Cuvetten

Cuvetten zijn er is verschillende vormen, maten en materiaal. Welke cuvet van toepassing is voor uw analyse, is afhankelijk van de te meten golflengte en de chemische eigenschappen van het monster en oplosmiddel.

Wij kunnen u voorzien van;

 • Quartscuvetten
 • Glascuvetten
 • Polystyreen (PS)
 • Polymethylmethacrylaat (PMMA)
 • Starna Demountable Micro-Volume (DMV) Bio Cell

Quartscuvetten zijn te gebruiken bij een te meten golflengte van 200 tot 2500 nm. Glascuvetten zijn goedkoper dan cuvetten gemaakt van quarts, maar geven alleen een betrouwbaar resultaat in het zichtbaar gebied (380 tot 780 nm). Cuvetten gemaakt van PS en PMMA zijn wegwerpcuvetten en zijn niet geschikt voor organische oplosmiddelen en geven een betrouwbaar resultaat tussen 300 en 900 nm.

Wanneer uw applicatie gebruik maakt van zeer kleine volume, biedt Starna daar een oplossing voor; De Starna Demountable Micro-Volume (DMV) Bio Cell.

Starna Demountable Mico-Volume (DMV) Bio Cell

Ontworpen voor laboratoria die laag volume bepalingen van nucleïnezuren of eiwitten willen doen zonder te investeren in een speciaal instrument hiervoor. De Starna® DMV-Bio Cell is compatibel met alle belangrijke UV-Visible spectrofotometers zonder afbreuk te doen aan de nauwkeurigheid of reproduceerbaarheid.

De Starna ‘Demountable Micro-Volume (DMV) Bio Cell maakt gebruik van geavanceerde precisie technieken en materialen en een gepatenteerd optisch systeem dat er voor zorgt dat voldoende energie beschikbaar is om een laag volume monster nauwkeurig en reproduceerbaar, én over een breed absorptiebereik te meten. Deze elegante oplossing voor een klassiek probleem heeft geresulteerd in een cel die in alle standaard celhouders past.

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels