Ultra Puur Water Systemen

ASTM Water Type l, Type ll en Type lll

Ultra zuiver water is water dat bijna of geheel vrij is van verontreinigingen. Ultrapuur watersystemen vormen een belangrijk onderdeel voor laboratoria in alle markten. Deze ultrazuivere watersystemen verwijderen chemische verontreinigingen door middel van deionisatie (DI) en omgekeerde osmose. Een ultra zuiver watersysteem elimineert bacteriën met UV-straling. Deze laboratoriumwaterzuiveringssystemen kunnen een weerstand van 18,2 MOhm-cm bereiken (hoge weerstand wat wijst op een lage anionische vervuiling) en kunnen organische koolstof reduceren tot minder dan 50 ppb. Een ultrapuur watersysteem is uitgerust met ultrafilters om endotoxinen, DNase en Rnase te verwijderen uit bacteriën die door UV-straling zijn vernietigd, wat resulteert in een extreem lage totale hoeveelheid organische koolstof (TOC). Extra koolstoffilters in deze laboratoriumwaterzuiveringssystemen verminderen de behoefte aan voorbehandeling, waardoor leidingwater als bron kan worden gebruikt.

Wat is Reversed Osmose?

Reverse Osmosis ofwel omgekeerde osmose, is een fysieke procedure om de in vloeistof opgeloste stoffen te concentreren, waarin het natuurlijke osmoseproces onder druk wordt omgekeerd. Osmose beschrijft het proces van het genereren van een concentratiebalans tussen twee vloeistoffen door een semi-permeabel membraan. Dit proces vindt altijd plaats wanneer twee waterige oplossingen met verschillende ionenconcentraties in water worden gebruikt worden gescheiden door een halfdoorlaatbare wand. Fysiologisch gezien streven de ionenoplossingen die van elkaar gescheiden worden door membranen, altijd naar een concentratiebalans. Dit betekent dat ionen van de zijde met een hoge concentratie aan opgeloste stoffen ernaar streven om met een lagere concentratie aan de zijde te komen. Omdat het membraan een barrière vormt waardoor de ionen door hun moleculaire grootte niet gemakkelijk kunnen migreren, stromen in plaats daarvan de kleinere watermoleculen van de zijde met een lagere naar de zijde met een hogere oplossingsconcentratie.

In de omgekeerde osmose technologie wordt het hierboven beschreven principe van osmose omgekeerd. Aan de zijde met hoge ionenconcentraties (leidingwater, ruw water) wordt druk toegepast, waardoor het water in de andere richting moet stromen, d.w.z. naar de andere kant, namelijk naar de zuivere waterzijde met de lagere concentratie.

Overzicht eigenschappen ASTM Typen water met applicaties
ASTM Type 1ASTM Type 2
ASTM Type 3

AASBuffer en Media bereidingFeed for UPW Systems
DNA SequencingFeed for UPW SystemsGeneral Laboratory work
ElectrochemistryGeneral chemistryHydroponics
Electrophoresis
HistologyPlant growth cabinets
GC en GC/MSMicrobiological analysisStability chambers
HPLCSpectrophotometrySteam generators
IVFSterilizer Feed
PCR

ASTM Type I en ISO 3696 Type I water

Labostar PRO Ultra Pure Water System

Wordt gevoed met gedeïoniseerd water, gedestilleerd water of permeaat van een Reversed Osmose eenheid. De keuze van de behandelingsmaterialen in LaboStar 2 en 4 systemen, samen met de DI (Deïnoisatie Ionisatie) polijstmodules, garandeert dat het productwater aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Een geleidbaarheidsmeter in de recirculatiesectie controleert voortdurend de zuiverheid van het productwater.

Typische toepassingen LaboStar PRO TWF (Tap Water Feed)

 • Algemene analyse
 • Standaard buffer
 • AAS, GC, IC, IC, ICP
 • Type III water
 • QC Voedingsmiddelenindustrie

ASTM Type I&II en ISO 3696 Type I&II water

Ultra Clear TP

De Ultra Clear® TP systemen hebben een vaste waterdispenser en, optioneel, een flexibele dispenser om het water naar uw werk te brengen. De systemen bieden de beste oplossing voor alle waterkwaliteitseisen en toepassingen in uw laboratorium. Levert zowel gedeïoniseerd als ultra zuiver water.

Het ingebouwde omgekeerde osmose systeem heeft een herstelpercentage van > 30% om het water te conserveren. Elk systeem is uitgerust met de modernste zuiveringstechnologieën. Waterkwaliteit met een weerstand van 18,2 MΩ-cm en een TOC-niveau tussen 1 – 3 ppb overtreft ruimschoots alle reagenswaterkwaliteitsnormen.

Nieuw ontwerp 7 inch kleurenscherm voor grafische weergave van alle belangrijke functies en eenvoudige bediening.

Typische applicaties 

HPLC, IC, GC en GC/MS, TOC analyse, ICP en ICP/MS, DNA-sequentiebepaling, RNase, DNase -, DNA-vrij, PCR, IVF, 2-D-elektroforese, kritische cel- en weefselkweek, pyrogeengevoelige toepassingen.

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels