Cryo-Blade™ – cryogeen malen

Baanbrekend  cryogeen systeem voor vermalen van bulk hoeveelheden monster

De nieuwe Cole-Parmer CG-900 Cryo-Blade™ cryogeen vermaler heeft een ultrahoge capaciteit voor het vermalen en verwerken van monstermateriaal tot 1 kg. Dankzij de homogene vermaling van het monster is slechts 1 g nodig als representatief testmonster van een gemalen batch van 1 kg. Bovendien voldoet deze techniek aan de FDA-voorschriften (Food and Drug Administration). Deze krachtige toevoeging aan het assortiment werkt uitstekend samen met de Freezer Mill, die geschikt is voor 100 – 150 gram monstermateriaal.

De Cryo-Blade cryogeen vermaler is voornamelijk ontwikkeld voor het fijnmalen van voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en plantaardig materiaal, ter voorbereiding op de analyse van onder andere pesticiden en QuEChERS. Door het verbeterde terugwinningsproces van deze pesticiden worden betere analyseresultaten bereikt.

Meer monster, minder tijd, dezelfde opbrengst, binnen 15 minuten

Bovendien automatiseert de Cryo-Blade de toevoer van vloeibare stikstof en doet dit binnen 15 minuten of zelfs sneller. Dit maakt omslachtige handelingen met vloeibare stikstof overbodig, waardoor het gebruik ervan veel veiliger wordt. (Er loopt momenteel een octrooiaanvraag voor de achterliggende techniek.) Bovendien wordt de vermaling veel effectiever doordat het apparaat eerst afkoelt tot de vooraf ingestelde temperatuur voordat het met vermalen begint.

In het kort de eigenschappen:

  • Hoge verwerkingssnelheid tot 1 kg monster per run
  • Een cyclus uitvoeren in 15 minuten of minder
  • Mogelijkheid om vloeibare stikstof of droogijs te gebruiken om uw monster te verwerken
  • Automatisch doseren van vloeibare stikstof elimineert het hanteren en manipuleren van vloeibare stikstof (octrooi aangevraagd).

Vóór het vermalen begint de Cryo-Blade met afkoelen tot de vooraf ingestelde temperatuur, waardoor de vermaling veel effectiever wordt dan wanneer deze direct zou beginnen.

Om de gebruiker veiligheid te bieden bij elk gebruik, is de Cryo-Blade uitgerust met een geïsoleerde buitenkom, mechanische vergrendelingshendel en sensoren. De uitneembare 5 L binnenkom biedt ruimte voor monsters tot 1 kg en maakt het mogelijk monsters in de vriezer te bewaren, zodat een tweede kom kan worden gebruikt om een nieuwe batch te bereiden. Hoewel de buitenkom geïsoleerd is en monsters veilig kunnen worden aangeraakt, wordt het gebruik van beschermende handschoenen aanbevolen.

Droogijs als alternatief voor vloeibare stikstof

Bij gebrek aan vloeibare stikstof als alternatief, kan het apparaat ook worden gebruikt met droogijs om dezelfde gewenste resultaten te bereiken.

Beschikbare programma’s

Er zijn verschillende programma’s beschikbaar, waaronder de automatische modus, waarin de parameters worden ingesteld op basis van het monster volume, en de geprogrammeerde modus, waarin gebruikers maximaal 10 protocollen kunnen opslaan. De intuïtieve interface biedt ondersteuning in 12 talen.

Typische toepassingen en monsters
  • Fruit (appel, watermeloen, aardbeien)
  • Groenten (maïs, broccoli, wortel)
  • Cannabis (bloemknop, eetbare producten)
  • Plant (blad, wortel, stengel, bloem)
  • Zaden (soja, pompoen, tomaat, maïs)
  • Dierlijk weefsel (spier, hart, long, lever)
Specificaties CG-900 Cryo-Blade™
maximale maalsnelheid3600 rpm
Mengsnelheid180 tpm
Monstervolume1kg
Interface12 talen
Spanning 230V/ 10A
Afmetingen (L x B x H)94.4 cm x 68.6 cm x 101.6cm
Nettogewicht99.8 kg
Inbegrepen: Cryo-Blade unit, Cryo-Blade Unit, geïsoleerde buitenkom, binnenkom, deksel cryogene processor met mes, USB-geheugenstick en gebruiksaanwijzing
BestelinformatieCryo-Blade Cryogenic Grinder
artikelnummer 61211-72

Contactformulier

5 + 1 = ?

This post is also available in: Engels