Optimize Technologies logoOptimize is een Amerikaanse producent die oplossingen ontwikkelt om het werken met de HPLC, UHPLC en LCMS gebruiksvriendelijker, kosteneffectiever en betrouwbaarder te maken. De oplossingen zijn geschikt voor de belangrijkste merken HPLC systemen die op de markt zijn.

Op deze pagina staat informatie over het Optimax Check Valve systeem en daaronder Optilynx snelkoppelingen . Hiermee vervangt u in een handomdraai kolommen, Guards, en filters.

Optimax Check Valve systeem

Check valves zijn een cruciaal component van de HPLC. Een goed functionerende check valve blijft vrijwel onopgemerkt, terwijl een niet goed functionerende kan leiden tot ruis op de basislijn, fluctuaties in druk en een inconsistente flow.

Met het Optimax check valve systeem vervangt u check valves  sneller, goedkoper en eenvoudiger dan ooit. Verhoog de Uptime van uw HPLC systeem met minder kans op lekkage.Optimax check valves overview

De Opti-Max® Free-Turn® behuizing verwijdert u terwijl de tubing aangesloten blijft. Het Check valve onderhoud gaat op deze manier sneller en  slijtage van de fitting wordt beperkt.

Eén type cartridge functioneert zowel in de inlaat- als de uitlaatpositie. Geschikt voor alle HPLC systemen. Het werkt zeer eenvoudig:

 

Kostenbesparing

Eén enkele cartridge functioneert zowel in de inlaat- als de uitlaatpositie. En dat voor de meeste merken HPLC’s die op de markt zijn. Met enkele cartridges in voorraad bent u goed voorbereid om, indien nodig, check valves te vervangen. De levensduur van de tubing, fittings en de afdichting van de check valve wordt aanmerkelijk verlengd doordat deze niet worden belast bij het vervangen van check valves.

Prestaties

Bij Optimize worden check valves zo responsief mogelijk gemaakt. Elke set van kogel en zitting wordt individueel afgestemd om een lock-and-key fit te garanderen. In de stikstof bubbeltest, de standaard test in de industrie, is 12 luchtbelletjes per minuut algemeen aanvaardbaar. Optimax scoort echter 3 luchtbelletjes per minuut.

Duurzaamheid

De eindkappen van de check valves zijn gemaakt van PEEK. Dit zorgt voor een maximale levensduur en een afdichting die bestand is tegen hoge druk en effecten van temperatuurwisseling. Voor installatie zijn dan ook geen extra afdichtingen nodig wat de kans op lekkage aanmerkelijk vermindert.

Materiaal

Voor grote mechanische krachten zijn rvs cartridges de beste keuze. Keramische ball & seat setjes hebben een grotere dichtheid waardoor de valve responsiever is en maakt de ball/seat sneller in lichte oplosmiddelen. Gebruik PEEK cartridges met keramische balls & Seats voor HPLC systemen met nonmetallic flow path die biocompatibel zijn of die een hoog gehalte THF bevatten.

Beide vermelde cartridge materialen zijn ook beschikbaar met combinaties ball & seat van robijn en saffier.

Optilynx snelkoppelingen

Met Optilynx snelkoppelingen vervangt u in letterlijk een handomdraai kolommen, Guards, trap kolommen, in-line- en voorkolomfilters.

Werking in 4 stappen:

OptiLynx quick connectVerwissel kolommen letterlijk in een handomdraai.
Met het OptiLynx Quick-Connect systeem verbetert u de uptime van uw HPLC. Analytische HPLC kolommen vervangt u snel een eenvoudig zonder dat u gereedschap nodig heeft. De tubing blijft hierbij vastgekoppeld, zodat de kans op lekkage ook nog eens sterk wordt verkleind.
In een handomdraai vervangt u ook andere verbruiksartikelen die in het flowsysteem voorkomen, zoals Guard en Trap kolommen, in-line en voorkolomfilters.
Het systeem is gebaseerd op de bajonetsluiting. Een handige, zekere en snelle manier om een verbinding te maken of te verbreken, zonder gebruik te hoeven maken van gereedschap.

Voordelen

 • tubing hoeft niet losgekoppeld te worden, waardoor kans op lekkage aanmerkelijk wordt gereduceerd
 • kwartslag verbinding, geschikt tot 6000 psi
 • laag volume/lage dispersie interface voor volume kritische toepassingen
 • True Zero-Dead-volume verbinding
 • geen gereedschap nodig

Verwisselen kolom

Door de Opti-Lynx universele poortadapters op de kolommen te bevestigen, kunnen deze snel gewisseld worden. Deze eenvoudige kolom switch is eenvoudig te plaatsen en u hoeft geen dure hogedruk kleppen aan te kopen.

Verwisselen van Guard kolom naar filter
Voor de ene methode heeft u een filter nodig en voor de andere methode een Guard kolom. geen probleem. Kies het juiste inzetstuk, koppel dat met de juiste buishouder en u kunt weer verder werken. Het enige gereedschap dat u nodig hebt zijn uw vingers.

Switchen van flowpad

Als u het flowpad efficiënt wilt omleiden dan is de Opti-Lynx In-Line Kit uw oplossing. Koppel één leiding met een Cap Holder en creëer extra bajonet connector for iedere bijpassende tube connection. Het wisselen van flowpad wordt op deze manier een eenvoudige taak.

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels