GC filters

SGT logo

Gasfiltersysteem Super Clean™

Is een cartridge systeem van SGT Scientific Glass Technology dat het verwisselen van GC gasfilters snel en eenvoudig maakt. De basisplaat van de filtercartridge is voorzien van een terugslagklep die ervoor zorgt dat er geen zuurstof binnendringt op het moment dat een filter vervangen wordt. Uw systeem wordt dus niet gecontamineerd.

Waarom is zuiverheid van gas belangrijk?

Afhankelijk van de configuratie van de gaschromatograaf heeft u één of meerdere gassen nodig. Verontreinigingen in de gassen kunnen spookpieken in het chromatogram veroorzaken en maken dus uw analytische data minder valide. Het draaggas moet minder dan 1 ppm zuurstof, vocht of andere sporenverontreinigingen bevatten om degradatie van GC kolommen te voorkomen, de levensduur van GC kolommen te verlengen en om bleeding van de stationaire fase te verlagen. Maar ook detectorgassen moeten zuiver zijn om componenten bij lage concentraties te kunnen meten. Zo moet waterstof, lucht en make-up gas van een FID detector vrij zijn van verontreinigingen om schommelingen en overmatige ruis van de basislijn te voorkomen.

Gaszuiveringsfilters die dicht bij de gaschromatograaf geplaatst zijn voorkomen veel problemen, u verlengt de levensduur van kolommen, heeft u minder onderhoud aan de GC en heeft u betrouwbaarder data. Juist wanneer u 5.0 of 6.0 kwaliteit gassen gebruikt.

Vraag bij ons een offerte aan.

 

New Design Gas Filter

Componenten gasfiltersysteem

Basisplaat

Is de basisplaat waarop het filter geplaatst wordt met in- en uitlaat aansluitingen voor de gasleiding en twee terugslagkleppen die automatisch de gasstroom doorlaten op het moment dat het filter is aangebracht.

Universele ringmoer

Deze wordt gebruikt voor het bevestigen van de filtercartridge op de basisplaat. Het dient ook om de elektronische onderhoudsindicator te bevestigen.

Filter Cartridge

De filter Cartridge is gemaakt van glas om diffusie van zuurstof te voorkomen en is voor de veiligheid voorzien van een plastic behuizing. De PTFE afdichtingen aan de onderkant van het fillter worden alleen doorgeprikt bij installatie op de basisplaat.


Electronische Indicator

Waarschuwt wanneer filter vervangen moet worden of als onderhoud gedaan moet worden. Een verzadigd filter is een grote risicofactor voor de betrouwbaarheid van de analyses. Het kan namelijk opgehoopte verontreinigingen loslaten die voor grote afwijkingen van de resultaten zorgt en dus ook onnodig zorgt voor een kortere levensduur van de GC kolom. Het gebruik van de indicator is optioneel.

QR Code Status Monitoring – NIEUW

 • Geeft de huidige filterstatus weer
 • Krijg technische ondersteuning
 • Stel herinneringen voor onderhoud in
 • Bekijk de kwaleits- en conformiteitscertificaten

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels