Mosh-Moah vrije Vials en Caps

Bij de monstervoorbereiding dienen alle mogelijke introducties van vals-positieve Mosh Moah-verontreinigingen in het LC-GC-systeem te worden vermeden. We moeten er zeker van zijn dat alle gemeten Mosh Moah resultaten afkomstig zijn van het monster en niet van de laboratoriumomgeving. Het oplosmiddel dat we voor het experiment gebruiken wordt getest op de aanwezigheid van Mosh-Moah. Handschoenen worden gebruikt om contact tussen het monster en  de huid te vermijden. Glaswerk wordt meestal vooraf gereinigd, maar de Vials en Caps met septa worden meestal direct uit de doos gebruikt.

Met name de septa kunnen veel Mosh Moah-gerelateerde componenten bevatten en vormen dan ook een hoog risico op hoge ruis of vals-positieve resultaten.

Een goed alternatief zijn Virgin PTFE-septa. Deze zijn chemisch zeer goed bestand tegen de meeste media en veranderen niet van eigenschappen. Voor de witte PTFE septa geldt een hoge temperatuurstabiliteit van circa – 250°C tot circa + 250°C. Er is geen desorptie van het Mosh Moah component. Daarom is dit materiaal het meest geschikt voor deze toepassing.

Probleem

Crimp Caps worden normaal gesproken gebruikt voor Single-Injection HPLC analyse. Er zijn 2 nadelen van deze sluiting in combinatie met de gewenste septa:

 • de ingebrachte PTFE-septa vallen tijdens het verplaatsen of sluiten van de Vial vaak uit de aluminium Crimp Cap.
 • de dichtheid van het materiaal is niet altijd voldoende vanwege een te laag elastomeergehalte. Bovendien is de dikte van het septum slechts 0,25mm waardoor mogelijk materiaal verdampt voor de injectie.

Onze oplossing:

 • een aluminium Crimp Cap met een lichte kromming naar binnen wordt gebruikt. Hierdoor wordt het ingebrachte dunne PTFE septum gefixeerd; ‘Closure, aluminum crimp cap colorless, with hole and virgin PPTFE septum 0,25mm thick, 53° shore’
 • doordat een Fluoroplastic O-ring is verwerkt tussen het PTFE-septum en het gat kan de aluminium Crimp Cap nu optimaal worden gekrompen zonder dat de krimptang opnieuw ingesteld hoeft te worden. Door het walsproces dat hier wordt gebruikt, is het PTFE-septum gefixeerd: ‘Closure: aluminum crimp cap, colorless, with hole and roller blind, virgin PTFE septum 0,25mm thick, 53 ° shore D and O-ring made of fluoroplastic’

Het eindresultaat is een Mosh Moah Free Vial Cap systeem waarbij het PTFE septum vast zit zodat er geen contact is met het septum tijdens het krimpen van de kap.

Voor meer informatie en prijzen voor 1.8 en 10mL flacons neemt u contact op met ons op.

 

 

 

Nieuwe module Chronect Workstation Mosh-Moah – AlOx Clean-Up

Geautomatiseerde verwijdering van natuurlijke alkanen

Schematische weergave AlOx Trap in Mosh-Moah analyse

Levensmiddelen bevatten natuurlijke alkanen die, indien ze niet worden herkend, worden opgenomen in de bepaling van MOSH. Axel Semrau heeft hiervoor een geautomatiseerde oplossing ontwikkeld die als een extra module in het Chronect Workstation Mosh-Moah kan worden geïntegreerd.

De opschoning wordt gedaan met een extra zuiveringskolom die aluminiumoxidekolom bevat en natuurlijke koolwaterstoffen verwijdert. Deze oplossing vereist een extra Valve en HPLC-pomp voor de Mosh-Moah. De opschoning kan gecombineerd worden met de automatische epoxidatiestap. Deze stap voorkomt dat natuurlijke olefinen in de MOAH-fractie terechtkomen.

 

Analyse van zonnebloemolie; weergave pieken voor en na purificatie met aluminiumoxide

 

 

Nieuwe Robotic CZV-Analyser BOD-300

Het productaanbod van SCP Science voor Robotic BZV-analyzers is na het uitbrengen van de EasyPREP BOD-200 uitgebreid met de EasyPREP BOD-300, een milieuanalyser voor de monstervoorbereiding en -analyse van BZV. Met drie peristaltische pompen voor Liquidhandling, voegt de BOD Seed remmer, nitrificatieremmer en verdunningswater toe aan het monster. BOD staat voor de Engelse vertaling Bio Oxygen Demand.

Verschillen ten opzichte van model BOD-200:

 • de BOD-300 opent en sluit de BOD-flessen automatisch;
 • verwerkt die meer flessen per run (72 stuks 300mL flessen en 96 stuks 165mL flessen);
 • beweegt de BOD-300 sneller.

Het instrument voert automatisch uit: 

 • toevoeging van Seed en Inhibitor;
 • monsterverdunning;
 • monsterhomogenisatie;
 • data-acquisitie, berekening en opslag.

Overige kenmerken:

 • keuzemogelijkheid voor incubatieperioden van 5, 7 of 20 dagen;
 • geschikt voor herbruikbare glazen en/ of wegwerpflessen van 300mL en glazen herbruikbare flessen van 165 of 60mL;
 • barcoding-optie biedt monster-, fles- en racktracking gedurende het hele proces;
 • automatisch wasstation voorkomt kruisbesmetting;
 • gebruikersvriendelijke software, compatibel met LIMS;
 • voldoet aan laboratoriumnormen: ISO 5815-1, EN-1899-1, EN-1899-2, EN-5814 (2012), EPA 405.1.

Het instrument is voorzien van een onderhoudsarme elektrode voor opgeloste zuurstof (DO) met optische of membraantechnologie. Tevens houdt een roerstaafje het monster homogeen en versnelt het evenwicht van de elektrode voor DO-metingen. Software beheert de eerste tot en met de laatste DO-meting van het monster en voert de BOD berekeningen uit.

De EasyPREP BOD werkt met een optische elektrode of een membraanelektrode. De optische elektrode heeft geen onderhoud nodig en hoeft ook niet opnieuw gevuld te worden met elektrolyt. Verder wordt de Optische elektrode gekenmerkt door een stabiele respons en minimale drift.

Webinar (Engelstalig)

Op 30 april 2019, om 16.00uur, is er een webinar waarin ook een demonstratie van het systeem wordt gegeven. Het webinar duurt 30 minuten en wordt gepresenteerd door Mr. Art Ross, Product Specialist van SCP Science.
Topics include:
 • Learn how lab automation increases productivity.
 • See a demonstration of the system.
 • Participate in a live question and answer period.
Key System Features:
 • BOD / cBOD Analysis
 • Seed, inhibitor and water addition
 • Capping / Decapping of 60, 165, or 300 ml bottles
 • Data Storage and Calculation
 • Optical or Membrane Probe
 • Single or Dual Probe

 

Promotie SPARK SPE-cardridges

10% korting op alle SPARK SPE cartridges

Vanaf begin 2019 zijn is alle Online SPE materiaal van SPARK Holland in de Benelux verkrijgbaar via Instrument Solutions. SPARK-Holland houdt zich niet meer bezig met de verkoop zelf, maar richt zich nu volledig op de productie van alle online SPE producten. Wereldwijd wordt de verkoop van deze producten gecoördineerd via onze partner Axel Semrau.

Dit betekent dat alle Online SPE materiaal vanaf nu ook verkrijgbaar is via Instrument Solutions. In deze hele maand april bieden wij u 10% introductiekorting op alle SPE cartridges. Een overzicht van alle beschikbare cartridges met promotieprijzen vindt u hier.

Krachtige SPE oplossingen voor Solid Phase Extraction.

De online SPE-cartridge voor Symbiosis ACE-systemen is speciaal ontworpen voor
voor online elocutie naar de HPLC-kolom. De afmetingen zijn geoptimaliseerd om hoge
extractiecapaciteit te combineren met kleine elutievolumes. Standaard afmetingen zijn lengte 10 mm
en binnendiameter 2 mm. Uiteraard is dit soort cartridges bestand tegen
typische HPLC systeemdruk (max. 300 bar). Alle cartridges zijn ook verkrijgbaar in
10 x 1 mm, deze zijn bestand tegen 1000 bar. Deze patronen zijn gemaakt
met PEEK in plaats van PVDF. De materialen voor de sorbents zijn voor beiden gelijk.