In-line gasfilters

SGT logo

In-line gasfilters Super Clean™ Trap

SGT Scientific Glass Technology heeft een In-line GC gasfiltersysteem Super-Clean™ Traps ontwikkeld om In-line gasfiltercartridges snel en eenvoudig te verwisselen zonder dat er zuurstof binnendringt op het moment dat het filter vervangen wordt. Hiervoor zorgen Check Valves met veer die zorgen dat de leiding wordt afgesloten op het moment dat het filter wordt losgekoppeld en opent zich pas als het nieuwe filter is vastgeklikt. Op deze manier wordt uw systeem tijdens het verwisselen van het filter niet gecontamineerd.

 

Waarom is zuiverheid van gas belangrijk?

Afhankelijk van de configuratie van de gaschromatograaf heeft u één of meerdere gassen nodig. Verontreinigingen in de gassen kunnen spookpieken in het chromatogram veroorzaken en maken dus uw analytische data minder valide. Het draaggas moet minder dan 1 ppm zuurstof, vocht of andere sporenverontreinigingen bevatten om degradatie van GC kolommen te voorkomen, de levensduur van GC kolommen te verlengen en om bleeding van de stationaire fase te verlagen. Maar ook detectorgassen moeten zuiver zijn om componenten bij lage concentraties te kunnen meten. Zo moet waterstof, lucht en make-up gas van een FID detector vrij zijn van verontreinigingen om schommelingen en overmatige ruis van de basislijn te voorkomen.

Gaszuiveringsfilters die dicht bij de gaschromatograaf geplaatst zijn voorkomen veel problemen, u verlengt de levensduur van kolommen, heeft u minder onderhoud aan de GC en heeft u betrouwbaarder data. Juist wanneer u 5.0 of 6.0 kwaliteit gassen gebruikt.

Componenten In-line Trap systeem

Click-On aansluitingen

– Her te gebruiken in- en uitlaat aansluitingen voor de gasleiding waarmee In-line cartridges zonder contaminatie vervangen kunnen worden.

– Check Valves met veer die zorgen dat de leiding wordt afgesloten op het moment dat het filter wordt losgekoppeld en zich pas opent als het nieuwe filter is vastgeklikt.

Click-On Inline Trap

De In-line Traps zijn gemaakt van roestvrij staal, or van glas met een beschermende plastic omhulsel. De afdichtingen aan beide uiteinden van de Trap worden alleen doorgeprikt als de Click-On aansluiting wordt vastgeklikt.

Universal Clip AssemblyElektronische indicator

Waarschuwt wanneer filter vervangen moet worden of als onderhoud gedaan moet worden. Een verzadigd filter is een grote risicofactor voor de betrouwbaarheid van de analyses. Het kan namelijk opgehoopte verontreinigingen loslaten die voor grote afwijkingen van de resultaten zorgt en dus ook onnodig zorgt voor een kortere levensduur van de GC kolom. Het gebruik van de indicator is optioneel.

Vraag bij een offerte aan of bestel rechtstreeks bij SGS, zie button hieronder.

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels