Instrument Solutions geautoriseerd trainingscentrum voor DataApex

DataApex, ontwikkelaar van chromatografie-software voor bijna alle merken chromatografen, heeft Instrument Solutions geautoriseerd om exclusief voor de Benelux trainingen te geven in Clarity Chromatografie Software en is nu dan officieel Clarity Training Centre.

In ons demolab in Nieuwegein verzorgen wij op aanvraag trainingen op maat. Deze trainingen worden gegeven door onze zeer ervaren productspecialisten. Heeft u basistraining nodig of  bent u meer ervaren en wilt u meer uit uw Clarity Software willen halen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Trainingen kunnen eventueel ook bij u op locatie verzorgen.

 

 

Nieuwe 30mL standaard van Inorganic Ventures

Inorganic Ventures komt vanaf volgende maand met ICP en IC kalibratiestandaarden met een volume van 30mL.

Waarom 30 mL verpakkingen?

 • houdbaarheid tot 3 jaar in gesealde TCT zak; als de zak eenmaal geopend is dan is de houdbaarheid 6 maanden.
 • minder kans op onjuiste resultaten door contaminatie
 • besparing over totale kosten
 • minder lab afval
 • eenvoudig voorraadbeheer

Net zoals alle producten van Inorganic Ventures geldt een 100% tevredenheidsgarantie.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie. Heeft u concreet al een aanvraag voor deze 30mL standaarden?

Stuur ons uw aanvraag.

 

 

Snelle analyse van minerale oliën in voeding

“De analyse van schadelijke componenten in voedingsmiddelen, zoals overblijfselen van minerale oliën, zijn een hot item. Er is namelijk gebleken dat er stoffen uit verpakkingen, bijvoorbeeld van de drukinkt op karton, in ons voedsel terecht kunnen komen. De groep stoffen die MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) heet wordt ervan verdacht schadelijk te zijn.  Voor de groep die MOAH heet (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons) is dat al bewezen. Een goede analyse van de MOSH en MOAH fractie is daarom belangrijk. Daarvoor heeft Axel Semrau, partner van Instrument Solutions, een specifieke methode ontwikkeld gebaseerd op een koppeling van LC en GC.

Het PAL injectiesysteem is niet alleen een automatische injector, maar is de schaker tussen LC en GC en kan verder ook automatische monstervoorbewerkingen uitvoeren. Voor de MOAH fractie is dat bijvoorbeeld een epoxidatie-stap. Hiermee worden natuurlijke lakenen uit het monster gehaald die anders in de MOAH fractie zouden komen. Daarna wordt met behulp van de LC de MOAH en de MOAH fractie gescheiden van de matrix. Deze fracties worden tegelijkertijd op twee GC-kolommen geschieden en gedetecteerd middels FID. Deze simultane analyse geeft natuurlijk een aanzienlijke tijdwinst.

Een essentieel onderdeel van dit systeem is de Chronect box, een computerinterface met speciaal ontwikkelde software die de communicatie tussen alle losse componenten verzorgt. In deze box zit een groot deel van de kennis en expertise van de ontwikkelaars verwerkt. Ook de GC-kolom is speciaal ontwikkeld, zodat grote volumes kunnen worden geïnjecteerd, maar zonder de nadelen daarvan. Detecie van 0,6 mg/kg MOSH en 0,15 mg/kg MOAH is mogelijk met een lineariteit die de hele concentratiereeks bestrijkt die in voeding gevonden is.”

Jan Volkers, Product Specialist Chromatography Solutions, Instrument Solutions

Bron: HPLC-MS [UPDATE], Archer Media mei 2017, bijlage bij C2W 8, 2017

Clarity Advanced Chromatography Software; 3 x Yes en 3 x No Policy

Clarity is chromatografie software die wordt geproduceerd door DataApex. Dit software pakket is eenvoudig in gebruik, is te gebruiken met gerenommeerde merken HPLC en GC’s en voor toekomstige updates hoeft niet betaald te worden.

In de Benelux is Instrument Solutions de partner van DataApex.

Het succes van Clarity heeft te maken met de “3 Times Yes” en “3 Times No” Policy.

3 x YES en 3 x NO Policy
YESNO
Gratis toekomstige updates als u eenmaal licentie(s) gekocht heeft. Deze zijn beschikbaar voor alle versies van Windows besturingssysteemGeen specifieke trainingen nodig om met het programma te kunnen werken
Gratis volledige demo software beschikbaar om te ervaren hoe het werktGeen geheimen, Uitgebreide bibliotheek en naslagwerk is vrij verkrijgbaar via de website van DataApex
Gratis nieuwe drivers die beschikbaar zijn voor verschillende merken HPLC’s en GC’s (Clarity is merkonafhankelijke software)Geen kosten voor up-dates of extra licentie kosten na verloop van tijd

Na aankoop heeft u dus altijd recht op de laatste versie van Clarity, met daarbij ondersteuning vanuit Instrument Solutions van ervaren productspecialisten.

Alle handleidingen zijn online vrij toegankelijk en op het YouTube kanaal van DataApex worden de meest voorkomende handelingen in filmpjes uitgelegd.

Als u op zoek bent naar een merkonafhankelijk software pakket voor uw chromatografie analysesystemen zonder onderhoudskosten, neem dan contact met ons op met onze Product Specialist Jan Volkers.

 

 

 

PAL System Food Solutions van Axel Semrau

Om de voedselveiligheid te bewaken en te verbeteren is er behoefte aan snellere en betere analyses en ook aan een geautomatiseerde monsteropwerking. Het maakt daarbij niet uit of het nu gaat om bijvoorbeeld pesticide analyses op ppb niveau, of om het aantonen van minerale olie restanten in verpakkingsmateriaal en voedsel.

Axel Semrau heeft voor dit soort vraagstukken in de praktijk bewezen oplossingen ontwikkeld. Het is hen gelukt om om innovatieve softwareoplossingen te ontwikkelen die in combinatie met zelf ontwikkelde hardware het verschil maken ten opzichte van andere producten die op de markt verkrijgbaar zijn. Zo hebben zij de Open Source software Chronos ontwikkeld die de PAL systemen volledig aanstuurt, dus inclusief de extra modules/tools die aan de PAL gekoppeld zijn. Denk daarbij aan balansen, ultrasoonbaden en centrifuges die met de komst van de PAL-RTC gekoppeld kunnen kunnen worden. Tijdrovende monsteropwerking wordt met deze tools drastisch ingekort en de menselijke fout wordt er door geëlimineerd. De investering verdient zich zeer snel terug.

Deze unieke competenties en merkonafhankelijke positie maakt Axel Semrau de meest gewaardeerde “Value Added Reseller” van CTC Analytics.

Voor de laboratoria die levensmiddelen analyseren zijn inmiddels 3 specifieke analyzers op de markt verkrijgbaar:

 • MOSH-MOAH (en Sterolen en PAK’s)
 • FAME
 • 3-MCPD (volgens alle 3 de officiële AOCS-methoden inclusief de afgeleide methoden)

 

Artikel in LABinsights over Nofalab die investeert in Mosh-Moah analysesysteem

‘Na de accreditatie kunnen we los gaan’, is de titel van het artikel dat in het december 2016 nummer van LABinsights
staat. Onze klant Nofalab heeft vorig jaar een volautomatische analysesysteem gekocht dat zij inzetten voor onderzoek naar minerale olieverontreinigingen (Mosh Moah) in Food, Feed en verpakkingsmateriaal.

Link naar artikel:LABinsights artikel Nofalab Mosh Moah

Avans+ chromatografie-opleidingen

Avans+ biedt zoals u waarschijnlijk weet praktijkgerichte laboratoriumopleidingen aan. Onze Sales Manager Govert
Schröder heeft een aantal jaar voor hen gewerkt en het is niet verwonderlijk dat Instrument Solutions nauw met hen samenwerkt.

Heeft u het idee niet alles uit uw hard- en software voor chromatografie/massaspectrometrie te halen of heeft u behoefte aan kennis van chromatografie?

In een verhouding van ongeveer 60% theorie en 40% praktijk worden u de fijne kneepjes van het vak aangeleerd. Avans+ is niet gelieerd aan een bepaalde leverancier van chromatografie-instrumenten. waardoor u verzekerd bent dat u onafhankelijke chromatografie kennis.

Aankomende cursussen:

 • 20 maart 2017 – Inleiding in de capillaire gaschromatografie
 • 8 mei 2017 – Inleiding in de HPLC
 • 15 mei 2017 – HPLC in de praktijk (niveau 2)

Voor meer informatie, zie de website van Avans+. Of, neem met ons contact op.

foodwatch: Supermarkten negeren oproep over MOSH MOAH

foodwatch 400x400

Supermarkten negeren de oproep van minister Schippers om de vervuiling van hun producten met de gevaarlijke minerale oliën MOAH MOSH aan te pakken. Dat concludeert foodwatch naar aanleiding van nieuwe laboratoriumtesten waaruit blijkt dat in 9 van de 12 geteste huismerkproducten van Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Lidl het gevaarlijke MOAH aanwezig is. De gevonden vervuiling werd vooral aangetroffen in pasta’s als macaroni en tagliatelle. Daarnaast blijken de geteste spaghetti ’s van zowel Jumbo als Albert Heijn sterk vervuild met MOSH. MOAH wordt ervan verdacht kankerverwekkend te zijn, terwijl MOSH ervan wordt verdacht weefselschade te veroorzaken. In antwoord op Kamervragen deed de minister al tweemaal een oproep aan bedrijven om hun verantwoordelijk te nemen en veilige producten te garanderen.

foodwatch: “Meer dan een half jaar na onze eerste test liggen er nog steeds sterk vervuilde producten in het winkelschap. De door de minister gewenste ‘eigen verantwoordelijkheid’ van bedrijven is ver te zoeken. De voedselindustrie waakt niet over onze gezondheid – deze wens van minister Schippers is naïef. De overheid hoort verantwoordelijkheid te nemen voor de volksgezondheid. foodwatch wil dan ook dat het kabinet hiertoe zo snel mogelijk veilige verpakkingen verplicht en residunormen opstelt.”

bron: foodwatch

Oplossing

Instrument Solutions heeft voor voedingsmiddelen producerende bedrijven een oplossing waarin zowel MOSH als MOAH in één analyserun worden geanalyseerd. Deze oplossing wordt op de stand van Instrument Solutions tijdens de WOTS (World of Technology and Science) getoond (hal 7 E114). Dit evenement vindt plaats van 4 tot en met 7  oktober 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Bovendien dingt Instrument Solutions met deze innovatie mee met de TechAwards. Stem op onze inzending zodat wij kans maken op extra Exposure tijdens de WOTS.

 

Custom anorganische standaarden 3 jaar houdbaar

Custom Multi Element anorganische standaarden zijn door Transpiration Control Technology (TCT) van Inorganic Ventures nu tot 3 jaar gecertificeerd houdbaar. Met TCT worden zorgen om opslag- en het transportcondities van standaarden weggenomen. Het lab bespaart hierdoor geld en onderzoek wordt vereenvoudigd doordat niet meer continu gelet hoeft te worden op het voorraadniveau en herbestellen van CRM’s.

Vorig jaar introduceerde Inorganic Ventures de TCT technology al voor de anorganische Stock standaarden. Deze technologie is dus nu ook beschikbaar voor anorganische Custom standaarden.

Thanks to TCT, your custom standard can always be in stock.

Achtergrond

Gedurende de afgelopen 20 jaar heeft Inorganic Ventures, fabrikant van anorganische standaarden en Custom gecertificeerde referentiematerialen (CRM) in Roanoke, Va.,  transpiratie bestudeerd.

tct-infographic-2

Transpiratie verwijst naar de wand van fles die waterdamp doorlaat en/of door verdamping vanuit de gesloten flesopening. Het leidt tot verhoging van de concentratie van de CRM/RM.

Transpiration Control Technology verlengt de houdbaarheid van het product. Inorganic Ventures gebruikt een speciaal gealuminiseerde zak die een verhoging van de concentratie verhindert tot het moment dat de zak geopend wordt. De gesealde TCT-zak stopt het verlies aan waterdamp uit de fles als evenwicht in de zak wordt bereikt. Het is dus hetzelfde product van hoge kwaliteit zoals u van hen gewend bent, maar dan nog meer verbeterd.

Om het probleem en de technologie van de oplossing uit te leggen, heeft Inorganic Ventures een serie animaties ontwikkeld waarin de frustraties rondom transpiratie wordt uitgelegd. Deze serie is van chemici voor chemici.

De laatste animatie is genaamd “I’m just a Custom Standard”:

Freezer/Mill® exclusief bij Instrument Solutions

De Freezer/Mill® van SPEX SamplePrep is sinds kort exclusief voor Nederland bij Instrument Solutions te verkrijgen.

Heeft u monsters die te taai of te hard zijn om onder normale omstandigheden te vermalen of heeft u monsters waarvan de samenstelling of structuur verandert door de warmte die ontstaat door conventioneel vermalen? De Freezer/Mill is mogelijk de oplossing voor u.

De Freezer/Mill maakt het monster eerst zeer koud met behulp van vloeibare stikstof en verpulvert het vervolgens door de slagkracht van een magnetisch staafje dat snel heen-en-weer beweegt.

SPEX Freezer Mill 6775

De vial waarin het monster zit is gedurende de gehele maalcyclus  ondergedompeld in vloeibare stikstof en bereikt op die manier cryogene temperaturen. Belangrijke eigenschappen van het monster blijven behouden.

Geschikte monstertypen zijn o.a.: dierlijk weefsel, plantaardig weefsel, polymeren, gist,  geneesmiddelen, elektronische componenten, textiel,  haar,  tanden en botten.

Because breaking up is hard to do…

Meer informatie?

De Freezer Mill is te zien geweest in een aflevering van CSI Miami en ook in een aflevering van Shark Week op Discovery Channel: