Voorbewerking

Voor een analyse is het van belang om juiste voorbewerking toe te passen. Zo bieden wij een breed scala gespecialiseerde apparatuur hiervoor:

Open ontsluiting

Voor het ontsluiten van elementen uit monsters ter voorbewerking voor het meten met de ICP, AAS of AES leveren wij een compleet systeem van SCP Science. Dit systeem is gebaseerd op de destructie van monsters waaraan zoutzuur, salpeterzuur, koningswater of fluorzuur(*) is toegevoegd.

Met het DigiPREP ontsluitingsblok worden tot 72 monsters op sub-kookniveau tegelijk gedestrueerd. In de disposable DigiTUBES worden de monsters afgewogen, aangevuld met zuur en deze worden in het ontsluitingsblok geplaatst voor de destructie.

Fusion Fluxer

Een andere methode om monsters te ontsluiten is met een Fusion Fluxer. Hiervoor leveren wij elektrische Fusion Fluxers van Environmetal Express – Katanax (voorheen SPEX). Beide technieken worden hieronder kort uiteengezet.

Fusion Fluxer is een techniek die gebruikt wordt om anorganische monsters voor te bewerken met het oog op analyse met X-Ray Fluorescence (XRF), Inductively Couples Plasma (ICP), Atomic Absorbtion (AA) of traditionele natchemische methoden.

Gebruikelijk zijn de volgende type monsters: cementertsensediment, grond, steen, keramiek, pigmenten, glas en zelfs metalen.

Een fusie produceert voor XRF een kleine homogene glazen schrijf (Bead) of een zure oplossing voor andere ICP en ICP-MS.

Malen, verpulveren

Voor snelle disruptie van plantaardig- en dierlijk weefsel is de Geno/Grinder® 2010. Deze homogenisator wordt ook ingezet als Axial Extractor en voor QuEChERS (acroniem voor Quick Easy Cheap Effective Rugged Safe en verwijst naar een vereenvoudigde analytische benadering om resten van meerdere pesticiden in onder ander fruit, groenten te bepalen)

De 8000D Mixer/Mill is een krachtige kogelmolen die harde of broze monsters verpulvert tot ze fijn genoeg zijn om te analyseren.

Heeft u monsters die onder normale omstandigheden niet te vermalen zijn of monsters waarvan de samenstelling of structuur verandert door de warmte die ontstaat door conventioneel vermalen? Hiervoor bieden wij 2 mogelijkheden:

 • Freezer/Mill® – vermaalt tot 200 gram monstermateriaal in een afgesloten polycarbonaat buis in vloeibare stikstof.
 • Cryo-Blade – vermaalt tot 1 kg  monstermateriaal met behulp van vloeibare stikstof of droogijs.

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels