Refractometers

Refractometers spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van de productkwaliteit in tal van industrieën. Denk aan de farmaceutische, chemische, voedingsmiddelen- of drankenindustrie, de producenten van aroma’s, geuren en etherische oliën, de petrochemische industrie, de metaalbewerking of de auto-industrie. Refractometers bepalen de brekingsindex van vloeibare of vaste stoffen waaruit hun identiteit en kwaliteit afgeleid kan worden, evenals de concentratie in binaire of quasi-binaire mengsels. Ook is het mogelijk om het verloop van de reacties en de materiaalconversie te volgen.

Refractometers worden gebruikt in een aantal toepassingen – van de bepaling van de zuiverheid en de concentratie van ingrediënten van medicijnen tot de meting van het suikergehalte in voedingsmiddelen en dranken en de analyse van aardolie. Ze zijn ook de methode bij uitstek voor de kwaliteitscontrole van bedrijfsvloeistoffen voor machines en motoren of AdBlue, de synthetische ureumoplossing voor de behandeling van uitlaatgassen van dieselmotoren.

De refractometertechnologie maakt gebruik van het feit dat licht breekt op de grens tussen media met verschillende optische dichtheden. In lucht bijvoorbeeld, verspreidt het zich met een snelheid van ongeveer 300.000 km/s; in water, dat optisch dichter is dan lucht, met ongeveer 225.000 km/s. Hij vertraagt niet alleen, maar verandert ook van richting (denk aan een slee die van een helling glijdt en een stuk gras raakt en van richting verandert).

DR6000-serie digitale refractometers

Kruess heeft digitale refractometers van het model DR6000 ontwikkeld in nauwe samenwerking met bekende partners uit de industrie en Research.  Ze leveren zeer nauwkeurige en reproduceerbare meetresultaten en bieden de mogelijkheid om half- en volautomatisch te werken. Bovendien zijn zij eenvoudig te integreren in bestaande processen in het laboratorium.

Er zijn vier verschillende modellen beschikbaar voor verschillende eisen op het gebied van nauwkeurigheid, resolutie en meetbereik, waarbij u toegang heeft tot dezelfde bediening en functionaliteit. De refractometers zijn zeer robuust door de aluminium gegoten behuizing en zijn geschikt voor vrijwel elk monster dankzij het chemisch bestendige meetprisma van saffier en een meetplateau van roestvast staal. Zelfs troebele of hoogviskeuze monsters kunnen zonder problemen worden geanalyseerd. De monsters worden eenvoudigweg geleverd met een pipet, spuit of spatel. Laagviskeuze tot licht viskeuze monsters kunnen ook via een peristaltische pomp of een autosampler aan de refractometer worden aangeboden en dus volledig automatisch gemeten worden. Een hoogwaardige LED met een levensduur van 100.000 uur en een smalle frequentie spectrum zal dus een zeer nauwkeurige resultaten opleveren met een slechts een monstervolume van 0,3 mL.
Alle meetgegevens en systeem- en methode-instellingen worden automatisch geregistreerd en opgeslagen op een fraudebestendige manier. Wanneer de audit trail-functie is geactiveerd, worden alle wijzigingen in de configuratie die door elke individuele gebruiker worden aangebracht opgeslagen.

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *