3MCPD geautomatiseerde monsteropwerking

CHRONECT Workstation MCPD

3MCPD, en ook Glycidol en 2MCPD, zijn componenten die via 4 bekende methoden opgewerkt kunnen worden voordat ze met een GCMS geanalyseerd worden. Voor MCPD/GE zijn 3 officiële methoden in gebruik:

Deze methoden zijn:

 • A-methode: Unilever methode – AOCS Cd 29b-13 (officieel)
 • B-methode: SGS ‘3-in-1’ methode – AOCS Cd 29b-13 (officieel)
 • C-methode: DGF methode – AOCS Cd 29c-13 (officieel) ; deze is door Axel Semrau verder ontwikkeld tot DGF Fast & Clean methode.
 • Zwagerman-Overman methode – AOCS Cd 29C-13 (is in proces om officiële erkenning)

Omdat alle methoden voor- en nadelen hebben, heeft Axel Semrau een flexibel werkstation gecreëerd dat in staat is om alle 4 de methoden te gebruiken.Voor zowel de DGF-, Unilever– en Zwagerman-Overman-methode kan de monsteropwerking helemaal of grotendeels geautomatiseerd worden met behulp van de CHRONECT Workstation MCPD. Dit Workstation bestaat uit een PAL-DHR Dual Head van CTC in combinatie met speciaal door Axel Semrau ontwikkelde Chronos software. De injectie op de GCMS voor de analyse zelf kan hierbij ook worden  geautomatiseerd.

Wat is 3MCPD?

Dit is een verontreiniging die ontstaat in het productieproces van vet of gezouten voeding wanneer dat verhit wordt en is mogelijk kankerverwekkend. De Tolereerbare Dagelijkse Inname (TDI) is 2µg/kg lichaamsgewicht.

Het wordt in voeding voornamelijk als esters gevonden. Tijdens de spijsvertering wordt in het menselijke lichaam vrij 3MCPD gevormd. Daarnaast zijn Glycidylesters ook van belang. Vrij Glycidyl wordt tijdens de spijsvertering gevormd.

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels