SSI doseerpompen

SSI levert een uitgebreide range aan doseerpompen voor toepassingen in de voedings-, chemische en farmaceutische industrie en ook voor onderzoek en methodeontwikkeling.

De meeste doseerpompen in het assortiment beschikken over een grote chemische bestendigheid, uitstekende precisie van het debiet en lage pulsatie van het verpompte medium in een breed scala van toepassingen:

 • Flows van 0,001 ml / min tot 1.000 ml/ min
 • Hoog drukbereik tot 650 bar
 • Breed temperatuurbereik van -10 °C tot 120 °C
 • Viskeuze vloeistoffen tot 1.000 mPa-s

De doseerpompen kunnen eenvoudig geïntegreerd worden in doseertoepassingen dankzij de verschillende manieren van communicatie zoals RS232, USD of LAN en bediening via display of touchscreen.

The Next Generation doseerpompen en HPLC pompen, combineert nieuwe functies en een strak ontwerp met de veelzijdigheid en de betrouwbaarheid die u gewend bent.

 • M1 klasse
 • MX klasse
 • LS klasse
 • LS klasse binair

 • LD klasse
 • LU klasse
 • PR klasse
 • CP klasse

M1 Klasse Pompen

De compacte M1-klasse bestaat uit eenkoppige, verdringingszuigerpompen met één kop die hoge prestaties en precisie leveren tegen een betaalbare prijs. Superieur ten opzichte van tandwiel-, membraan- en slangenpompen, biedt de M1-klasse betere prestaties tegen dezelfde kosten als minder goed functionerende producten.

Toepassingen zijn onder meer nauwkeurige chemische dosering, dosering en specifieke HPLC-scheidingen. Standaard materiaal voor vloeistofbanen is van roestvrij staal en PEEK. Met 10 mL/min en 40 mL/min versies, die een druk tot 2.000 psi bereiken, vangen deze pompen de meeste typische toepassingen voor de overdracht van laboratoriumvloeistof op.

De functies omvatten interactieve toetsenbordbediening, pulsklep en uitlaatfilter, RS-232 seriële en micro USB 2.0-poorten voor volledige PC-besturing en status, evenals hardware voor montage op een laboratoriumstandaard. Met de kleinst mogelijke voetafdruk voor een hogedrukpomp kan de M1-klasse gemakkelijk worden geïntegreerd in elke laboratorium- of industriële omgeving.

Pomp van MX-klasse

De zuinige MX-klasse bestaat uit eenkoppige, verdringingszuigerpompen met extra functies voor uitdagende toepassingen. Met een drukvermogen tot 5.000 psi kan de MX-klasse worden gebruikt in zowel analytische als kleinschalige preparatieve HPLC-scheidingen.

Andere toepassingen zijn veeleisende dosering en dosering, evenals monsterinjectie, infusie of conuswassing voor massaspectrometers. Standaard vloeistofbaanmaterialen zijn roestvrij staal en PEEK, naast het optionele Titanium. Met 10 ml/min en 40 ml/min versies kunnen deze pompen de meeste veeleisende laboratoriumtoepassingen aan.

De functies omvatten beschikbare drukbewaking met automatische drukcompensatie, Pulse Dempener, geïntegreerde Prime-Purge Valve, interactieve toetsenbordbediening, en volledige PC-besturing en status via RS-232- en Micro USB 2.0-poorten. De MX-klasse vereist een minimale ruimte op de werkbank voor de prestaties en kan eenvoudig worden geïntegreerd in de meeste werkruimten.

Pomp van klasse LS

De betrouwbare LS klasse bestaat uit enkelkoppige, verdringingszuigerpompen met geavanceerde nokontwerpen voor een zeer lage pulsatie. Dankzij de microstappenmotortechnologie en een bewezen pompmechanisme met één zuigerpomp overtreft de LS klasse de prestaties van duurdere eenheden tegen een fractie van de kosten.

De pompen zijn ideaal voor een breed scala aan HPLC-toepassingen (inclusief biocompatibele scheidingen), Semi-Prep LC, dosering & dosering, en algemeen laboratoriumgebruik. De standaardmaterialen van de vloeibare wegmaterialen zijn Roestvrij staal en PEEK, naast facultatief Titanium. Andere beschikbare eigenschappen omvatten omhulde koppen voor temperatuur gecontroleerde processen. Met 5 mL/min, 10 mL/min, en 40 mL/min, en een drukvermogen tot 6.000 psi, voldoen deze veelzijdige pompen aan de meest veeleisende toepassingen.

Kenmerken zijn onder andere automatische drukcompensatie, pulsatiedemper, geïntegreerde Prime-Purge Valve, interactieve toetsenbordbediening, en volledige PC-besturing en status via RS-232- en Micro USB 2.0-poorten. De unieke LS klasse biedt de hoogste prestatie/kosten verhouding in een compact pakket.

Pomp van klasse LS (binair)

Het aanpasbare Binary Gradient Pompsysteem, onderdeel van de LS klasse, is een geavanceerd pompsysteem voor twee-oplosbare hogedrukgradiënt toepassingen. Het systeem is ontworpen met twee eenkoppige verdringingszuigerpompen die in een functionele behuizing zijn geïntegreerd.
Uitgerust met riemaandrijvingsmechanismen met gevormde nok en elektronische snelle navulling, produceert het systeem zeer lage pulsatie. Vloeistoftrajectmaterialen zijn van roestvrij staal en PEEK, met optioneel titanium. Beschikbare functies zijn onder andere Prime-Purge kleppen voor elk kanaal, Pulsatiedempers voor verminderde pulsatie, drukbewaking met geïntegreerde transducer, schotuitlaatfilters, een in-line, hoge druk, lage volume mengkamer, en een lekbak met leksensor.
Het systeem is uitgerust met de SSI Gradient Control Board, die een geïntegreerde Software GUI heeft voor aanpasbare methodeontwikkeling en -invoer. Dit maakt autonome binaire gradiëntvorming mogelijk zonder de noodzaak van continue computerbewaking en -controle na het downloaden van de methode op de besturingsprintplaat. Seriële commando’s kunnen worden gebruikt om direct de pompdebieten, start/pauze of monitorstatus in te stellen. De extra functies van de gradiëntkaart omvatten de besturing van twee kleppen voor het selecteren van oplosmiddelen, meerdere getimede voorvallen en lekdetectie.

Pomp van klasse LD

De veelzijdige LD-klasse bestaat uit tweekoppige, verdringingszuigerpompen, die ongeëvenaarde prestaties leveren voor analytische, flits- en kleinschalige voorbereidende chromatografietoepassingen. Met de gepatenteerde SSI Pulse Dempener met een laag dead-volume volume, geavanceerde nokkenschijftechnologie en een dubbel zuigermechanisme, biedt de LD-klasse een vrijwel pulsvrije werking.

De pompen zijn ontworpen voor een hoge nauwkeurigheid van het debiet en een lage pulsatie die nodig is voor Analytical Liquid Chromatography (HPLC). Standaard materiaal voor het vloeistoftraject is van roestvrij staal en PEEK, naast het optionele Titanium. Andere beschikbare functies zijn omhulde koppen voor temperatuur gecontroleerde processen. Met 12 mL/min, 36 mL/min en 100 mL/min versies, die een druk tot 6.000 psi bereiken, voldoen deze pompen aan de prestatie-eisen van veeleisende HPLC-behoeften.

De krachtige lineaire nokken, samen met automatische drukcompensatie, zorgen voor nauwkeurige doorstroomsnelheden voor zeer nauwkeurige hogedruk- en lagedrukgradiënten. De standaardfuncties omvatten een geïntegreerde Prime-Purge Valve, Pulse Dampener, interactieve toetsenbordbediening en volledige PC-besturing en status via RS-232- en Micro USB 2.0-poorten. De LD-klasse biedt de nauwkeurige flow en lage pulsatie voor de meest uitdagende scheidingen.

LU klasse pomp

De analytische LU-klasse bestaat uit tweekoppige, verdringingszuigerpompen met dubbele kop, die nauwkeurige debieten bij extreem hoge druk leveren. De beschikbare materialen voor het vloeistoftraject zijn roestvrij staal en titanium voor standaard en bio-compatibele UHP chromatografietoepassingen.

De LU klasse is ontworpen voor snelle, hoge druk analytische HPLC, met een hogere piekresolutie en uitzonderlijke herhaalbaarheid van de retentietijd. De geavanceerde solvent select functie van SSI biedt zeer nauwkeurige doorstromingssnelheden bij hoge druk voor een grote verscheidenheid aan oplosmiddelen, vooral waar samendrukbaarheid een belangrijke factor is. Het drukvermogen is 18.000 psi, met een maximale flow van 5 mL/min.

De standaardfuncties omvatten automatische drukcompensatie, volledige PC-regeling en status via RS-232- en Micro USB 2.0-poorten, oplosmiddelkeuze en gebruikerskalibratie. Met pulsvrije prestaties en nauwkeurige regeling biedt de LU klasse de hoogste stroomnauwkeurigheid over het gehele drukbereik.

PR-klasse pomp

De robuuste PR-klasse bestaat uit tweekoppige, verdringingszuigerpompen met dubbele kop die hoge, nauwkeurige debieten en uitstekende drukmogelijkheden bieden voor een verscheidenheid aan toepassingen. Standaard materiaal voor vloeistoftrajecten is van roestvrij staal en PEEK, naast het optionele Titanium. Andere beschikbare functies zijn omhulde koppen voor temperatuur gecontroleerde processen.

De pompen zijn ontworpen voor een breed scala aan Voorbereidende en Semi-voorbereidende Chromatografie, SMBC (gesimuleerde chromatografie van bewegend bed), en vele proces- en industriële toepassingen. Met 100 mL/min en 300 mL/min versies, die een druk tot 4.000 psi bereiken, voldoen de pompen aan de meest veeleisende LC en procesvereisten.

De functies omvatten een geïntegreerde Prime-Purge Valve, interactieve toetsenbordbediening en volledige PC-besturing en status via RS-232- en Micro USB 2.0-poorten. De PR-klasse biedt de stroomsnelheden en -drukken die nodig zijn voor scheidingen met een hoge doorvoercapaciteit.

CP klasse pomp

De hoogwaardige CP klasse bestaat uit tweekoppige, verdringingszuigerpompen met een constante drukregeling, die een breed scala aan debieten dekken, met een druk tot 25.000 psi. Standaard materiaal voor het vloeistoftraject is van roestvrij staal en optioneel titanium. Andere beschikbare functies zijn o.a. omhulde koppen voor temperatuurgecontroleerde processen.

De CP Class pompen worden veel gebruikt voor LC Column packing, evenals voor vele procestoepassingen. De constante-druk feedback lus past automatisch de oplosmiddelstroom aan om een constante systeemdruk te behouden en stelt de gebruiker in staat om een breed scala aan procesparameters te selecteren, waaronder het gewenste instelpunt voor de druk, de hellingsgraad en de bovengrens van het debiet.

De CP klasse is beschikbaar als zelfstandige eenheden, en ook met het SSI Column Packing System (genaamd Pack-in-a-Box). De functies omvatten een geïntegreerde Prime-Purge Valve, interactieve toetsenbordbediening, geavanceerde drukregelalgoritmen en volledige PC-besturing en status via RS-232- en Micro USB 2.0-poorten. Met 5 mL/min, 12 mL/min, 24 mL/min, 100 mL/min, 100 mL/min en 300 mL/min versies voldoet de CP klasse aan de meeste LC kolomverpakkings- en procesbehoeften.

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *