8200 Planetary Mill

Verkleint harde en broze monsters met gemak

De Planetaire Molen 8200 van Cole Parmer (voorheen: SPEX) maalt monsters met een mechanische beweging waarbij de maalbeker in één richting wordt gedraaid, terwijl het platform, het planetaire wiel (vaak zonnewiel genoemd), in de tegenovergestelde richting wordt gedraaid.

Functioneel wordt het ook wel omschreven als een hoogschurende of hoogenergetische kogelmolen, die gebruikt wordt voor het verpulveren van stenen, mineralen, zand, cement, slakken, keramiek, glas en andere brosse tot harde monsters tot analytische fijnheid, het mengen van poeders of het maken van emulsies.

De molens beschikken ook over een touch screen display, een strak modern ontwerp, geforceerde luchtkoeling, een veiligheidsvergrendeling en een keuze uit maalbekers en media van gehard staal of roestvrij staal, die afzonderlijk worden aangekocht.

Het mechanisch malen gebeurt in een verhouding van 2:1, waardoor de pot twee keer ronddraait voor elke rotatie van het zonnewiel. Terwijl de pot wordt bewogen, wordt de relatieve centrifugale kracht overgebracht op de maalkogels, waardoor deze in een cirkelvormige beweging tegen elkaar en tegen de wand van de pot bewegen en het monster vermalen.

 • Een planetair wiel, ook wel zonnewiel genoemd, draait in één richting terwijl de maalbeker in de tegenovergestelde richting draait. Hierdoor ontstaan grote centrifugale krachten.
 • Eén maalstation voor één 250 mL of één 500 mL maalbeker
 • Uniek, eenvoudig te bedienen potklemsysteem
 • Programmeerbare touch screen interface die tot 10 protocollen kan opslaan
 • Ergonomisch ontwerp maakt het laden van een maalbeker in de molen eenvoudig

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels