Platinum Cobalt Color standaard

Verdrinkt u in de regelgeving voor wateronderzoek?

De Platinum Cobalt Color Standard van Inorganic Ventures (PT-CO-500ML) is uw reddingslijn!

Nauwkeurige, traceerbare normen zijn essentieel voor naleving van de regelgeving. Als u niet begint met een nauwkeurig gekalibreerd CRM, kunt u geen vertrouwen hebben in uw gegevens.

De kleur van water en afvalwater wordt vaak geëvalueerd door het niveau van aanwezige verontreinigingen te bepalen en fungeert als een algemene indicator voor de waterkwaliteit. Gedurende vele jaren werd de term “waterwit” beschouwd als een afdoende meting van de kleur van het oplosmiddel. Er zijn verschillende uitdrukkingen voor het definiëren van “waterwit” ontwikkeld waardoor het duidelijk werd dat een preciezere kleurstandaard nodig is.

In deze behoefte is voorzien met behulp van een colorimetrische schaalmethode die de gele tint in vloeistoffen meet in vergelijking met een gekwalificeerde referentieoplossing. Met behulp van UV/Vis-spectroscopie, in plaats van een visuele vergelijking, kan een analist aanwezige onzuiverheden nauwkeuriger en preciezer bepalen, wat nodig is voor vrijwel kleurloze monsters. Daarom is het essentieel dat de kwaliteit van de gebruikte referentiematerialen overeenkomt met de hoogwaardige prestaties van de UV/Vis-spectroscopie.

Het gebruik van de nauwkeurige uitgangsmaterialen (kaliumchloroplatinaat/kobaltchloride-hexahydraat) die de ASTM-methode vereist, in combinatie met de NIST-herleidbare verificatiemethoden voor instrumenten van Inorganic Ventures, garandeert geloofwaardige, herhaalbare en betrouwbare resultaten.

Hoewel er op de markt verschillende benaderingen bestaan voor het formuleren en certificeren van Pt-Co kleurstandaarden, begint het IV-product met de juiste materialen, volgt het de voorgeschreven methode en ondersteunt het met chemische expertise, integriteit en ondersteuning. Dit is hoe u het hoofd boven water kunt houden terwijl de methoden voor het testen van water evolueren.

Platina Cobalt Color Standard - artikelnummer: PT-CO-500ML
Analytµg/mLMethodeNIST SRM#
Platina Cobalt Color Units500 CUNominaal (van ASTM D1209-05 methode en standaard methode 2120C)Niet van toepassing*
Cobalt, Co250ICP analyse3113
Platina, Pt500ICP Analyse3140

*Gemeten extinctiegegevens, bepaald met een spectrofotometer die voor golflengte en extinctie is geverifieerd met NIST SRM 2034 en NIST SRM 931h, worden op het analysecertificaat vermeld. *Absorptiegegevens verkregen met behulp van een optische glascel met een padlengte van 50 mm volgens standaardmethoden 2120C en ASTM D1209-05-05.

Andere voordelen:

 • Consistentie van partij tot partij en gegarandeerde stabiliteit
 • Elimineert de tijd van het intern bereiden van 500 CU
 • Herleidbaar tot NIST
 • Tweede bron beschikbaar op aanvraag

 

Bedankt voor uw bezoek!

Bedankt voor uw bezoek aan WoTS 2022!

Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze stand tijdens WoTS 2022 in Utrecht. Het was goed u (weer) live te ontmoeten! Mede dankzij u kijken wij terug op een gezellige en geslaagde beurs met veel belangstelling voor onze laboratoriumproducten en met veel positieve gesprekken!

Vriendelijke groet namens de zusjes, 

Team SALM EN KIPP & Instrument Solutions Benelux 

Prijswinnaars ‘Hoeveel muisjes zitten er in maatkolf’ actie WoTS beurs

Prijswinnaars ‘Hoeveel muisjes zitten er in maatkolf’ actie WoTS beurs

Deze week vindt de WoTS beurs 2022 plaats in Utrecht. Op onze stand hebben we samen met ons zuster bedrijf SALM EN KIPP een leuke actie bedacht waarbij op iedere beursdag 3 taarten voor de afdeling kunnen worden verdiend!

Wat de bezoeker daarvoor moet doen is raden hoeveel muisjes er in de maatkolf van 2 liter zitten.

Degenen die het dichtst in de buurt komen van het werkelijk aantal muisjes zijn de winnaars. Per dag zijn er 3 winnaars en die worden na iedere beursdag hieronder vermeld. De winnaars kunnen een taart verwachten die binnenkort persoonlijk zal worden afgeleverd door een van onze collega’s!

Winnaars 27-9-2022

 • Joyce Welten
 • Ivonne van den Berg
 • Rob van Anraad

Winnaars 28-9-2022

 • Kim van Bergen
 • Martin Elmers
 • Marloes Kamphuis

Winnaars 29-9-2022

 • Suzanne Stoop
 • S. Dekker
 • Siete Brouwer

Winnaar 30-9-2022

 • Evelien Akerboom
 • Tristan Havinga
 • Marjolein de Hart

Gefeliciteerd!

Alternatief voor Gasflessen

Gasflessen in het laboratorium of werkplaats brengen risico’s met zich mee. Denk aan gasflessen die lekken met ontploffingsgevaar als gevolg. En, afhankelijk van het type gas, mogelijk verstikking tot gevolg kan hebben.  Daar komt bij dat het verplaatsen een soms lastige en gevaarlijke onderneming kan zijn. Eigenlijk is het hebben van hoge druk cilinderflessen in de buurt van uw medewerkers een ongewenste situatie. Tot slot zijn er maatregelen die getroffen moeten worden om te kunnen voldoen aan de regelgeving voor gasflessen.

Gelukkig is er een alternatief, namelijk gasgeneratoren. Voordelen hiervan ten opzichte van gasflessen zijn:

 • Geen ontploffingsgevaar
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Ze raken niet op en hoeven niet vervangen te worden
 • Consistente gaszuiverheid
 • Economisch voordeliger

Een gasgenerator levert alleen gas als uw instrument erom vraagt. Indien uw instrument op stand-by staat of uitgeschakeld is, zal de generator geen gas genereren. In de situatie dat een instrument verplaatst moet worden, kan de generator makkelijker meeverhuizen. Dus geen gedoe om het leidingwerk opnieuw aan te leggen.

Niets is zo vervelend als u er geen reserve gasflessen meer hebt staan als een gasfles op raakt. Het kan zomaar voorkomen dat er leveringsproblemen zijn of medewerkers vergeten zijn de gasflessen te controleren, met als gevolg een lege gasfles. Een generator zal niet op raken en gewoon gas blijven genereren en hoeft ook niet te worden losgekoppeld.

Misschien wel de belangrijkste reden met oog op uw analyses is een consistente gaszuiverheid. Een gasgenerator levert een constante kwaliteit gas, terwijl de zuiverheid van gas uit een fles per fles kan verschillen. Dat is ongewenst voor uw instrument en analyse resultaten.

De prijs van gasflessen neemt elk jaar toe. Gas wordt duurder en de leverkosten ervan steeds hoger.

Investeren in een gasgenerator heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 tot 12 maanden. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw situatie.

Instrument Solutions vertegenwoordigd Claind Gas Generators and Purifiers. Met meer dan 40 jaar ervaring zorgen zij met hun gasgeneratoren voor een veiliger en economische manier voor het leveren van zuivere gassen. De generatoren van Claind genereren zuiver Waterstof (H2), Stikstof (N2) of pure lucht (O2) voor GC, LC-MS, TOC en nog vele andere applicaties.

Als u denkt dat gasgeneratoren uw gasflessen kunnen vervangen, maar u wilt voor uw specifieke situatie weten wat er mogelijk is, dan kunnen onze specialisten Sina Saidifar en Jan Volkers u vrijblijvend adviseren.

pH buffers speciaal voor USP<791>

Bent u werkzaam in de farmaceutische industrie én verantwoordelijk voor het onderhoud van de ijking van de pH-meter(s) in overeenstemming met USP <791>? CRM’s van Inorganic Ventures bieden vertrouwen, zekerheid en support!

De pH buffers van Inorganic Ventures zijn NIST-traceerbaar en vervaardigd en getest volgens ISO 17034 en ISO 17025 richtlijnen. Elke standaard gaat vergezeld van een gedetailleerd analysecertificaat (CoA), met gecertificeerde waarden voor meerdere temperaturen. Bovendien zijn deze oplossingen geformuleerd om te voldoen aan USP <791> specificaties en zijn direct uit de fles klaar voor gebruik.

Eigenschappen van pH buffers:

 • NIST-herleidbare standaarden, gecertificeerd binnen 5% van de nominale waarden en bijbehorende onzekerheden van niet meer dan 0,05 pH-eenheden.
 • Verpakt in Transpiration Control Technologie (TCT), die de wetenschappelijke integriteit garandeert tot 5 jaar vanaf de datum van productie.
 • Klaar voor gebruik zonder voorbereiding nodig.

Wij bieden een complete lijn van pH ijkstandaarden standaarden, geschikt voor ijking zoals zoals gespecificeerd in USP <791>:

 • pH-1.68
 • pH-4.01
 • pH-6.86
 • pH-9.18
 • pH-10.01
 • pH-12.45 *

* Om de stabiliteit van de oplossing te waarborgen, is pH 12,45 geformuleerd met behulp van KCl/NaOH.

Hebt u een specifieke pH-waarde of formulering nodig die hierboven niet wordt vermeld?

Inorganic Ventures heeft de wetenschappelijke expertise om formules te verfijnen en aan uw specifieke behoeften te voldoen.
Neem gewoon contact met ons op voor een aangepaste offerte of voor meer informatie over onze volledige pH buffer stock standaarden.

 

Nieuw MultiVIEW magnetron ontsluitingssysteem

SCP Science heeft een uniek, volautomatische magnetron ontsluitingstunnel gelanceerd; de MultiVIEW. SamplePrep voor de ICP-OES en/of ICP-MS analyse.

Bijzonder aan dit systeem is dat grote reeksen monsters die uiteenlopend van aard zijn achter elkaar ontsloten kunnen worden. Dit als monstervoorbewerking voor analyse met de ICP-OES of ICP-MS. Per individueel monster kan dan ook een andere temperatuur gestuurde methode worden toegewezen!

Dit is mogelijk omdat het systeem uitgerust is met 12 dynamische Microwave Cavities die per positie afzonderlijk regelbaar zijn. Iedere positie is uitgerust met een eigen magnetron en IR  temperatuursensor.

Van alle 12 posities wordt real time weergave van temperatuur versus tijd getoond.

In combinatie met 4  AutoLOADER units is het mogelijk om tot 300 monsters automatisch achter elkaar te ontsluiten.

Het systeem wordt geleverd met een geïntegreerd 15” kleuren Touch Screen dat alle operationele parameters overzichtelijk in beeld brengt. Het scherm beschikt over een gebruiksvriendelijke intuïtieve interface die tijdens de run de ontsluitingsparameters laat zien en waarmee u de run op ieder moment kan wijzigen of stoppen.

Als het nodig is om in te zoomen op een afzonderlijk monster, dan kan dat. U kunt een monster op een volledig scherm bekijken met maximale details.  Ter informatie wordt ook de intensiteit van de magnetron power weergegeven.

 

 

ICP standaarden Inorganic Ventures tot 5 jaar houdbaar

Standaarden van Inorganic Ventures hebben tot nu toe altijd een gecertificeerde houdbaarheid van één jaar gehad. Door nieuwe technologie is het nu mogelijk om standaarden voor ICP-OES, ICP-MS en AAS tot 5 jaar te bewaren zonder dat de concentratie verandert. Deze 5 jaar gaat in op het moment dat een batch wordt geproduceerd. Het is dus niet zo dat deze nog 5 jaar houdbaar zijn op het moment dat u de standaard ontvangt. Zij streven er echter naar om standaarden te leveren die nog twee jaar houdbaar zijn op het moment dat ze bij de klant geleverd worden. Dit is echter niet te garanderen. Wij garanderen natuurlijk nog steeds een houdbaarheid van minimaal één jaar.

Achtergrond; wat is transpiratie?

Transpiratie verwijst naar de wand van fles die waterdamp doorlaat en/of door verdamping vanuit de gesloten flesopening. Het leidt tot verhoging van de concentratie van de CRM/RM.

Inorganic Ventures TCT zakkenDe oplossing

Transpiration Control Technology verlengt de houdbaarheid van het product. Inorganic Ventures gebruikt een speciaal gealuminiseerde zak die een verhoging van de concentratie verhindert tot het moment dat de zak geopend wordt. De gesealde TCT zak stopt het verlies aan waterdamp uit de fles als evenwicht in de zak wordt bereikt. Het is dus hetzelfde product van hoge kwaliteit zoals u van hen gewend bent, maar dan nog meer verbeterd.

TCT is een investering van Inorganic Ventures die de houdbaarheid van de standaarden verlengt én u meer controle geeft over uw standaarden zonder dat het u extra kost. De onvoorwaardelijke garantie van de producten blijft hetzelfde.

 

Wat betekent dit voor u?

Standaarden die u ontvangt zullen verpakt zijn in een TCT zak. In de gesealde zak is de standaard vier jaar gecertificeerd. Op het moment dat u de zak opent is de standaard één jaar gecertificeerd. Na ontvangst van het product houdt u de zak dus dicht tot u het gaat gebruiken. Op de zak staat vermeld hoe lang u het product kunt gebruiken voordat het verloopt.

Op de website van Inorganic Ventures vindt u de volledige uitleg.

 

6 redenen te stoppen zelf standaarden te bereiden

Heeft u genoeg van de beperkingen die gepaard gaan met het kopen van standaard referentiemateriaal via standaard catalogi? Het kan een enorme tijdsverspilling zijn; scrollen door ellenlange product pagina’s, elk met verschillende concentraties en matrices, zonder enige garantie dat u de beste analytische standaarden zult vinden voor de taak die u moet uitvoeren.

Veel chemici slaan dit moeizame proces vaak over en mengen hun eigen analytische standaarden. Ook deze methode kent echter valkuilen. Zoals extra rompslomp en niet te verwaarlozen risico’s.

Gelukkig is er een betere oplossing. Custom Certified Reference Materials (CRM’s) van Inorganic Ventures. Dit is eenvoudige en snellere manier om de juiste analytische referentiestandaarden  voor uw specifieke toepassingen te verkrijgen.

Een gecertificeerd, NIST-herleidbaar product op maat, geleverd door deskundigen op het gebied van elementaire compatibiliteit, biedt volledige gemoedsrust.

Het is heel fijn om hen het zware werk op zich te laten nemen en vermindert voor u de inefficiëntie in tijd die gepaard gaat met kant-en-klare producten, evenals het risico van het zelf mengen van analytische standaarden in het lab. Het technische team van Inorganic Ventures doet niet anders dan het op maat produceren van analytische standaarden.

Hieronder volgen de 6 redenen waarom de door een specialist op maat gemaakte CRM’s superieur zijn aan analytische standaarden die u zelf mengt:

1 Analytische standaarden mengen is duur

Het mengen van Single Element analytische standaarden tot een werkoplossing vergt zowel middelen als tijd. Denk aan de administratieve, apparatuur- en arbeidskosten voor het aanleggen van voorraden en het meten van nabestellingen per oplossing. Dit leidt al snel tot een aanzienlijke lopende investering.

Het gebruik van op maat gemaakte analytische standaarden van Inorganic Ventures zorgt ervoor dat u alleen betaalt voor wat u nodig hebt. Dit maakt voorraadbeheer veel eenvoudiger. Onze CRM’s zijn klaar voor onmiddellijk gebruik zonder verdere voorbereiding en u kunt elke standaard eenvoudig rechtstreeks uit de fles verdunnen.

Inorganic Ventures biedt 100% tevredenheidsgarantie!

2 Het documenteren van analytische standaarden is een pijnpunt

U draagt altijd de bewijslast wanneer u uw eigen kalibratiestandaarden mengt. Laboratoria die aan de strengste testparameters worden gehouden, moeten er voortdurend op toezien dat elke standaard volgens de hoogste normen wordt geproduceerd. Dit vereist een enorme mate van vertrouwen en organisatie. Het vereist ook stalen zenuwen als u ooit wordt geconfronteerd met een audit.

Als u een op maat gemaakt product van Inorganic Ventures gebruikt, wordt alle documentatie met betrekking tot de regelgeving en het bijbehorende papierwerk (CoA en SDS) voor u verzorgd en is deze direct beschikbaar voor audits. Hun standaarden worden vervaardigd en gecertificeerd onder hun ISO 17025 en ISO 17034 Scopes.

3 Menselijke fouten zijn een reëel risico

Vergissen is menselijk en zelfs ervaren chemici maken fouten. Wanneer u zelf analytische standaarden mengt, zult u de geldigheid van uw resultaten op een bepaald moment wel eens in twijfel trekken. Helaas is er in de analytische industrie geen ruimte voor fouten. Misschien ondervindt u compatibiliteitsproblemen bij het mengen van uw kalibratiestandaarden als gevolg van onjuiste toevoegingen of een onjuiste matrix – of een hele reeks andere veel voorkomende problemen.

Veel voorkomende menselijke fouten die de integriteit van uw doe-het-zelf-werkstandaard in gevaar kunnen brengen, zijn onder meer:

 • Onjuiste berekeningen of verdunningen
 • Per ongeluk gebruik van de verkeerde standaard, wat leidt tot de verkeerde concentratie
 • Onjuist gebruik van de matrix, waardoor interferenties kunnen ontstaan
 • Een instabiele matrix als gevolg van slechte kennis van de benodigde stabilisatoren
 • Noteren van het verkeerde gewicht (bij gravimetrische bereiding).

Het technische team van Inorganic Ventures controleert zorgvuldig al hun op maat gemaakte mengsels om de compatibiliteit en stabiliteit van uw analytische standaard te garanderen. Alle CRM’s worden vervolgens gevalideerd via een robuust QC-proces om absolute nauwkeurigheid te garanderen.

Indien nodig kunnen wij u adviseren of/hoe standaarden kunnen worden gecombineerd om een stabiele werkoplossing te creëren. Diverse stabiliteitsstudies zijn uitgevoerd om de methoden te versterken.

Een gecertificeerd, NIST-herleidbaar product op maat, geleverd door deskundigen op het gebied van elementaire compatibiliteit, biedt volledige gemoedsrust.

4 Het opslaan van analytische standaarden kan nog meer problemen opleveren

Door transpiratie kan de concentratie van uw analytische standaarden na verloop van tijd geleidelijk toenemen. Helaas is er geen manier om dit fenomeen tegen te gaan wanneer u uw eigen werkstandaarden in huis mengt. Reden is dat het optreedt als gevolg van het binnendringen van waterdamp in het mengsel, hetzij door de wanden van de container of door de opening.

Inorganic Ventures heeft een eigen verpakkingssysteem ontwikkeld dat de transpiratie effectief tegengaat, zodat de integriteit van de CRM’s gedurende langere tijd behouden blijft. Transpiration Control Technology (TCT) voorkomt transpiratie uit de fles door middel van een evenwicht binnenin de hermetisch afgesloten container. Analytische standaarden die op deze wijze zijn verpakt, behouden hun integriteit tot vijf jaar na de productiedatum. Producten kunnen tot vier jaar in de TCT-zak worden bewaard en vervolgens nog eens tot een jaar na verwijdering. De tijd- en kostenbesparingen die gepaard gaan met het voortdurend bijvullen van voorraden worden effectief geëlimineerd, waardoor uw opslagzorgen aanzienlijk worden verlicht.

5 Uw laboratorium kan verontreinigende stoffen inbrengen

Analytische standaarden moeten worden verpakt in ultra-schone flessen. Inorganic Ventures gebruikt gesteriliseerde laboratoriumapparatuur en schoon uitgangsmateriaal om het CRM te bereiden. Het is mogelijk om deze strikte reinheidsvoorwaarden in uw eigen lab na te bootsen, maar dit is een ander voorbeeld van de arbeidsintensiviteit en de kosten die het zelf mengen van kalibratiestandaarden met zich meebrengt.

Het team van Inorganic Ventures heeft uitgebreide uitloogstudies uitgevoerd om de verontreinigingsniveaus te onderzoeken in alle materialen die worden gebruikt om hun CRM’s te vervaardigen. Zij kopen de schoonste componenten (startmateriaal, weegschuitjes, pipetten, flessen, enz.) en logen ze allemaal op de juiste manier uit om de schoonst mogelijke analytische eindstandaard te verkrijgen. Daarbij hebben zij de beschikking over een speciale clean room met een HEPA-filtratiesysteem en ultrazuivere zuren voor de productie. Dit garandeert dat er op geen enkel punt milieuverontreinigende stoffen worden geïntroduceerd.

6 U kunt vaak geen kant op met onverwachte resultaten

Het kan uiterst moeilijk zijn om de bron van fouten te achterhalen als uw resultaten tegenvallen. Eenvoudige fouten, zoals het overschrijden van het volume, zal het koken van het concentraat vereisen, meestal in glas, wat alleen maar meer verontreinigende stoffen kan introduceren. De enige oplossing is dan om helemaal opnieuw te beginnen.

Het technische ondersteuningsteam van Inorganic Ventures staat klaar om te helpen bij de monstervoorbereiding en is zeer bedreven in het oplossen van problemen die zich voordoen tijdens het testen. Vertrouw hun expertise als u onverwachte problemen tegenkomt. Inorganic Ventures biedt 100% tevredenheidsgarantie!

Bent u er klaar voor om niet langer uw eigen kalibratiestandaarden te mengen, maar een CRM op maat van Inorganic Ventures uit te proberen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor uw eerste gemaakte offerte. U kunt ons ook altijd bellen met uw vragen op +31 (0) 88 46 78 786.

Proud to be sisters!

Twee trotse zusterbedrijven, twee vertrouwde namen, Instrument Solutions en SALM EN KIPP (Instrument Solutions is recentelijk door de eigenaar van SALM EN KIPP gekocht). Samen goed voor respectievelijk 22 en 122 jaar ervaring in de laboratoriumbranche!

Beide zusjes blijven zelfstandig opereren.

1+1=3

Door onze krachten te bundelen bieden wij u meer dan twee keer zoveel kennis, (technische) service en laboratoriumproducten en u hoeft er niets extra’s voor te doen. Onze medewerkers regelen alles voor u op de achtergrond. Beide zusjes staan in nauw contact met elkaar en zoeken voor u de best passende oplossingen.

Wij stellen u als klant centraal en omdat wij jarenlang lab ervaring hebben (samen 144 jaar ☺), spreken wij dezelfde taal. Dankzij ons eerlijke en deskundige advies kunt u de levering van apparatuur, accessoires, verbruiksmaterialen en technische ondersteuning met een gerust hart aan de zusjes SALM EN KIPP en Instrument Solutions toevertrouwen.

Wij zijn oprecht trots op deze samenwerking, trots op wat wij al samen met u bereikt hebben. En alvast een beetje trots op waar wij samen met u naartoe gaan in de nabije toekomst. 

Kleine meisjes worden groot, en sneller dan u denkt.

Nieuwsgierig?

www.salmenkipp.nl

Vragen? Neem gerust contact op met één van de zusjes!