Proud to be sisters!

Twee trotse zusterbedrijven, twee vertrouwde namen, Instrument Solutions en SALM EN KIPP (Instrument Solutions is recentelijk door de eigenaar van SALM EN KIPP gekocht). Samen goed voor respectievelijk 22 en 122 jaar ervaring in de laboratoriumbranche!

Beide zusjes blijven zelfstandig opereren.

1+1=3

Door onze krachten te bundelen bieden wij u meer dan twee keer zoveel kennis, (technische) service en laboratoriumproducten en u hoeft er niets extra’s voor te doen. Onze medewerkers regelen alles voor u op de achtergrond. Beide zusjes staan in nauw contact met elkaar en zoeken voor u de best passende oplossingen.

Wij stellen u als klant centraal en omdat wij jarenlang lab ervaring hebben (samen 144 jaar ☺), spreken wij dezelfde taal. Dankzij ons eerlijke en deskundige advies kunt u de levering van apparatuur, accessoires, verbruiksmaterialen en technische ondersteuning met een gerust hart aan de zusjes SALM EN KIPP en Instrument Solutions toevertrouwen.

Wij zijn oprecht trots op deze samenwerking, trots op wat wij al samen met u bereikt hebben. En alvast een beetje trots op waar wij samen met u naartoe gaan in de nabije toekomst. 

Kleine meisjes worden groot, en sneller dan u denkt.

Nieuwsgierig?

www.salmenkipp.nl

Vragen? Neem gerust contact op met één van de zusjes!

Nieuw MultiVIEW magnetron ontsluitingssysteem

SCP Science heeft een uniek, volautomatische magnetron ontsluitingstunnel gelanceerd; de MultiVIEW. SamplePrep voor de ICP-OES en/of ICP-MS analyse.

Bijzonder aan dit systeem is dat grote reeksen monsters die uiteenlopend van aard zijn achter elkaar ontsloten kunnen worden. Dit als monstervoorbewerking voor analyse met de ICP-OES of ICP-MS. Per individueel monster kan dan ook een andere temperatuur gestuurde methode worden toegewezen!

Dit is mogelijk omdat het systeem uitgerust is met 12 dynamische Microwave Cavities die per positie afzonderlijk regelbaar zijn. Iedere positie is uitgerust met een eigen magnetron en IR  temperatuursensor.

Van alle 12 posities wordt real time weergave van temperatuur versus tijd getoond.

In combinatie met 4  AutoLOADER units is het mogelijk om tot 300 monsters automatisch achter elkaar te ontsluiten.

Het systeem wordt geleverd met een geïntegreerd 15” kleuren Touch Screen dat alle operationele parameters overzichtelijk in beeld brengt. Het scherm beschikt over een gebruiksvriendelijke intuïtieve interface die tijdens de run de ontsluitingsparameters laat zien en waarmee u de run op ieder moment kan wijzigen of stoppen.

Als het nodig is om in te zoomen op een afzonderlijk monster, dan kan dat. U kunt een monster op een volledig scherm bekijken met maximale details.  Ter informatie wordt ook de intensiteit van de magnetron power weergegeven.

 

 

Instrument Solutions distributeur voor Interchim PuriFlash systemen

Met trots kunnen we melden dat de Franse multinational Interchim SAS, Instrument Solutions voor de Nederlandse markt heeft aangewezen als business partner voor  de verkoop van PuriFlash purificatiesystemen en PuriFlash consumables.
De Flash purificatiesystemen van Interchim bestaan uit instrumenten voor het opzuiveren van organische verbindingen in Normal Phase en Reversed Phase. Naast organische verbindingen biedt Interchim ook instrumenten voor het opzuiveren van Peptides & Oligonucleotides. In feite vervangt PuriFlash de klassieke HPLC kolom voor purificatie.

Kiezen voor een puriFlash® systeem betekent profiteren van state-of-the-art technologie met een minimum aan benodigde ruimte, wat een optimalisatie van uw werktijd en een verhoogde veiligheid voor uw monsters garandeert. Verhoog uw productiviteit en vertrouw op uw opzuiveringssysteem 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Complexe technologieën die schuilgaan achter een eenvoudige knop, leiden uw Flash-purificaties tot een andere dimensie.

Met een breed pakket aan kant-en-klare puriFlash consumables in combinatie met uitgebreide applicatie support ontzorgen wij uw laboratoriummedewerkers.
Het aanbod voor purificatiesystemen bestaat uit:
Flash Purification – druk (tot 50 bar) en flow tot 825 ml/min)
Preparative Purification – onder hoge druk (tot 250 bar) en relatief lage flow (tot 250 ml/min)
Ultra Preparative Purification – onder zeer hoge druk (tot 400 bar) en relatief lage flow (125 ml/min)
Peptides & Oligonucleotides Purification – druk en flow gelijk aan die van Preparative Purification Systems

Intersoft X – de intuïtieve en gebruiksvriendelijke besturingssoftware

Een ultra-geoptimaliseerde gebruikservaring en interface voor vereenvoudigde werking.
Met Intersoft X zult u de volledige kracht van uw puriFlash® zuiveringssystemen benutten. En dat met een vingertopbediening of met een stylus pen.

Genius

Om de juiste opzuiveringsmethode te bepalen maakt u gebruik van Genius. Dit is de kunstmatige intelligentie die u de beste zuiveringsmethode voorstelt op basis van uw TLC- en HPLC-gegevens. Deze intelligentie is onderdeel van de InterSoft X-software.

Hoe bedreven u ook bent in chromatografie, Genius en de gloednieuwe functionaliteiten Flash & Go, Load & Go en Boost & Go alsook RFID-herkenning, zullen u in staat stellen de productiviteit van uw laboratorium te verhogen en als een expert resultaten voor al uw opzuiveringen te behalen.

In onderstaand filmpje wordt getoond hoe aan de hand van een monster met 4 componenten de optimale zuiveringsmethode bepaald wordt voor het puriFlash 5.020 systeem:

Replay Live demo’s LabAnalyse 2020

Van 1 tot en 3 december 2020 vond de online versie van LabAnalyse plaats, georganiseerd door het FHI. In totaal vonden er 11 webinars plaats, waarvan Instrument Solutions er 2 voor haar rekening nam.

Het bijzondere van de webinars van Instrument Solutions was dat beide presentaties draaide om een Live demo met respectievelijk de EasyPREP Robotic Sample Handler van SCP Science en de Katanax Elektrische Fusion Fluxer van SPEX. Als u niet in de gelegenheid was om de webinars bij te wonen, heeft u de mogelijkheid om ze hier alsnog te volgen. Zie filmpjes hieronder.

Webinar: ‘De voordelen van boraatfusie voor XRF, ICP en andere analysemethoden’

Om de mogelijkheden van dit toestel te laten zien wordt er een boraat fusie uitgevoerd van een cement monster, waarmee voor 1 positie een glazen Bead wordt gemaakt voor XRF analyse en tegelijkertijd voor een andere positie een vloeistof voor bijvoorbeeld ICP analyse.

 

Webinar: ‘EasyPREP Robotic Sample Handler voor ICP Liquid Handling’

Te zien is:

  • normalisatie met bulk pomp en AccuNORM voor aanvullen laatste mililiter
  • Verdunnen
  • Toevoegen van reagentia in zowel DigiTUBEs als Microwave vessels

Een overzicht links naar alle webinars vindt u hier.

 

 

 

 

 

Scion Instruments borduurt verder op gerenommeerde Chrompack, Varian & Bruker technologie

Regelmatig voeren onze Service & Product Specialisten onderhoud en/of reparaties uit op GC’s  (gas-chromatografen) van Varian, Bruker en soms zelfs nog Chrompack. 

Onze relaties binnen de chromatografie zijn overwegend zeer tevreden met deze merken. Dit is met name te danken aan de robuustheid, gebruikersgemak en detectiegrenzen van de GC’s. Daarbij komt dat veel klanten het softwarepakket Galaxie/Star Workstation erg fijn vinden om mee te werken.

Opvolger

De reden van dit bericht is dat wij redelijk veel Varian en Bruker GC gebruikers tegenkomen die niet weten dat Scion Instruments al bijna zeven jaar voortborduurt op de succesvolle GC platforms. Dit doen zij in een gloednieuwe fabriek in Goes (zie filmpje hieronder). Zij produceren in de fabriek GC’s die wereldwijd gedistribueerd worden.

CompassCDS Workstation

Opvolger van de Galaxie/Star Workstation is het CompassCDS Workstation. Deze software heeft de eigenschappen van de vertrouwde Galaxie/Star software, maar dan uitgebreid met eigentijdse mogelijkheden. Opvolgers van de Varian 3800/3900 GC’s en de Varian/Bruker 430/450 GC’s zijn respectievelijk de Scion-436 en de Scion-456.

Er zijn drivers beschikbaar waarmee u CompassCDS ook kunt uitbreiden voor aansturing van GC’s van andere fabrikanten.

Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem contact op met onze Product Manager Laurens Looman via telefoon (+31 88 46 78 786) of via het contactformulier hieronder.

Mail ons

 

PFA C-Flow Nebulizer

Nieuwe PFA C-Flow s-type Nebulizer

Savillex heeft een nieuwe generatie C-Flow s-type serie PFA Nebulizers gelanceerd. Deze zijn speciaal ontworpen voor de ICP-MS analyse van halfgeleiders en soortgelijke veeleisende laag volume ICP-MS analyses. Het s-type combineert op unieke wijze de gevoeligheid en de uitstekende ‘washout’ van een Nebulizer met geïntegreerde aanzuiglijn met de veelzijdigheid en het gemak van een demonteerbare Nebulizer.

Het C-Flow s-type introduceert een nieuw ontwerp van het binnenwerk dat de efficiëntie van de Nebulizer aanzienlijk verbetert en een ongeëvenaarde gevoeligheid biedt.

Vergeleken met alle andere PFA concentrische Nebulizers is de gevoeligheid 10% hoger in normaal plasma en 15% hoger in koel plasma.

Elke s-type PFA C-Flower s-type NebulizersNebulizer is voorzien van een demontabele aanzuiglijn die aan de Nebulizer wordt bevestigd via een ‘zero dead volume’ connector. Als de aanzuiglijn ooit beschadigd raakt kan die simpel vervangen worden; de Nebulizer zelf hoeft dan niet vervangen te worden. Concurrerende demontabele Nebulizers hebben vaak last van een verminderde washout als gevolg van carry-over.  Bij het C-Flow s-type is dat niet het geval en is zelfs net zo goed als Nebulizers met geïntegreerde aanzuiglijn.

Het programma C-Flow s-type Nebulizers omvat de C50’s, C100’s en C250’s; elk met een nominale  opzuigsnelheid van respectievelijk 50, 100 en 250µL/min. Elke versie kan met en zonder probe op de aanzuiglijn worden besteld. Daarbij kan uit een reeks verschillende probes worden gekozen die passen op veelgebruikte merken autosamplers. C-Flow s-type Nebulizers zijn geschikt voor conventionele monsterintroductiesystemen en mogen niet worden gebruikt in desolvators. Het s-type vervangt de vorige generatie C-Flow en wordt de standaard Savillex-Nebulizer.

Genolyte® – nieuwe multifunctionele homogeniser & cellyser

Deze multifunctionele homogeniser & cellyser van SPEX Europe  is ideaal voor het homogeniseren van een klein aantal monsters in vials (6 x 2mL, 4 x 5mL, 2 x 7mL en 1 x 12mL).

De Genolyte maakt een oscillerende beweging met een hoge intensiteit. Deze beweging in combinatie met een snelheid, die instelbaar is tussen de 750 en 4000 RPM, zorgen voor een zeer effectieve homogenisatie. En dat binnen enkele seconden!

Het bijzondere van deze homogeniser is dat die zowel ingezet kan worden voor de monstervoorbereiding van DNA/RNA- en eiwitextracties alsook voor het verpulveren van de hardste steensoorten tot fijn poeder.

Geschikt voor de volgende monstertypen:

dierlijk en plantaardig weefsel, celculturen, bacteriën, gist, ontlasting, aardemateriaal, zaden, dierlijk weefsel, bacteriën, gist, ontlasting en aarde

…en dus ook het verpulveren van de hardste steensoorten, mineralen, cement en keramiek.

Status leveringen en serviceverlening mbt Covid-19

Beste klant,

Door de uitbraak van het coronavirus leven we in een tijd met veel vragen.
Het raakt ons allemaal. Meer dan ooit is het voor uw organisatie belangrijk om binnen de mogelijkheden de continuïteit zoveel mogelijk te kunnen waarborgen, zodat uw bijdrage aan onze economie niet weg valt.
Wij blijven u hierbij graag van dienst, u kunt vertrouwen op het complete team van Instrument Solutions.

Leveringen van apparatuur of verbruiksmateriaal

(update 17-05-2020)

Tot op heden ondervinden wij van onze buitenlandse leveranciers geen vertragingen of dat zendingen tijdelijk worden vastgehouden. Als de situatie verandert zullen wij dat op deze pagina kenbaar maken.

Technische Service

Wij zullen er alles aan doen om u te kunnen blijven bijstaan in het geval van onderhoud en technische storingen. Natuurlijk staat daarbij de veiligheid van u en onze Service & Product Specialisten voorop. Dit betekent dat als het veilig is,  wij bij u op locatie werkzaamheden kunnen verrichten. Als het niet veilig of toegestaan is, kunnen wij u wel op afstand begeleiden om de storingen aan uw lab apparatuur samen op te heffen. Als u een servicevraag hebt, kunt u die via een Service Ticket aan ons kenbaar maken.

Als u een Algemene Service Overeenkomst heeft afgesloten, krijgt u voorrang.

Verkoop

Bezoekafspraken laten wij zo mogelijk op afstand doorgaan. Wij hebben mogelijkheden voor videomeetings, presentaties en productdemonstraties, eenvoudig te geven op uw PC, tablet of smartphone. Op deze manier lopen projecten minimale vertraging op.

Als u behoefte hebt aan een gesprek, laat u dit ons dan weten door ons te bellen op +31 88 467 87 86.

Veel sterkte gewenst in deze roerige tijden!

Met de hartelijke groeten van ons allemaal bij Instrument Solutions

Voldoet uw spectrofotometer aan de nieuwste USP en EP hoofdstukken?

Onlangs zijn nieuwe edities van hoofdstuk <857> van de Algemene Farmacopee van de United States General Pharmacopeia (USP) en European Pharmacopoeia (EP), hoofdstuk 2.2.25 gepubliceerd. Deze geven richtlijnen voor de kwalificatie van instrumenten voor UV en UV-VIS spectrofotometrie. De eerste is verplicht per 1 december 2019 en de tweede op 1 januari 2020. In beide hoofdstukken worden nieuwe benaderingen voor kwalificatie geïntroduceerd en worden verschillende nieuwe referentiematerialen voor kwalificatiemetingen voorgesteld. Hoewel de twee nieuwe normen op verschillende gebieden met elkaar in overeenstemming zijn, zijn er ook enkele belangrijke verschillen.

Wat hebben ze met elkaar gemeen?

Eerdere versies van beide normen bevatten een vrij beperkte reeks testen om de prestaties van een instrument op het gebied van golflengte, absorptie, strooilicht en resolutie (spectrale bandbreedte) te controleren. Op voorwaarde dat een instrument deze testen doorstond, kon worden gesteld dat het ‘farmacopee bestendig’ was. De beperking van deze benadering is dat een kwalificatie die onder bepaalde condities wordt uitgevoerd, onder andere condities  niet geldig zou kunnen zijn. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is een kwalificatie die in het zichtbare gebied wordt uitgevoerd met één lichtbron, terwijl de eigenlijke analyse in het UV-gebied met een andere bron moet worden uitgevoerd. Hoewel dezelfde parameters nog steeds moeten worden gekwalificeerd, moet nu worden aangetoond dat het instrument ‘geschikt is voor het doel’, namelijk dat het de eigenschappen heeft om de eigenlijke analyse met de vereiste nauwkeurigheid en precisie uit te voeren. De gebruiker moet dus voor deze vier parameters bepalen over welk bereik het systeem in de eigenlijke analyse zal worden gebruikt en aantonen dat het voldoet aan de eisen voor dat bereik. Een gevolg hiervan is dat de simplistische aanpak die in het verleden vaak werd gevolgd – één kwalificatietest voor elk van de vier parameters – wellicht niet voldoende is. Beide normen bevelen nu rechtstreeks of impliciet aan dat de waarden van de voor de kwalificatie gebruikte referenties de in de voorgestelde analyse te gebruiken waarden “in een hoek” plaatsen, wat kan betekenen dat er meer dan één referentie nodig is. Er is ook een specifieke nieuwe eis in beide normen om de absorptielinariteit te kwalificeren: hiervoor zal vrijwel zeker het gebruik van meer dan één absorptiereferentie nodig zijn. Om aan deze nieuwe eisen te helpen voldoen, worden in beide normen aanvullende referentiematerialen genoemd. Beide normen staan ook toe dat commercieel verkrijgbare gecertificeerde referentiematerialen worden gebruikt (de USP is hier grote voorstander van).

Wat zijn de verschillen?

Het grote verschil tussen de twee nieuwe normen is hun toepassingsgebied. Terwijl USP <857> beperkt is tot UV-zichtbare spectrofotometers zoals beschreven in USP <1857, is de nieuwe EP-norm uitgebreid met HPLC UV-detectoren en PAT (process analytical technology) toepassingen. Dit is een aanzienlijke afwijking; USP <857> sluit HPLC-detectoren specifiek uit van zijn toepassingsgebied, terwijl het in EP 2.2.25 hiervoor verplicht zal zijn.

De volgende opmerkingen hebben betrekking op spectrofotometers: (HPLC wordt apart behandeld)

Een ander belangrijk verschil is de benadering van de te gebruiken testmaterialen voor de kwalificatie. In het USP staat: Waar mogelijk worden bij voorkeur gecertificeerde referentiematerialen (CRM’s) gebruikt in plaats van in het laboratorium bereide oplossingen en er wordt nu een grotere verscheidenheid aan commercieel verkrijgbare CRM’s genoemd om het gemakkelijker te maken om ‘geschiktheid voor het doel’ vast te stellen voor een reeks bedrijfsparameters. Het EP geeft daarentegen details voor de voorbereiding van relatief weinig testoplossingen, waarvan er één (cafeïne) niet commercieel beschikbaar is als CRM. Gelukkig is het echter nog steeds mogelijk om gecertificeerde referentiematerialen te gebruiken, zodat er nog steeds overeenstemming kan worden bereikt zonder dat er oplossingen in het laboratorium moeten worden bereid.

Heb ik nieuw referentiemateriaal nodig?

De meeste laboratoria die in een gereguleerde omgeving werken, hebben al een selectie van referenties voor de kwalificatie van instrumenten. Om te bepalen of er aanvullende referenties nodig zijn om aan de nieuwe regelgeving te voldoen, moeten de golflengte en de absorptiewaarden die in de voorgestelde analyses worden verwacht, worden gecontroleerd om na te gaan of ze in de beschikbare referenties zijn opgenomen. Zo niet, dan zijn aanvullende referenties nodig. Zo is bijvoorbeeld de Holmiumoxideoplossing de meest gebruikte golflengtereferentie, met 14 pieken voor golflengten van 240 nm tot 650 nm. Mits de voor de analyse te gebruiken golflengten binnen deze grenzen liggen, zijn geen extra golflengtereferenties vereist. Voor golflengten onder 240 nm bevelen beide normen nu echter een ceriumoxideoplossing aan die 200 nm tot 270 nm bestrijkt. Voor nog lagere golflengten is een ‘Deep UV‘ CRM beschikbaar bij Starna Scientific, met gecertificeerde golflengte- en absorptiewaarden tot 191 nm. Bij analyse boven 650 nm wordt vaak didymiumoxide gebruikt.

Voor de absorptiekwalificatie betekent de nieuwe lineariteitsspecificatie dat er vrijwel zeker meer dan één referentie nodig zal zijn; de USP heeft als aanbeveling om de lineariteit te controleren op minimaal drie absorptieniveaus in het verwachte bereik.  Kaliumdichromaatoplossing wordt al vele jaren gebruikt en bestrijkt golflengten van 235 tot 350 nm. Voor lagere golflengten wordt nu nicotinezuur aanbevolen, dat 210-270 nm bestrijkt. Beide zijn verkrijgbaar als CRM, in een reeks concentraties met absorptiewaarden tot 3A en kunnen worden gekocht in handige ‘lineariteitssets‘. Voor het zichtbare gebied vermeldt de USP nu metaal-op-kwarts filters; hoewel ze niet compatibel zijn met alle instrumenten, kunnen deze filters worden gebruikt over een breed golflengtebereik (250 tot 850 nm). Voor het zichtbare gebied zijn er bekende neutrale dichtheidsfilters (grijs glas) beschikbaar.

Strooilichtkwalificatie: terwijl EP 2.2.25 voorheen slechts één strooilichtreferentie noemde, kaliumchlorideoplossing, worden in beide normen nu verschillende referenties genoemd die betrekking hebben op golflengten van 190 nm tot 400 nm. Merk op dat USP <857> nu het gebruik van de traditionele “gespecificeerde golflengte” methode toestaat, evenals de “filterverhouding” (ook bekend als  de Mielenz-methode genoemd) die in de uitgave van 2015 wordt genoemd.

Beide normen bevelen de gevestigde tolueen-in-hexaan-oplossing aan voor de kwalificatie van de resolutie (bandbreedte).

Naast de referenties die in de normen worden genoemd, is een breed scala aan CRM’s voor spectrofotometrie beschikbaar van Starna Scientific, zie tabel hieronder:

Golflengtebereik van Certified Reference Materials

HPLC en PAT

De opname van deze toepassingen van UV-zichtbare spectrofotometrie in EP 2.2.25 vereist andere kwalificatieprocedures dan conventionele spectrofotometrie. Alle hierboven besproken referenties zijn beschikbaar als verzegelde oplossingscellen of als vaste filters en houden daarom geen andere manipulatie in dan het inbrengen in de monsterhouder van het instrument. Enkele HPLC-detectoren kunnen een conventionele oplossingscel of filter accepteren, maar voor andere en voor PAT-toepassingen zal het nodig zijn om de testoplossing fysiek in de meetcel over te brengen.  Drie van de hierboven genoemde referenties, namelijk ceriumoxide, holmiumoxide en nicotinezuuroplossingen, zijn voor dit doel beschikbaar als CRM’s in flaconvorm en zijn speciaal voor HPLC ontwikkeld. Een vierde, Starna Green, kan worden gebruikt voor zowel golflengte- als absorptiekwalificatie en is een speciaal geformuleerd verfmengsel dat zeer stabiel is, niet giftig is en voldoet aan REACH.

Conclusies

De nieuwe edities van USP <857> en EP 2.2.25 gaan uit van een meer holistische benadering van de kwalificatie van UV-zichtbare spectrofotometers, die nu moet worden uitgevoerd onder omstandigheden die zo dicht mogelijk bij de voor de analyse te gebruiken omstandigheden liggen.

Hoewel sommige aspecten van de nieuwe regelgeving tegenstrijdig kunnen lijken, zal de oordeelkundige selectie van gecertificeerde referentiematerialen de gebruikers van de instrumenten in staat stellen om aan de nieuwe regelgeving te voldoen.

Credits voor dit artikel gaan naar Nathan Hulme, Starna Scientific Ltd, die dit artikel geschreven heeft.

Als u vragen hebt over standaarden voor uw spectrofotometer of u wilt een offerte opvragen, bel ons dan op +31 (0) 88 46 78 786 of vul dit formulier in

 

 

 

Stille olievrije luchtcompressor AirComp200

Claind, Italiaanse producent van gasgeneratoren sinds 1979, heeft een nieuwe compacte luchtcompressor gelanceerd. Het heeft het vermogen van een industriële compressor, maar dan geschikt gemaakt voor het laboratorium. De compressor levert 180 Nl/minuut ultradroge olievrije perslucht dat geschikt is voor het voeden van alle stikstofgeneratoren. Ook geschikt voor algemeen gebruik.

Voor het lab is een laag geluidsniveau belangrijk en de AirComp 200 is dan ook stil (minimaal 54 dBA, bij gewoon gebruik 58 dBA). Jarenlang heeft Claind de belangrijkste wensen van laboratoriumgebruikers geïnventariseerd en deze in AirComp200 geïntegreerd. Dit maakt deze AirComp 200 uniek!

Laagste geluidsniveau in de markt

Een aangenaam compacte, esthetische compressor die onder de labtafel geplaatst kan worden. Ideaal voor op het laboratorium.

De AirCop 200 heeft een hoge productiecapaciteit (180 Nl/minuut bij 8,5 bar). Afhankelijk van de gewenste flow wordt de snelheid automatisch geregeld zodat in de meeste situaties maar een klein deel van de capaciteit wordt aangesproken. Het effect hiervan is:

  • een laag elektriciteitsverbruik
  • een lagere motorbelasting waardoor een langere levensduur van de compressor
  • dat die onderhoudsarm is dankzij de variabele snelheid en lage temperatuur die vrij komt

Een ingebouwde membraandroger zorgt voor ultradroge lucht (Outlet Dew Point -60°C).

Ten slotte is de AirComp 200 op afstand aanstuurbaar vanaf de PC of smartphone en kunnen Operating parameters real-time worden gemonitord.

Specificaties
Flow snelheid180Nl/min (210 l/min FAD) @ 7 bar
Toegepaste techiekenOlievrije SCROLL-compressor met universele voeding en elektronische snelheidsregeling
Druk output6 ÷ 9,5 bar
Kenmerken lucht outputDeeltjesgrootte = 0,01mm Vochtigheid= -60°C dauwpunt ATP @ 8,5bar 50Nl/min
Elektrische voeding230 Vac ± 10%, 50/60, Hz 2,5kW
BeschermingIP20
Geluid Minimaal: 54 dBA Medium: 58 dBA
bedrijfstemperatuur5°C – 40°C
omgevingsvochtigheidmaximaal 90% zonder condensatie
max altitudeGetest tot 2000 m van de zeespiegel
afmetingenhoogte: 79,5cm, breedte: 68cm,  diepte: 83cm, gewicht: 148kg
pneumatische aansluitingenGezuiverde lucht: G 1/2″ female