor meer informatie en prijzen voor 1.8 en 10mL flacons neemt u contact op met ons op.

 

 

 

Nieuwe module Chronect Workstation Mosh-Moah – AlOx Clean-Up

Geautomatiseerde verwijdering van natuurlijke alkanen

Schematische weergave AlOx Trap in Mosh-Moah analyse

Levensmiddelen bevatten natuurlijke alkanen die, indien ze niet worden herkend, worden opgenomen in de bepaling van MOSH. Axel Semrau heeft hiervoor een geautomatiseerde oplossing ontwikkeld die als een extra module in het Chronect Workstation Mosh-Moah kan worden geïntegreerd.

De opschoning wordt gedaan met een extra zuiveringskolom die aluminiumoxidekolom bevat en natuurlijke koolwaterstoffen verwijdert. Deze oplossing vereist een extra Valve en HPLC-pomp voor de Mosh-Moah. De opschoning kan gecombineerd worden met de automatische epoxidatiestap. Deze stap voorkomt dat natuurlijke olefinen in de MOAH-fractie terechtkomen.

 

Analyse van zonnebloemolie; weergave pieken voor en na purificatie met aluminiumoxide

 

 

Nieuwe Robotic CZV-Analyser BOD-300

Het productaanbod van SCP Science voor Robotic BZV-analyzers is na het uitbrengen van de EasyPREP BOD-200 uitgebreid met de EasyPREP BOD-300, een milieuanalyser voor de monstervoorbereiding en -analyse van BZV. Met drie peristaltische pompen voor Liquidhandling, voegt de BOD Seed remmer, nitrificatieremmer en verdunningswater toe aan het monster. BOD staat voor de Engelse vertaling Bio Oxygen Demand.

Verschillen ten opzichte van model BOD-200:

 • de BOD-300 opent en sluit de BOD-flessen automatisch;
 • verwerkt die meer flessen per run (72 stuks 300mL flessen en 96 stuks 165mL flessen);
 • beweegt de BOD-300 sneller.

Het instrument voert automatisch uit: 

 • toevoeging van Seed en Inhibitor;
 • monsterverdunning;
 • monsterhomogenisatie;
 • data-acquisitie, berekening en opslag.

Overige kenmerken:

 • keuzemogelijkheid voor incubatieperioden van 5, 7 of 20 dagen;
 • geschikt voor herbruikbare glazen en/ of wegwerpflessen van 300mL en glazen herbruikbare flessen van 165 of 60mL;
 • barcoding-optie biedt monster-, fles- en racktracking gedurende het hele proces;
 • automatisch wasstation voorkomt kruisbesmetting;
 • gebruikersvriendelijke software, compatibel met LIMS;
 • voldoet aan laboratoriumnormen: ISO 5815-1, EN-1899-1, EN-1899-2, EN-5814 (2012), EPA 405.1.

Het instrument is voorzien van een onderhoudsarme elektrode voor opgeloste zuurstof (DO) met optische of membraantechnologie. Tevens houdt een roerstaafje het monster homogeen en versnelt het evenwicht van de elektrode voor DO-metingen. Software beheert de eerste tot en met de laatste DO-meting van het monster en voert de BOD berekeningen uit.

De EasyPREP BOD werkt met een optische elektrode of een membraanelektrode. De optische elektrode heeft geen onderhoud nodig en hoeft ook niet opnieuw gevuld te worden met elektrolyt. Verder wordt de Optische elektrode gekenmerkt door een stabiele respons en minimale drift.

Webinar (Engelstalig)

Op 30 april 2019, om 16.00uur, is er een webinar waarin ook een demonstratie van het systeem wordt gegeven. Het webinar duurt 30 minuten en wordt gepresenteerd door Mr. Art Ross, Product Specialist van SCP Science.
Topics include:
 • Learn how lab automation increases productivity.
 • See a demonstration of the system.
 • Participate in a live question and answer period.
Key System Features:
 • BOD / cBOD Analysis
 • Seed, inhibitor and water addition
 • Capping / Decapping of 60, 165, or 300 ml bottles
 • Data Storage and Calculation
 • Optical or Membrane Probe
 • Single or Dual Probe

 

Inorganic Ventures geaccrediteerd volgens ISO 17034-2016

Inorganic Ventures heeft zijn accreditatie volgens ISO 17034: 2016 voltooid. Het hoogste niveau van kwaliteitsborging in de gecertificeerde referentiemateriaal-industrie (CRM).

Deze accreditatie garandeert dat alle methoden die een fabrikant gebruikt om zijn CRM’s te certificeren gevalideerd en bewezen zijn. Kortom, ISO 17034 is het stempel van goedkeuring dat aangeeft dat de CRM’s van de fabrikant correct en competent zijn geproduceerd.

Inorganic Ventures is volgens ISO 17034 en zijn voorgangers langer geaccrediteerd dan enige andere fabrikant van anorganische standaarden”, zegt Chris Gaines, President van Inorganic Ventures. “We zijn er trots op een precedent te scheppen voor de rest van de industrie.“

Inorganic Ventures is op 17 september 2018 geaccrediteerd als ISO 17034: 2016, meer dan een jaar voordat deze overgang moest plaatsvinden. Daarnaast is Inorganic Ventures geaccrediteerd volgens ISO / IEC 17025: 2017 op 17 september 2018, meer dan twee jaar voor de vereiste overgangsdatum.

“We geloven in het bieden van de best mogelijke waarde aan onze klanten, terwijl we ervoor zorgen dat ze het product van de hoogste kwaliteit op de markt krijgen”, zegt Laura Robinson, Marketing Manager voor Inorganic Ventures.

U kunt meer informatie vinden over de ISO-certificeringen van Inorganic Venures en  kopieën van de certificaten vindt u hier.

 

Veel gestelde vragen

Onze methoden geven aan dat we ISO Guide 34-producten moeten gebruiken. Kunnen we nog steeds kopen van IV?

Ja, dat kan. Onze producten voldoen nog steeds aan of overtreffen de vereisten van ISO-handleiding 34 en voldoen nu aan de strenge eisen van ISO 17034: 2016.

Sommige van uw CoA’s verwijzen nog steeds naar ISO-Guide 34. Zijn ze nog steeds OK om te gebruiken?

Ja, dat zijn ze. Sommige van onze voorraadproducten die zijn vervaardigd en gecertificeerd vóór onze accreditatiedatum van 17 september 2018, verwijzen nog steeds naar ISO Guide 34. Er kan ook een korte vertraging optreden bij het bijwerken van sommige van onze documentatie, labels en website, maar u kunt verzekerd zijn dat de producten nog steeds worden geproduceerd volgens dezelfde hoge normen als u van IV gewend bent.

Waarom breng het me dat mijn CRM-fabrikant is geaccrediteerd volgens ISO 17034?

ISO 17034 garandeert dat alle methoden die door de geaccrediteerde fabrikant worden gebruikt om hun CRM’s te certificeren, gevalideerd en bewezen zijn en dat alle CRM’s correct en competent zijn geproduceerd. Het is als een verzekeringspolis voor de kwaliteit van het product.

Als een bedrijf is geaccrediteerd volgens ISO 17034, betekent dit dan dat al zijn producten worden gefabriceerd om aan deze productienorm te voldoen?

Nee. In feite hebben veel concurrenten van IV een veel beperktere reikwijdte in termen van welke producten feitelijk worden voorbereid met behulp van de gevalideerde processen en procedures die vereist zijn om te voldoen aan de ISO 17034: 2016-specificaties. U moet altijd het accreditatiegebied van uw leverancier bekijken voordat u uw CRM’s koopt. De scope van accreditatie van IV omvat een lijst met 31 pagina’s met producten, terwijl sommige ISO 17034-scopes van onze concurrenten een aantal pagina’s minder dan 10 pagina’s telt.

Over Inorganische Ventures

Inorganic Ventures vervaardigt sinds 1985 een hogere klasse van gecertificeerde referentiematerialen (CRM’s) tegen een eerlijke prijs. Onze CRM’s zijn ontworpen om stabiel, compatibel, NIST traceerbaar te zijn en zijn vervaardigd en getest onder ISO / IEC 17025: 2017 & ISO 17034: Richtlijnen voor 2016 (A2LA, 883.01 & 883.02). We maken bijna elk anorganisch CRM voor ICP, ICP-MS, IC, atomaire absorptie, natte chemie en QC-toepassingen. Eigen normen zijn in feite onze specialiteit. Als een ISO 9001: 2015 geregistreerd bedrijf (QSR-1034), is ons doel om het hoogste kwaliteitsproduct en de meest uitzonderlijke klantenservice en technische ondersteuning in de industrie te bieden.

Hun kracht ligt in het verzorgen van uw specifieke behoeften, Flexing To Your Spex!