Stock standaard tot 4 jaar houdbaar

Stock standaarden van Inorganic Ventures hebben tot nu toe altijd een gecertificeerde houdbaarheid van één jaar gehad. Door nieuwe technologie is het nu mogelijk om stock standaarden voor ICP-OES, ICP-MS en AAS tot 3 jaar te bewaren zonder dat de concentratie verandert. Deze 4 jaar gaat in op het moment dat een batch wordt geproduceerd. Het is dus niet zo dat deze nog 4 jaar houdbaar zijn op het moment dat u de standaard ontvangt. Zij streven er echter naar om stock standaarden te leveren die nog twee jaar houdbaar zijn op het moment dat ze bij de klant geleverd worden. Dit is echter niet te garanderen. Wij garanderen natuurlijk nog steeds een houdbaarheid van minimaal één jaar.

Achtergrond; wat is transpiratie?

Transpiratie verwijst naar de wand van fles die waterdamp doorlaat en/of door verdamping vanuit de gesloten flesopening. Het leidt tot verhoging van de concentratie van de CRM/RM.

Inorganic Ventures TCT zakkenDe oplossing

Transpiration Control Technology verlengt de houdbaarheid van het product. Inorganic Ventures gebruikt een speciaal gealuminiseerde zak die een verhoging van de concentratie verhindert tot het moment dat de zak geopend wordt. De gesealde TCT zak stopt het verlies aan waterdamp uit de fles als evenwicht in de zak wordt bereikt. Het is dus hetzelfde product van hoge kwaliteit zoals u van hen gewend bent, maar dan nog meer verbeterd.

TCT is een investering van Inorganic Ventures die de houdbaarheid van de stock standaarden verlengt én u meer controle geeft over uw standaarden zonder dat het u extra kost. De onvoorwaardelijke garantie van de producten blijft hetzelfde.

 

Wat betekent dit voor u?

Stock standaarden die u vanaf nu ontvangt zullen verpakt zijn in een TCT zak. In de gesealde zak is de stock standaard drie jaar gecertificeerd. Op het moment dat u de zak opent is de standaard één jaar gecertificeerd. Na ontvangst van het product houdt u de zak dus dicht tot u het gaat gebruiken. Op de zak staat vermeld hoe lang u het product kunt gebruiken voordat het verloopt.

Op de website van Inorganic Ventures vindt u de volledige uitleg.

 

Mosh-Moah vrije Vials en Caps

Bij de monstervoorbereiding dienen alle mogelijke introducties van vals-positieve Mosh Moah-verontreinigingen in het LC-GC-systeem te worden vermeden. We moeten er zeker van zijn dat alle gemeten Mosh Moah resultaten afkomstig zijn van het monster en niet van de laboratoriumomgeving. Het oplosmiddel dat we voor het experiment gebruiken wordt getest op de aanwezigheid van Mosh-Moah. Handschoenen worden gebruikt om contact tussen het monster en  de huid te vermijden. Glaswerk wordt meestal vooraf gereinigd, maar de Vials en Caps met septa worden meestal direct uit de doos gebruikt.

Met name de septa kunnen veel Mosh Moah-gerelateerde componenten bevatten en vormen dan ook een hoog risico op hoge ruis of vals-positieve resultaten.

Een goed alternatief zijn Virgin PTFE-septa. Deze zijn chemisch zeer goed bestand tegen de meeste media en veranderen niet van eigenschappen. Voor de witte PTFE septa geldt een hoge temperatuurstabiliteit van circa – 250°C tot circa + 250°C. Er is geen desorptie van het Mosh Moah component. Daarom is dit materiaal het meest geschikt voor deze toepassing.

Probleem

Crimp Caps worden normaal gesproken gebruikt voor Single-Injection HPLC analyse. Er zijn 2 nadelen van deze sluiting in combinatie met de gewenste septa:

 • de ingebrachte PTFE-septa vallen tijdens het verplaatsen of sluiten van de Vial vaak uit de aluminium Crimp Cap.
 • de dichtheid van het materiaal is niet altijd voldoende vanwege een te laag elastomeergehalte. Bovendien is de dikte van het septum slechts 0,25mm waardoor mogelijk materiaal verdampt voor de injectie.

Onze oplossing:

 • een aluminium Crimp Cap met een lichte kromming naar binnen wordt gebruikt. Hierdoor wordt het ingebrachte dunne PTFE septum gefixeerd; ‘Closure, aluminum crimp cap colorless, with hole and virgin PPTFE septum 0,25mm thick, 53° shore’
 • doordat een Fluoroplastic O-ring is verwerkt tussen het PTFE-septum en het gat kan de aluminium Crimp Cap nu optimaal worden gekrompen zonder dat de krimptang opnieuw ingesteld hoeft te worden. Door het walsproces dat hier wordt gebruikt, is het PTFE-septum gefixeerd: ‘Closure: aluminum crimp cap, colorless, with hole and roller blind, virgin PTFE septum 0,25mm thick, 53 ° shore D and O-ring made of fluoroplastic’

Het eindresultaat is een Mosh Moah Free Vial Cap systeem waarbij het PTFE septum vast zit zodat er geen contact is met het septum tijdens het krimpen van de kap.

Voor meer informatie en prijzen voor 1.8 en 10mL flacons neemt u contact op met ons op.

 

 

 

Nieuwe module Chronect Workstation Mosh-Moah – AlOx Clean-Up

Geautomatiseerde verwijdering van natuurlijke alkanen

Schematische weergave AlOx Trap in Mosh-Moah analyse

Levensmiddelen bevatten natuurlijke alkanen die, indien ze niet worden herkend, worden opgenomen in de bepaling van MOSH. Axel Semrau heeft hiervoor een geautomatiseerde oplossing ontwikkeld die als een extra module in het Chronect Workstation Mosh-Moah kan worden geïntegreerd.

De opschoning wordt gedaan met een extra zuiveringskolom die aluminiumoxidekolom bevat en natuurlijke koolwaterstoffen verwijdert. Deze oplossing vereist een extra Valve en HPLC-pomp voor de Mosh-Moah. De opschoning kan gecombineerd worden met de automatische epoxidatiestap. Deze stap voorkomt dat natuurlijke olefinen in de MOAH-fractie terechtkomen.

 

Analyse van zonnebloemolie; weergave pieken voor en na purificatie met aluminiumoxide

 

 

Nieuwe Robotic CZV-Analyser BOD-300

Het productaanbod van SCP Science voor Robotic BZV-analyzers is na het uitbrengen van de EasyPREP BOD-200 uitgebreid met de EasyPREP BOD-300, een milieuanalyser voor de monstervoorbereiding en -analyse van BZV. Met drie peristaltische pompen voor Liquidhandling, voegt de BOD Seed remmer, nitrificatieremmer en verdunningswater toe aan het monster. BOD staat voor de Engelse vertaling Bio Oxygen Demand.

Verschillen ten opzichte van model BOD-200:

 • de BOD-300 opent en sluit de BOD-flessen automatisch;
 • verwerkt die meer flessen per run (72 stuks 300mL flessen en 96 stuks 165mL flessen);
 • beweegt de BOD-300 sneller.

Het instrument voert automatisch uit: 

 • toevoeging van Seed en Inhibitor;
 • monsterverdunning;
 • monsterhomogenisatie;
 • data-acquisitie, berekening en opslag.

Overige kenmerken:

 • keuzemogelijkheid voor incubatieperioden van 5, 7 of 20 dagen;
 • geschikt voor herbruikbare glazen en/ of wegwerpflessen van 300mL en glazen herbruikbare flessen van 165 of 60mL;
 • barcoding-optie biedt monster-, fles- en racktracking gedurende het hele proces;
 • automatisch wasstation voorkomt kruisbesmetting;
 • gebruikersvriendelijke software, compatibel met LIMS;
 • voldoet aan laboratoriumnormen: ISO 5815-1, EN-1899-1, EN-1899-2, EN-5814 (2012), EPA 405.1.

Het instrument is voorzien van een onderhoudsarme elektrode voor opgeloste zuurstof (DO) met optische of membraantechnologie. Tevens houdt een roerstaafje het monster homogeen en versnelt het evenwicht van de elektrode voor DO-metingen. Software beheert de eerste tot en met de laatste DO-meting van het monster en voert de BOD berekeningen uit.

De EasyPREP BOD werkt met een optische elektrode of een membraanelektrode. De optische elektrode heeft geen onderhoud nodig en hoeft ook niet opnieuw gevuld te worden met elektrolyt. Verder wordt de Optische elektrode gekenmerkt door een stabiele respons en minimale drift.

Webinar (Engelstalig)

Op 30 april 2019, om 16.00uur, is er een webinar waarin ook een demonstratie van het systeem wordt gegeven. Het webinar duurt 30 minuten en wordt gepresenteerd door Mr. Art Ross, Product Specialist van SCP Science.
Topics include:
 • Learn how lab automation increases productivity.
 • See a demonstration of the system.
 • Participate in a live question and answer period.
Key System Features:
 • BOD / cBOD Analysis
 • Seed, inhibitor and water addition
 • Capping / Decapping of 60, 165, or 300 ml bottles
 • Data Storage and Calculation
 • Optical or Membrane Probe
 • Single or Dual Probe

 

Inorganic Ventures geaccrediteerd volgens ISO 17034-2016

Inorganic Ventures heeft zijn accreditatie volgens ISO 17034: 2016 voltooid. Het hoogste niveau van kwaliteitsborging in de gecertificeerde referentiemateriaal-industrie (CRM).

Deze accreditatie garandeert dat alle methoden die een fabrikant gebruikt om zijn CRM’s te certificeren gevalideerd en bewezen zijn. Kortom, ISO 17034 is het stempel van goedkeuring dat aangeeft dat de CRM’s van de fabrikant correct en competent zijn geproduceerd.

Inorganic Ventures is volgens ISO 17034 en zijn voorgangers langer geaccrediteerd dan enige andere fabrikant van anorganische standaarden”, zegt Chris Gaines, President van Inorganic Ventures. “We zijn er trots op een precedent te scheppen voor de rest van de industrie.“

Inorganic Ventures is op 17 september 2018 geaccrediteerd als ISO 17034: 2016, meer dan een jaar voordat deze overgang moest plaatsvinden. Daarnaast is Inorganic Ventures geaccrediteerd volgens ISO / IEC 17025: 2017 op 17 september 2018, meer dan twee jaar voor de vereiste overgangsdatum.

“We geloven in het bieden van de best mogelijke waarde aan onze klanten, terwijl we ervoor zorgen dat ze het product van de hoogste kwaliteit op de markt krijgen”, zegt Laura Robinson, Marketing Manager voor Inorganic Ventures.

U kunt meer informatie vinden over de ISO-certificeringen van Inorganic Venures en  kopieën van de certificaten vindt u hier.

 

Veel gestelde vragen

Onze methoden geven aan dat we ISO Guide 34-producten moeten gebruiken. Kunnen we nog steeds kopen van IV?

Ja, dat kan. Onze producten voldoen nog steeds aan of overtreffen de vereisten van ISO-handleiding 34 en voldoen nu aan de strenge eisen van ISO 17034: 2016.

Sommige van uw CoA’s verwijzen nog steeds naar ISO-Guide 34. Zijn ze nog steeds OK om te gebruiken?

Ja, dat zijn ze. Sommige van onze voorraadproducten die zijn vervaardigd en gecertificeerd vóór onze accreditatiedatum van 17 september 2018, verwijzen nog steeds naar ISO Guide 34. Er kan ook een korte vertraging optreden bij het bijwerken van sommige van onze documentatie, labels en website, maar u kunt verzekerd zijn dat de producten nog steeds worden geproduceerd volgens dezelfde hoge normen als u van IV gewend bent.

Waarom breng het me dat mijn CRM-fabrikant is geaccrediteerd volgens ISO 17034?

ISO 17034 garandeert dat alle methoden die door de geaccrediteerde fabrikant worden gebruikt om hun CRM’s te certificeren, gevalideerd en bewezen zijn en dat alle CRM’s correct en competent zijn geproduceerd. Het is als een verzekeringspolis voor de kwaliteit van het product.

Als een bedrijf is geaccrediteerd volgens ISO 17034, betekent dit dan dat al zijn producten worden gefabriceerd om aan deze productienorm te voldoen?

Nee. In feite hebben veel concurrenten van IV een veel beperktere reikwijdte in termen van welke producten feitelijk worden voorbereid met behulp van de gevalideerde processen en procedures die vereist zijn om te voldoen aan de ISO 17034: 2016-specificaties. U moet altijd het accreditatiegebied van uw leverancier bekijken voordat u uw CRM’s koopt. De scope van accreditatie van IV omvat een lijst met 31 pagina’s met producten, terwijl sommige ISO 17034-scopes van onze concurrenten een aantal pagina’s minder dan 10 pagina’s telt.

Over Inorganische Ventures

Inorganic Ventures vervaardigt sinds 1985 een hogere klasse van gecertificeerde referentiematerialen (CRM’s) tegen een eerlijke prijs. Onze CRM’s zijn ontworpen om stabiel, compatibel, NIST traceerbaar te zijn en zijn vervaardigd en getest onder ISO / IEC 17025: 2017 & ISO 17034: Richtlijnen voor 2016 (A2LA, 883.01 & 883.02). We maken bijna elk anorganisch CRM voor ICP, ICP-MS, IC, atomaire absorptie, natte chemie en QC-toepassingen. Eigen normen zijn in feite onze specialiteit. Als een ISO 9001: 2015 geregistreerd bedrijf (QSR-1034), is ons doel om het hoogste kwaliteitsproduct en de meest uitzonderlijke klantenservice en technische ondersteuning in de industrie te bieden.

Hun kracht ligt in het verzorgen van uw specifieke behoeften, Flexing To Your Spex!

Veel enthousiasme tijdens WoTS 2018 beurs

Wat een mooie week hebben we meegemaakt op @WoTS 2018 in Utrecht met vele enthousiaste bezoekers.

Om een beeld hiervan te krijgen is hieronder een impressie met foto’s die op onze stand zijn gemaakt.

 

CHRONECT Workstation MCPD voor geautomatiseerde monsteropwerking

3MCPD, en ook Glycidol en 2MCPD, zijn componenten die via 4 bekende methoden opgewerkt kunnen worden voordat ze met een GCMS geanalyseerd worden.

Deze methoden zijn:

 • A-methode: Unilever methode – AOCS Cd 29b-13 (officieel)
 • B-methode: Kuhlmann ‘3-in-1’ of SGS ‘3-in-1’ methode – AOCS Cd 29b-13 (is nog in ontwikkeling)
 • C-methode: DGF methode – AOCS Cd 29c-13; deze is door Axel Semrau verder ontwikkeld tot DGF Fast & Clean methode.
 • Zwagerman-Overman methode – AOCS Cd 29C-13 (niet officieel)

Voor zowel de DGF-, Unilever– en Zwagerman-Overman-methode kan de monsteropwerking helemaal of grotendeels

3-MCPD in eetbare olie

geautomatiseerd worden met behulp van de CHRONECT Workstation MCPD. Dit Workstation bestaat uit een PAL-RTC van CTC in combinatie met speciaal door Axel Semrau ontwikkelde Chronos software. De injectie op de GCMS voor de analyse zelf kan hierbij ook worden  geautomatiseerd.

Wat is 3MCPD?

Dit is een verontreiniging die ontstaat in het productieproces van vet of gezouten voeding wanneer dat verhit wordt en is mogelijk kankerverwekkend. De Tolereerbare Dagelijkse Inname (TDI) is 2µg/kg lichaamsgewicht.

Het wordt in voeding voornamelijk als esters gevonden. Tijdens de spijsvertering wordt in het menselijke lichaam vrij 3MCPD gevormd. Daarnaast zijn Glycidylesters ook van belang. Vrij Glycidyl wordt tijdens de spijsvertering gevormd.

 

 

Prijzen voor partner Axel Semrau tijdens Analytica – München

De Chronect Quantos

Afgelopen week is het Sales Team van Instrument Solutions actief geweest op de internationale vakbeurs Analytica in München. In 2 categorieën is onze Duitse partner Axel Semrau in de prijzen gevallen tijdens de Applications  Awards.

Een eerste prijs was er voor de Chronect Quantos, die Axel Semrau samen heeft ontwikkeld met Mettler-Toledo. In de categorie ‘Beste toegepaste laboratoriumtechnologie‘ zijn zij uitgeroepen tot winnaar! Het is voor het eerst dat een volledig automatische poederdosering wordt geïntegreerd in een complete workflow. Een revolutie in automatische monstervoorbereiding!

In de categorie ‘Analyse van voeding‘ is Axel Semrau bij de laatste drie kandidaten op de shortlist gekomen met de CHRONECT Workstation MCPD.
De bepaling van MCPD en glycidol kan daarmee in recordtijd worden gerealiseerd!

Alle ontwikkelingen van Axel Semrau zijn beschikbaar voor de Benelux via Instrument Solutions!

Sales Team Instrument Solutions

Ook geshowd: Mosh-Moah Analyzer System

Primeur op LabAutomation 2018

Op 27 maart 2018 vindt LabAutomation 2018 plaats in 1931 Congrescentrum van de Brabanthallen in Den Bosch.
Instrument Solutions presenteert tijdens LabAutomation een Sneak Preview  van een wereldprimeur die tijdens Analytica München (10-13 april 2018) gelanceerd wordt; de Digitale Analist Chronect Bionics voor alle routinematige handelingen die betrekking hebben met chromatografie. Deze primeur is een ontwikkeling van onze Duitse partner Axel Semrau in samenwerking met Mettler-Toledo.

Axel Semrau, de ontwikkelaars achter de dubbel-kops PAL-DHR van CTC Analytics en Chronos software,  heeft in een exclusieve samenwerking met Mettler-Toledo de grote stap gezet in de volautomatische verwerking van vaste stoffen in het monsteropwerkingsproces. De huidige PAL Systemen op de markt (PAL-LSI, RSI, RTC en DHR) zijn statisch en kunnen daardoor geen items over de werkplek bewegen van A naar B zonder tussenkomst van een analist. De Chronect Bionics kan dit wel en vormt dus een nieuwe dimensie aan ‘Chronect your Lab‘.

Laat uw waardevolle analist meer uitdagend werk doen en laat het routinematige werk zoals afwegen, oplossen, verdunnen, filtreren, centrifugeren, pipetteren, indampen en uiteindelijk injecteren over aan de Chronect Bionics: snel, accuraat en precies.

Als u wilt zien hoe Digitale Analist Chronect Bionics dit voor elkaar krijgt, kom dan naar onze stand op LabAutomation. Als u van plan bent om naar de Analytics in München te reizen, bezoek dan de stand van Axel Semrau.

LabAutomation 2018
Het doel van dit event is kennisuitwisseling rondom automatiserings-, robotiserings- en softwareoplossingen binnen laboratoria. Dit gebeurt op het beursplein met de vooraanstaande leveranciers, aanbieders van robotiserings-, automatiserings- en softwareoplossingen én in het conferentieprogramma.LabAutomation 2018

 

Nieuw ontwerp Geno/Grinder® 2010

Het ontwerp van de Geno/Grinder® 2010 is geheel vernieuwd! Deze beproefde homogenisator met grote verwerkingscapaciteit voor plantaardig- en dierlijk weefsel heeft niet alleen qua uiterlijk een metamorfose ondergaan, maar ook functioneel!

 • De Geno/Grinder® 2010 wordt via het nieuwe TouchScreen geprogrammeerd en bediend. Dit paneel is kantelbaar en afneembaar wat het prettiger te bedienen maakt.
 • Positie van de klem is nu ‘Landscape‘ in plaats van ‘Portrait’ waardoor de monsters gemakkelijker geplaatst kunnen worden
 • Produceert minder geluid door betere isolatie
 • Groter observatieraam en LED binnenverlichting zorgen voor een beter zicht op de monsters tijdens de run
 • Veiliger; dekselvergrendeling maakt het onmogelijk om tijdens de run het deksel te openen.
 • Programmeerbase parameters zijn onder andere run tijd, snelheid, cycli en pauze
 • Per gebruiker verschillende rechten toe te wijzen tot specifieke protocollen en functies
 • Het registreert informatie die van belang is voor Technische Service