UV-Vis Spectrofotometers

Cole Parmer biedt vijf reeksen van zichtbare en UV/Vis spectrofotometers, variërend van instap Single Beam, Split-Beam met een spectrale bandbreedte van 1.5nm en een meer geavanceerde variabele Double Beam spectrofotometer met een spectrale bandbreedte tot 0.5nm. Voorheen waren deze bekend onder het merk Jenway.

UV en Visible spectrofotometrie is één van de meest gebruikte technieken in de analytische wetenschap. Procedures die gebruik maken van deze methode zijn belangrijk voor analytische, klinische, en onderzoekslaboratoria, en hebben een intensieve toepassing in een Quality Assurance omgeving. De techniek is fundamenteel nauwkeurig en precies, maar het is essentieel om de prestaties van het instrument regelmatig te controleren om te zien of die nog binnen de aangegeven specificaties vallen. Indien nodig kunnen dan maatregelen worden genomen, als blijkt dat de meetresultaten buiten de grenzen komen.

Ieder instrument wordt vóór installatie door een productspecialist getest zodat u er zeker van bent dat die direct in uw lab ingezet kan worden.

In onderstaand overzicht kunt u op basis van de gewenste eigenschappen het juiste model vinden.

1. SP-200 Series spectrofotometers

De SP-200 serie biedt een uitgebreide selectie van spectrofotometers, met elk model dat een specifiek spectrumgebied bestrijkt. Ten eerste is er model SP-200-VIS, dat gericht is op het zichtbare spectrum, waardoor gedetailleerde analyses binnen dit bereik mogelijk zijn. Daarnaast hebben is model SP-250-VIS, dat is uitgerust met een koepelvormig deksel voor verbeterde prestaties. Voor diegenen die het UV-gebied willen verkennen, is er het model SP-200-UV, dat gebruikmaakt van een gepulseerde xenonlamp om het golflengtebereik te vergroten.

Opvallend is dat alle modellen voorzien zijn van meetstanden voor absorptie, procentuele transmissie en concentratie, wat hun veelzijdigheid benadrukt. Hierdoor zijn deze spectrofotometers bijzonder geschikt voor verschillende toepassingen. Voor educatieve doeleinden, zoals op scholen en universiteiten, bieden ze een stevige basis voor fotometrische analyses. Bovendien zijn ze evenzeer van onschatbare waarde in kwaliteitscontrolelaboratoria, waar precisie en betrouwbaarheid van het grootste belang zijn.

Belangrijkste eigenschappen

 • Het koepelvormige deksel van de SP-250-VIS is geschikt voor buizen tot 105 mm
 • SP-200-UV gebruikt een gepulseerde xenonlamp van hoge kwaliteit
 • Eenvoudige en intuïtieve bediening

2. SP-300 Sserie spectrofotometers; uitgebreide opties voor nauwkeurige analyse

De SP-300 serie spectrofotometers bestaat uit vier modellen:

 1. SP-300-VIS: Dekking van het zichtbare spectrum.
 2. SP-350-VIS: Uitgebreide mogelijkheden voor zichtbaar spectrum.
 3. SP-300-UV: Inzet van flash xenonlamp voor UV-bereik.
 4. SP-350-UV: UV-bereik met geavanceerde functies.

Basismodellen en geavanceerde Opties:

 • SP-300-VIS en SP-300-UV: Basismodellen met meetmodi voor procentuele transmissie, absorptie en concentratie.
 • SP-350-VIS en SP-350-UV: Geavanceerde modellen met basisfuncties en toegevoegde mogelijkheden zoals scannen, kinetiek en kwantificering.

Optische verbeteringen voor nauwkeurige resultaten:

 • Alle SP-300 modellen zijn uitgerust met verbeterde optiek.
 • Spectrale bandbreedte van slechts 5 nm voor precisie.
 • Breed absorptiebereik van -0,3 tot 2,5 Abs voor gedetailleerde analyse.

Ontdek de veelzijdigheid en nauwkeurigheid van de SP-300 serie spectrofotometers voor diverse analytische toepassingen.

Eigenschappen:

 • Modellen SP-300-UV en SP-350-UV maken gebruik van een ‘press to read’ xenonlamp voor nauwkeurigere aflezingen en een langere levensduur van de lamp.
 • De xenonlamp heeft een garantie van 3 jaar.
 • SP-300-VIS en SP-350-VIS modellen hebben een wolfraam halogeenlamp met een lampspaar eigenschap waardoor de lamp automatisch wordt uitgeschakeld na perioden van inactiviteit.

3. SP-400 spectrofotometers

De SP-400 serie spectrofotometers zijn de eerste scannende spectrofotometers in het Cole-Parmer assortiment die gebruik maken van diode array technologie om uitzonderlijk snelle resultaten te produceren. De serie omvat twee modellen. Model SP-400-VIS dekt een golflengtebereik van 335 tot 800 nm met een spectrale bandbreedte van 7 nm. Model SP-400-UV bestrijkt een golflengtebereik van 198 tot 800 nm met een spectrale bandbreedte van 5 nm.

Belangrijkste eigenschappen

 • Scanning diode array technologie
 • Navigatie met kleurenaanraakscherm
 • Klein oppervlak en lichtgewicht
 • Snelle scansnelheid
 • Engelse, Franse en Duitse taalopties
 • Meerdere USB-poorten voor gegevensopslag en printeraansluiting
 • Uitgebreid assortiment accessoires beschikbaar

4. SP-500 en SP-600 spectrofotometers

De SP-500 en SP-600 series spectrofotometers leveren precieze en betrouwbare resultaten in diverse toepassingsgebieden. Ze zijn geschikt voor onderwijs, industriële toepassingen en routinematige monsteranalyses in kwaliteitscontroleomgevingen. Bovendien zijn deze spectrofotometers ontworpen met gebruiksgemak in gedachten en bieden ze verbeterde connectiviteit voor moeiteloze en snelle gegevensoverdracht.

De serie omvat een scala aan modellen. Het model SP-500-VIS maakt gebruik van een wolfraam halogeenlamp en voert metingen uit in het zichtbare spectrum, variërend van 320 tot 1000 nm. Daarentegen maken de modellen SP-500-UV, SP-500-NANO en SP-600-UV gebruik van een xenonlamp om metingen te verrichten in het UV-spectrum, tot aan 198 nm.

Binnen de SP-600 serie zijn de spectrofotometers uitgerust met een optiek met een gesplitste bundel, ook wel bekend als ratio of dubbele bundel. Deze innovatie zorgt voor verbeterde nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid. De gesplitste bundel fungeert als een correctiemechanisme voor schommelingen, wat resulteert in een gestabiliseerde meetbetrouwbaarheid over langere tijd. Hierdoor zijn deze spectrofotometers uitstekend geschikt voor metingen met een tijdsverloop en kinetische metingen.

Belangrijkste eigenschappen:

 • 7-inch high-definition kleuren touchscreen display
 • Meerdere USB-poorten voor gegevensopslag en printerconnectiviteit
 • Android-besturingssysteem
 • Intern geheugen voor methoden en resultaten (10 GB on-board opslag)
 • Meerdere taalopties waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans
 • Uitgebreid assortiment accessoires beschikbaar
 • Voorgeprogrammeerd voor DNA-, RNA- en eiwitanalyse (alleen SP-500-NANO)
 • Slechts enkele μL monster nodig voor meting (alleen SP-500-NANO)

5. SP-800 UV-Vis Double-Beam spectrofotometer

De SP-800-UV is een UV-Visible double-beam spectrofotometer die is uitgerust met een variabele spectrale bandbreedte. Bovendien beschikt deze spectrofotometer over een geïntegreerde gebruikersinterface, wat lokale bediening en navigatiegemak mogelijk maakt. Dankzij de zeer stabiele optiek en de aanwezigheid van twee detectoren, kan zowel het monster als de referentie gelijktijdig gemeten worden. Hierdoor wordt de meetnauwkeurigheid geoptimaliseerd.

De SP-800-UV biedt verschillende meetmodi, zoals fotometrie, concentratie, multiwavelength, spectrum scanning, kinetiek, kwantitatie, DNA- en eiwitanalyse. In de multi-golflengtemetingsmodus kunnen zelfs tot 10 golflengten gemeten worden, terwijl kwantitatiecurves gecreëerd kunnen worden door tot 10 standaarden te meten bij 3 verschillende golflengten.

Deze spectrofotometer met dubbele bundel is bij uitstek geschikt voor diverse toepassingen, waaronder kwaliteitscontrole, algemeen onderzoek, farmaceutische, biochemische en klinische laboratoriumtoepassingen.

Belangrijkste eigenschappen:

 • Double-beam spectrofotometer met zeer stabiele optiek
 • Geïntegreerde gebruikersinterface voor lokale bediening
 • Variabele spectrale bandbreedte 0,5, 1, 2, 4 en 5 nm
 • Prism PC-software standaard meegeleverd
 • Uitgebreid assortiment accessoires beschikbaar
 • 1 jaar garantie

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels