Inorganic Ventures verduurzaamt verpakking

Een stap naar duurzaamheid: IV wijzigt verpakking!

Wist u dat Inorganic Ventures in 2022 bijna 150.000 flessen heeft verpakt? Als onderdeel van hun streven naar voortdurende verbetering hebben we een nieuw proces ingevoerd om de efficiëntie te verhogen en milieubewuster te zijn.
Met ingang van 1 september 2023 zullen de flessen niet langer worden verzegeld met plastic thermische tape op elke dop.

In het verleden was het toevoegen van thermisch verzegelde sluitzegels een goede manier om vervalsing aan te tonen, maar sinds de introductie van Transpiration Control Technology (TCT) vele jaren geleden, is dit proces overbodig geworden.

De hittebestendige tape voegt geen extra bescherming toe aan de oplossing. De doppen worden vastgedraaid met een ISO 17025-geijkte momentsleutel die ervoor zorgt dat de oplossing tijdens het transport volledig afgesloten en lekvrij is. TCT voegt een extra laag bescherming en daarmee ook manipulatiepreventie toe.

Vergeet niet dat het beste van TCT is dat de CRM’s hun wetenschappelijke integriteit tot vijf jaar na de productiedatum behouden. Het product mag maximaal vier jaar in de TCT-zak worden bewaard en daarna nog maximaal een jaar nadat het product uit de verpakking is gehaald.

Deze wijziging wordt toegepast op alle lots die na 1 september 2023 worden gefabriceerd. Wees gerust, deze verandering heeft geen invloed op de integriteit of kwaliteit van onze producten. Zoals altijd hebben de producten van IV een 100% klanttevredenheidsgarantie.

Als u vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team.

Instrument Solutions op vakbeurs LABNL 2023

Van 26 tot en met 28 september 2023 wordt de LABNL laboratoriumvakbeurs gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Gedurende deze dagen worden de nieuwste technologieën, oplossingen en tools voor het laboratorium gepresenteerd.

Het conferentieprogramma, dat bijzonder krachtig is opgezet, behandelt verschillende thema’s die van groot belang zijn voor labmedewerkers. Onderwerpen zoals laboptimalisatie, detectie- en scheidingstechnieken en innovaties in de life sciences komen aan bod. Een speciaal hoogtepunt is de Keynote presentatie op de openingsdag, verzorgd door niemand minder dan prof. dr. Erik Scherder.

Wil je zelf ervaren wat LABNL te bieden heeft? Begeef je dan naar hal 7 op de beursvloer, waar je Instrument Solutions en haar zusterbedrijf SALM & KIPP kunt ontmoeten. Het standnummer is 7B007. Mis deze kans niet om je kennis en netwerk uit te breiden!

 

Wat kunt je op onze stand verwachten?

Monstervoorbewerking

 • Primeur! Cryo-Blade™ – De nieuwe Cole-Parmer CG-900 Cryo-Blade™ cryogeen vermaler heeft een ultrahoge capaciteit voor het vermalen en verwerken van monstermateriaal tot 1 kg. Dankzij de homogene vermaling van het monster is slechts 1 g nodig als representatief testmonster van een gemalen batch van 1 kg, lees verder.

Deze Cryo-Blade is een mooie aanvulling op de succesvolle Freezer Mill, die monsters vermaalt tot maximaal 200 gram.

 • DigiPREP verwarmingsblok – Dit systeem is met name geschikt voor ontsluitingen van uw monsters met zoutzuur, salpeterzuur, koningswater en fluorzuur(*).

ICP Analyse

 • Inorganic Ventures –  top kwaliteit anorganische standaarden, zowel stock- als op maat gemaakte standaarden. Nieuw zijn kant-en-klare reagentia voor de Discrete Analyzer (100% tevredenheidsgarantie).
 • Glass Expansion – top accessoires en verbruiksartikelen voor uw ICP-OES en/of ICP-MS.

Chromatografie

Kant-en-klare reagentia voor Discrete Analyzer

Zeg vaarwel tegen doe-het-zelven met kant-en-klare reagentia voor discrete analyzers! Tot nu toe werden vooraf gemengde reagentia niet op een duurzame, betrouwbare manier aangeboden. Door uitgebreid onderzoek en ontwikkeling heeft Inorganic Ventures het perfecte alternatief gecreëerd voor in-house reagentia. Deze producten vereisen geen voorbereidingstijd, waardoor uw efficiëntie verbetert en fouten geminimaliseerd worden.

Naast tijdsbesparing bieden deze reagentia flexibiliteit in de methode, batch-tot-batch consistentie en uitgebreide stabiliteitsgegevens.

Zoals altijd zijn deze producten verpakt in Inorganic Ventures’ Transpiration Control Technology (TCT) ter bescherming tegen licht en kunt u ze binnen 2 weken in huis hebben.

EPA- of standaardmethoden waarvoor reagentia beschikbaar zijn: (*)

 • Chloride (Cl) Method – Standaard Methode 4500-ClE, EPA Methode 325.2
 • Phosphate (PO4-3) Method – Standaard Methode 4500-PO4-3E
 • Sulfate (SO4-2) Method – Standaard Methode 4500-SO4-2E, EPA Method 375.4 – Sulfate, Turbidimetric, ASTM D516-11 – Standard Test Method for Sulfate Ion in Water, ISO 15923-1 – Water kwliteit- Bepaling van geselecteerde parameters door middel van Discrete Analysis systemen – Part 1: Ammonium, nitrate, nitrite, chloride, orthophosphate, sulfate en silicate met fotometrische detectie
 • Ammonia (NH3) Method – ISO 15923-1, ISO 7150/1, EPA Method 350.1, Standard Methods 4500-NH3 F

(*) Houd onze website in de gaten. Dit jaar wordt het pakket reagentia verder uitgebreid! Waarschijnlijk worden dit: Ammoniak. Alkaliteit, Hardheid, Chroom en meer. Laat ons weten welke u zoekt!

Houdbaarheid
Omdat het gaat om een nieuw product, voert de producent Inorganic Ventures voortschrijdend stabiliteitsonderzoek uit. De houdbaarheid staat nu op 9 maanden omdat het onderzoek nu 9 maanden loopt. Gedurende het onderzoek wordt elke drie maanden de stabiliteit met drie maanden verlengd totdat de maximale houdbaarheid is bereikt, die is op dit moment nog niet duidelijk.

Weet u niet zeker of deze reagentia geschikt zijn voor uw laboratorium? Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen met ons antwoord vermeld. Onderaan deze pagina kunt u gratis monsters aanvragen!

 

 

 

 

 

 

 

Win tijd terug en verhoog de efficiëntie van uw lab met kant-en-klare reagentia! FAQ’s

1. Voor welke instrumenten zijn de discrete analysereagentia ontworpen?

Onze discrete reagentia kunnen gebruikt worden op de volgende instrumenten:

 

2. Ik gebruik een gesegmenteerde flow analyzer. Zijn de reagentia van uw discrete analyzer compatibel met dit instrument?

De reagentia voor discrete analysers kunnen werken op uw gesegmenteerde flow-analysator. Raadpleeg de Method Chemistry Sheets (bovenstaande links) voor elk product voor een gedetailleerde productsamenstelling. Neem rechtstreeks contact met ons op voor vragen.

3. Veroorzaakt verzending naar of via locaties met hete temperaturen stabiliteitsproblemen met de reagentia?

Onze stabiliteitsstudies hebben aangetoond dat sommige reagentia gevoelig kunnen zijn voor warmte. Al onze producten ondergaan transportstabiliteit om ervoor te zorgen dat tijdelijke blootstelling aan hitte de productprestaties niet beïnvloedt. Op dit moment raden we aan om de discrete analysereagentia gekoeld op te slaan totdat onze stabiliteitsstudies zijn afgerond en de aanbevelingen voor opslag op de productcoA’s zijn herzien.

4. Transpiration Control Technology (TCT) verlengt de houdbaarheid van de standaarden van Inorganic Ventures met maximaal vijf jaar. Hebben de Discrete Analyzer Reagentia dezelfde houdbaarheid van 5 jaar?

Helaas niet. Onze standaarden hebben een chemische stabiliteit van 5 jaar en het TCT-zakje zorgt ervoor dat de concentratie niet verandert door transpiratie. De discrete analysereagentia worden nog steeds getest op chemische stabiliteit en we gebruiken momenteel het TCT-zakje als bescherming tegen licht. Op dit moment hebben al onze discrete reagentia een houdbaarheid van 9 maanden en we zullen de houdbaarheid elke 3 maanden aanpassen voor de duur van het stabiliteitsonderzoek.

5. Het volume van 500 ml is niet geschikt voor mijn testbehoeften. Biedt Inorganic Ventures andere flesformaten?

Of u nu een aangepaste volumegrootte of een unieke formulering nodig hebt, we werken graag met u samen om aan uw behoeften te voldoen. Neem om te beginnen contact met ons!

6. Ik weet niet zeker of ik echt tijd en geld bespaar door over te stappen van reagentia die in mijn lab gemaakt zijn naar kant-en-klare reagentia van Inorganic Ventures. Hoe weet ik dat zeker?

Plan een afspraak met ons Product Manager Jeroen van Boxtel en we lopen met je door je individuele tijd- en geldbesparingen! We hebben een besparingscalculator klaarliggen en u kunt de bevindingen meenemen naar uw team.

7. Mijn standaard operationele procedure (SOP) is erg complex. Ik weet niet zeker of ik gemakkelijk nieuwe reagentia kan toevoegen aan de workflow. Kunnen jullie helpen?

Geen probleem! De technici van Inorganic Ventures zijn gespecialiseerd in SOP-ontwikkeling en -implementatie. Maak via ons een afspraak met een van deze chemici voor technische ondersteuning om uw specifieke SOP-vereisten te bespreken.

8. Ik volg alternatieve methoden op mijn discrete analyzer, zijn er andere methoden beschikbaar?

We lanceren de komende maanden meer reagentia voor discrete analyzers! De volgende – Ammoniak. Alkaliteit, Hardheid, Chroom en meer volgen. Laat ons weten welke u zoekt!

Mail ons

Persbericht: Instrument Solutions distributeur voor Knauer

Knauer wijst Instrument Solutions aan als distributeur

Instrument Solutions Benelux BV, een toonaangevende leverancier van hoogwaardige laboratoriumapparatuur en -oplossingen, is verheugd aan te kondigen dat zij door Knauer is aangewezen als distributeur voor de Benelux-regio. Deze benoeming is een erkenning van de expertise en het succes van Instrument Solutions Benelux BV in de wetenschappelijke en industriële laboratoriummarkt.

Als distributeur van Knauer zal Instrument Solutions het volledige assortiment van geavanceerde laboratoriuminstrumenten en -accessoires van Knauer aanbieden aan klanten in Nederland, België en Luxemburg. Knauer, een gerenommeerde fabrikant van analytische en preparatieve HPLC-systemen, kolommen en andere laboratoriumapparatuur, staat bekend om zijn technologische innovatie, betrouwbaarheid en klantgerichte benadering.

Link naar website van Knauer.


“We zijn verheugd en vereerd om de distributiepartner van Knauer te zijn voor de Benelux-regio”, aldus Jan Volkers, Product Manager van Instrument Solutions. “Knauer is een bekend merk in de laboratoriumsector die zijn producten in Duisland ontwikkelt en produceert, staat bekend om zijn hoogwaardige producten en uitstekende klantenservice. We kijken ernaar uit om onze klanten te voorzien van innovatieve oplossingen en technische ondersteuning van Knauer.”

Met deze nieuwe samenwerking versterkt Instrument Solutions haar positie als toonaangevende leverancier van laboratoriumoplossingen en biedt zij haar klanten een nog breeder scala aan hoogwaardige instrumenten en diensten.


Voor meer informatie over de producten en diensten van Instrument Solutions Benelux BV kunt u contact opnemen met:

Jan Volkers

Sales Manager

Tel; +31 (0) 88 4678 786

E-mail; j.volkers@instrument-solutions.com

Sina Saidifar

Product Specialist Chromatografie

Tel; +31 (0) 88 4678 747

E-mail; s.saidifar@instrument-solutions.com

Platinum Cobalt Color standaard

Verdrinkt u in de regelgeving voor wateronderzoek?

De Platinum Cobalt Color Standard van Inorganic Ventures (PT-CO-500ML) is uw reddingslijn!

Nauwkeurige, traceerbare normen zijn essentieel voor naleving van de regelgeving. Als u niet begint met een nauwkeurig gekalibreerd CRM, kunt u geen vertrouwen hebben in uw gegevens.

De kleur van water en afvalwater wordt vaak geëvalueerd door het niveau van aanwezige verontreinigingen te bepalen en fungeert als een algemene indicator voor de waterkwaliteit. Gedurende vele jaren werd de term “waterwit” beschouwd als een afdoende meting van de kleur van het oplosmiddel. Er zijn verschillende uitdrukkingen voor het definiëren van “waterwit” ontwikkeld waardoor het duidelijk werd dat een preciezere kleurstandaard nodig is.

In deze behoefte is voorzien met behulp van een colorimetrische schaalmethode die de gele tint in vloeistoffen meet in vergelijking met een gekwalificeerde referentieoplossing. Met behulp van UV/Vis-spectroscopie, in plaats van een visuele vergelijking, kan een analist aanwezige onzuiverheden nauwkeuriger en preciezer bepalen, wat nodig is voor vrijwel kleurloze monsters. Daarom is het essentieel dat de kwaliteit van de gebruikte referentiematerialen overeenkomt met de hoogwaardige prestaties van de UV/Vis-spectroscopie.

Het gebruik van de nauwkeurige uitgangsmaterialen (kaliumchloroplatinaat/kobaltchloride-hexahydraat) die de ASTM-methode vereist, in combinatie met de NIST-herleidbare verificatiemethoden voor instrumenten van Inorganic Ventures, garandeert geloofwaardige, herhaalbare en betrouwbare resultaten.

Hoewel er op de markt verschillende benaderingen bestaan voor het formuleren en certificeren van Pt-Co kleurstandaarden, begint het IV-product met de juiste materialen, volgt het de voorgeschreven methode en ondersteunt het met chemische expertise, integriteit en ondersteuning. Dit is hoe u het hoofd boven water kunt houden terwijl de methoden voor het testen van water evolueren.

Platina Cobalt Color Standard - artikelnummer: PT-CO-500ML
Analytµg/mLMethodeNIST SRM#
Platina Cobalt Color Units500 CUNominaal (van ASTM D1209-05 methode en standaard methode 2120C)Niet van toepassing*
Cobalt, Co250ICP analyse3113
Platina, Pt500ICP Analyse3140

*Gemeten extinctiegegevens, bepaald met een spectrofotometer die voor golflengte en extinctie is geverifieerd met NIST SRM 2034 en NIST SRM 931h, worden op het analysecertificaat vermeld. *Absorptiegegevens verkregen met behulp van een optische glascel met een padlengte van 50 mm volgens standaardmethoden 2120C en ASTM D1209-05-05.

Andere voordelen:

 • Consistentie van partij tot partij en gegarandeerde stabiliteit
 • Elimineert de tijd van het intern bereiden van 500 CU
 • Herleidbaar tot NIST
 • Tweede bron beschikbaar op aanvraag

 

Bedankt voor uw bezoek!

Bedankt voor uw bezoek aan WoTS 2022!

Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze stand tijdens WoTS 2022 in Utrecht. Het was goed u (weer) live te ontmoeten! Mede dankzij u kijken wij terug op een gezellige en geslaagde beurs met veel belangstelling voor onze laboratoriumproducten en met veel positieve gesprekken!

Vriendelijke groet namens de zusjes, 

Team SALM EN KIPP & Instrument Solutions Benelux 

Prijswinnaars ‘Hoeveel muisjes zitten er in maatkolf’ actie WoTS beurs

Prijswinnaars ‘Hoeveel muisjes zitten er in maatkolf’ actie WoTS beurs

Deze week vindt de WoTS beurs 2022 plaats in Utrecht. Op onze stand hebben we samen met ons zuster bedrijf SALM EN KIPP een leuke actie bedacht waarbij op iedere beursdag 3 taarten voor de afdeling kunnen worden verdiend!

Wat de bezoeker daarvoor moet doen is raden hoeveel muisjes er in de maatkolf van 2 liter zitten.

Degenen die het dichtst in de buurt komen van het werkelijk aantal muisjes zijn de winnaars. Per dag zijn er 3 winnaars en die worden na iedere beursdag hieronder vermeld. De winnaars kunnen een taart verwachten die binnenkort persoonlijk zal worden afgeleverd door een van onze collega’s!

Winnaars 27-9-2022

 • Joyce Welten
 • Ivonne van den Berg
 • Rob van Anraad

Winnaars 28-9-2022

 • Kim van Bergen
 • Martin Elmers
 • Marloes Kamphuis

Winnaars 29-9-2022

 • Suzanne Stoop
 • S. Dekker
 • Siete Brouwer

Winnaar 30-9-2022

 • Evelien Akerboom
 • Tristan Havinga
 • Marjolein de Hart

Gefeliciteerd!

Alternatief voor Gasflessen

Gasflessen in het laboratorium of werkplaats brengen risico’s met zich mee. Denk aan gasflessen die lekken met ontploffingsgevaar als gevolg. En, afhankelijk van het type gas, mogelijk verstikking tot gevolg kan hebben.  Daar komt bij dat het verplaatsen een soms lastige en gevaarlijke onderneming kan zijn. Eigenlijk is het hebben van hoge druk cilinderflessen in de buurt van uw medewerkers een ongewenste situatie. Tot slot zijn er maatregelen die getroffen moeten worden om te kunnen voldoen aan de regelgeving voor gasflessen.

Gelukkig is er een alternatief, namelijk gasgeneratoren. Voordelen hiervan ten opzichte van gasflessen zijn:

 • Geen ontploffingsgevaar
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Ze raken niet op en hoeven niet vervangen te worden
 • Consistente gaszuiverheid
 • Economisch voordeliger

Een gasgenerator levert alleen gas als uw instrument erom vraagt. Indien uw instrument op stand-by staat of uitgeschakeld is, zal de generator geen gas genereren. In de situatie dat een instrument verplaatst moet worden, kan de generator makkelijker meeverhuizen. Dus geen gedoe om het leidingwerk opnieuw aan te leggen.

Niets is zo vervelend als u er geen reserve gasflessen meer hebt staan als een gasfles op raakt. Het kan zomaar voorkomen dat er leveringsproblemen zijn of medewerkers vergeten zijn de gasflessen te controleren, met als gevolg een lege gasfles. Een generator zal niet op raken en gewoon gas blijven genereren en hoeft ook niet te worden losgekoppeld.

Misschien wel de belangrijkste reden met oog op uw analyses is een consistente gaszuiverheid. Een gasgenerator levert een constante kwaliteit gas, terwijl de zuiverheid van gas uit een fles per fles kan verschillen. Dat is ongewenst voor uw instrument en analyse resultaten.

De prijs van gasflessen neemt elk jaar toe. Gas wordt duurder en de leverkosten ervan steeds hoger.

Investeren in een gasgenerator heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 tot 12 maanden. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw situatie.

Instrument Solutions vertegenwoordigd Claind Gas Generators and Purifiers. Met meer dan 40 jaar ervaring zorgen zij met hun gasgeneratoren voor een veiliger en economische manier voor het leveren van zuivere gassen. De generatoren van Claind genereren zuiver Waterstof (H2), Stikstof (N2) of pure lucht (O2) voor GC, LC-MS, TOC en nog vele andere applicaties.

Als u denkt dat gasgeneratoren uw gasflessen kunnen vervangen, maar u wilt voor uw specifieke situatie weten wat er mogelijk is, dan kunnen onze specialisten Sina Saidifar en Jan Volkers u vrijblijvend adviseren.

pH buffers speciaal voor USP<791>

Bent u werkzaam in de farmaceutische industrie én verantwoordelijk voor het onderhoud van de ijking van de pH-meter(s) in overeenstemming met USP <791>? CRM’s van Inorganic Ventures bieden vertrouwen, zekerheid en support!

De pH buffers van Inorganic Ventures zijn NIST-traceerbaar en vervaardigd en getest volgens ISO 17034 en ISO 17025 richtlijnen. Elke standaard gaat vergezeld van een gedetailleerd analysecertificaat (CoA), met gecertificeerde waarden voor meerdere temperaturen. Bovendien zijn deze oplossingen geformuleerd om te voldoen aan USP <791> specificaties en zijn direct uit de fles klaar voor gebruik.

Eigenschappen van pH buffers:

 • NIST-herleidbare standaarden, gecertificeerd binnen 5% van de nominale waarden en bijbehorende onzekerheden van niet meer dan 0,05 pH-eenheden.
 • Verpakt in Transpiration Control Technologie (TCT), die de wetenschappelijke integriteit garandeert tot 5 jaar vanaf de datum van productie.
 • Klaar voor gebruik zonder voorbereiding nodig.

Wij bieden een complete lijn van pH ijkstandaarden standaarden, geschikt voor ijking zoals zoals gespecificeerd in USP <791>:

 • pH-1.68
 • pH-4.01
 • pH-6.86
 • pH-9.18
 • pH-10.01
 • pH-12.45 *

* Om de stabiliteit van de oplossing te waarborgen, is pH 12,45 geformuleerd met behulp van KCl/NaOH.

Hebt u een specifieke pH-waarde of formulering nodig die hierboven niet wordt vermeld?

Inorganic Ventures heeft de wetenschappelijke expertise om formules te verfijnen en aan uw specifieke behoeften te voldoen.
Neem gewoon contact met ons op voor een aangepaste offerte of voor meer informatie over onze volledige pH buffer stock standaarden.

 

Nieuw MultiVIEW magnetron ontsluitingssysteem

SCP Science heeft een uniek, volautomatische magnetron ontsluitingstunnel gelanceerd; de MultiVIEW. SamplePrep voor de ICP-OES en/of ICP-MS analyse.

Bijzonder aan dit systeem is dat grote reeksen monsters die uiteenlopend van aard zijn achter elkaar ontsloten kunnen worden. Dit als monstervoorbewerking voor analyse met de ICP-OES of ICP-MS. Per individueel monster kan dan ook een andere temperatuur gestuurde methode worden toegewezen!

Dit is mogelijk omdat het systeem uitgerust is met 12 dynamische Microwave Cavities die per positie afzonderlijk regelbaar zijn. Iedere positie is uitgerust met een eigen magnetron en IR  temperatuursensor.

Van alle 12 posities wordt real time weergave van temperatuur versus tijd getoond.

In combinatie met 4  AutoLOADER units is het mogelijk om tot 300 monsters automatisch achter elkaar te ontsluiten.

Het systeem wordt geleverd met een geïntegreerd 15” kleuren Touch Screen dat alle operationele parameters overzichtelijk in beeld brengt. Het scherm beschikt over een gebruiksvriendelijke intuïtieve interface die tijdens de run de ontsluitingsparameters laat zien en waarmee u de run op ieder moment kan wijzigen of stoppen.

Als het nodig is om in te zoomen op een afzonderlijk monster, dan kan dat. U kunt een monster op een volledig scherm bekijken met maximale details.  Ter informatie wordt ook de intensiteit van de magnetron power weergegeven.