LabTechnology 2019

Op 1 en 2 oktober 2019 vindt in de High Five hal van Jaarbeurs Utrecht Labtechnology 2019 plaats. Dit is het congres met vakbeurs voor de professional die graag op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in en rond het lab.

Een uitgebreid (wetenschappelijk) congresprogramma met ruim 50 sprekers http://labtechnology.nl/programma/zorgt ervoor dat u volledig bijgepraat wordt over nieuw onderzoek.

Instrument Solutions vindt u op de beursvloer met een stand (standnummer A21).

Wij tonen u onder andere:

Stock standaard tot 4 jaar houdbaar

Stock standaarden van Inorganic Ventures hebben tot nu toe altijd een gecertificeerde houdbaarheid van één jaar gehad. Door nieuwe technologie is het nu mogelijk om stock standaarden voor ICP-OES, ICP-MS en AAS tot 3 jaar te bewaren zonder dat de concentratie verandert. Deze 4 jaar gaat in op het moment dat een batch wordt geproduceerd. Het is dus niet zo dat deze nog 4 jaar houdbaar zijn op het moment dat u de standaard ontvangt. Zij streven er echter naar om stock standaarden te leveren die nog twee jaar houdbaar zijn op het moment dat ze bij de klant geleverd worden. Dit is echter niet te garanderen. Wij garanderen natuurlijk nog steeds een houdbaarheid van minimaal één jaar.

Achtergrond; wat is transpiratie?

Transpiratie verwijst naar de wand van fles die waterdamp doorlaat en/of door verdamping vanuit de gesloten flesopening. Het leidt tot verhoging van de concentratie van de CRM/RM.

Inorganic Ventures TCT zakkenDe oplossing

Transpiration Control Technology verlengt de houdbaarheid van het product. Inorganic Ventures gebruikt een speciaal gealuminiseerde zak die een verhoging van de concentratie verhindert tot het moment dat de zak geopend wordt. De gesealde TCT zak stopt het verlies aan waterdamp uit de fles als evenwicht in de zak wordt bereikt. Het is dus hetzelfde product van hoge kwaliteit zoals u van hen gewend bent, maar dan nog meer verbeterd.

TCT is een investering van Inorganic Ventures die de houdbaarheid van de stock standaarden verlengt én u meer controle geeft over uw standaarden zonder dat het u extra kost. De onvoorwaardelijke garantie van de producten blijft hetzelfde.

 

Wat betekent dit voor u?

Stock standaarden die u vanaf nu ontvangt zullen verpakt zijn in een TCT zak. In de gesealde zak is de stock standaard drie jaar gecertificeerd. Op het moment dat u de zak opent is de standaard één jaar gecertificeerd. Na ontvangst van het product houdt u de zak dus dicht tot u het gaat gebruiken. Op de zak staat vermeld hoe lang u het product kunt gebruiken voordat het verloopt.

Op de website van Inorganic Ventures vindt u de volledige uitleg.

 

Inruilpromotie Varian & Chrompack GC’s

Beschikt u nog over een Varian of Chrompack GC? Wij hebben een mogelijk interessant inruilactie voor u!

Bij aankoop van een Scion GC-436 of GC-456 bieden wij:

 • Inruilkorting van € 750,- bij inruil van de modellen CP9000, 3900 en 430:
Chrompack CP-9000
Varian GC-3800
Bruker GC-430
 • Inruilkorting van € 1.500,- bij inruil van de modellen 3800 en 450:
Varian GC-3800
Bruker GC-450

Ruil uw oude GC nu in voor een Scion GC-436 of GC-456!

Scion GC-436

Vraag een offerte aan via de volgende link of bel met onze Customer Service voor meer informatie, tel +31 (0) 88 4678 786

Webinar; 12 magnetrons in 1 behuizing – NovaWAVE

De NovaWAVE van Scp Science is een volledig geautomatiseerde Microwave tunnel die werkt met 12 dynamische Microwave Cavities van 250W, ofwel 12 magnetrons in 1 behuizing.

Het toestel is geschikt voor zure ontsluiting én organische extractie. Uniek is dat ieder van deze Microwave Cavities afzonderlijk volledig regelbaar is. Dit betekent dat per monster individueel een temperatuurgestuurde methode kan worden toegewezen. De NovaWAVE SA (Stand Alone) is uit te breiden naar de Novawave FA (Fully Automated).

Op 28 mei 2019 kunt u een webinar bijwonen waarin een Live demonstratie wordt gegeven met de NovaWAVE magnetron. Meer info hierover vindt u onderaan deze pagina.

Bekijk deze nieuwe demonstratie video van de NovaWAVE SA magnetron waarin de unieke eigenschappen duidelijk uiteen worden gezet:

Nieuwe demonstratie video NovaWAVE Stand Alone magnetron

Bediening

De Touch Screen Interface maakt een snelle en eenvoudige programmering per monster, per rek óf meerdere rekken mogelijk. Software hiervoor is ontworpen om de ID van het monster, de datum en tijd van de ontsluiting, de operator-ID en het werkelijke temperatuurprofiel van elk ontsloten monster bij te houden. NovaWAVE maakt gebruik van real-time temperatuurbewaking en controle van elk monster, onafhankelijk van elkaar. De software bevat een reeks veiligheidsmeldingen om een veilige en volledige ontsluiting te garanderen. De rekken kunnen zowel op volume gekalibreerde kwarts vessels als Teflon® vessels tegelijkertijd in één run verwerken.

Belangrijkste systeemfuncties:

 • gelijktijdige ontsluiting van uiteenlopende matrices met dezelfde methode;
 • tot 12 verschillende methodes in één run
 • datalogging per monster
 • gekalibreerde drukbeveiliging en IR temperatuur sensoren

 

Webinar 28 mei 2019 (Engelstalig)

 • See – Live demonstratie van de NovaWAVE
 • Learn – Leer hoe laboratoriumautomatisering de productiviteit verhoogt.
 • Participate – Neem deel aan een live vraag- en antwoordsessie

Datum:           28 mei 2019 om 16.00uur (duurt 30 minuten)

Mosh-Moah vrije Vials en Caps

Bij de monstervoorbereiding dienen alle mogelijke introducties van vals-positieve Mosh Moah-verontreinigingen in het LC-GC-systeem te worden vermeden. We moeten er zeker van zijn dat alle gemeten Mosh Moah resultaten afkomstig zijn van het monster en niet van de laboratoriumomgeving. Het oplosmiddel dat we voor het experiment gebruiken wordt getest op de aanwezigheid van Mosh-Moah. Handschoenen worden gebruikt om contact tussen het monster en  de huid te vermijden. Glaswerk wordt meestal vooraf gereinigd, maar de Vials en Caps met septa worden meestal direct uit de doos gebruikt.

Met name de septa kunnen veel Mosh Moah-gerelateerde componenten bevatten en vormen dan ook een hoog risico op hoge ruis of vals-positieve resultaten.

Een goed alternatief zijn Virgin PTFE-septa. Deze zijn chemisch zeer goed bestand tegen de meeste media en veranderen niet van eigenschappen. Voor de witte PTFE septa geldt een hoge temperatuurstabiliteit van circa – 250°C tot circa + 250°C. Er is geen desorptie van het Mosh Moah component. Daarom is dit materiaal het meest geschikt voor deze toepassing.

Probleem

Crimp Caps worden normaal gesproken gebruikt voor Single-Injection HPLC analyse. Er zijn 2 nadelen van deze sluiting in combinatie met de gewenste septa:

 • de ingebrachte PTFE-septa vallen tijdens het verplaatsen of sluiten van de Vial vaak uit de aluminium Crimp Cap.
 • de dichtheid van het materiaal is niet altijd voldoende vanwege een te laag elastomeergehalte. Bovendien is de dikte van het septum slechts 0,25mm waardoor mogelijk materiaal verdampt voor de injectie.

Onze oplossing:

 • een aluminium Crimp Cap met een lichte kromming naar binnen wordt gebruikt. Hierdoor wordt het ingebrachte dunne PTFE septum gefixeerd; ‘Closure, aluminum crimp cap colorless, with hole and virgin PPTFE septum 0,25mm thick, 53° shore’
 • doordat een Fluoroplastic O-ring is verwerkt tussen het PTFE-septum en het gat kan de aluminium Crimp Cap nu optimaal worden gekrompen zonder dat de krimptang opnieuw ingesteld hoeft te worden. Door het walsproces dat hier wordt gebruikt, is het PTFE-septum gefixeerd: ‘Closure: aluminum crimp cap, colorless, with hole and roller blind, virgin PTFE septum 0,25mm thick, 53 ° shore D and O-ring made of fluoroplastic’

Het eindresultaat is een Mosh Moah Free Vial Cap systeem waarbij het PTFE septum vast zit zodat er geen contact is met het septum tijdens het krimpen van de kap.

Voor meer informatie en prijzen voor 1.8 en 10mL flacons neemt u contact op met ons op.

 

 

 

Nieuwe module Chronect Workstation Mosh-Moah – AlOx Clean-Up

Geautomatiseerde verwijdering van natuurlijke alkanen

Schematische weergave AlOx Trap in Mosh-Moah analyse

Levensmiddelen bevatten natuurlijke alkanen die, indien ze niet worden herkend, worden opgenomen in de bepaling van MOSH. Axel Semrau heeft hiervoor een geautomatiseerde oplossing ontwikkeld die als een extra module in het Chronect Workstation Mosh-Moah kan worden geïntegreerd.

De opschoning wordt gedaan met een extra zuiveringskolom die aluminiumoxidekolom bevat en natuurlijke koolwaterstoffen verwijdert. Deze oplossing vereist een extra Valve en HPLC-pomp voor de Mosh-Moah. De opschoning kan gecombineerd worden met de automatische epoxidatiestap. Deze stap voorkomt dat natuurlijke olefinen in de MOAH-fractie terechtkomen.

 

Analyse van zonnebloemolie; weergave pieken voor en na purificatie met aluminiumoxide

 

 

Nieuwe Robotic CZV-Analyser BOD-300

Het productaanbod van SCP Science voor Robotic BZV-analyzers is na het uitbrengen van de EasyPREP BOD-200 uitgebreid met de EasyPREP BOD-300, een milieuanalyser voor de monstervoorbereiding en -analyse van BZV. Met drie peristaltische pompen voor Liquidhandling, voegt de BOD Seed remmer, nitrificatieremmer en verdunningswater toe aan het monster. BOD staat voor de Engelse vertaling Bio Oxygen Demand.

Verschillen ten opzichte van model BOD-200:

 • de BOD-300 opent en sluit de BOD-flessen automatisch;
 • verwerkt die meer flessen per run (72 stuks 300mL flessen en 96 stuks 165mL flessen);
 • beweegt de BOD-300 sneller.

Het instrument voert automatisch uit: 

 • toevoeging van Seed en Inhibitor;
 • monsterverdunning;
 • monsterhomogenisatie;
 • data-acquisitie, berekening en opslag.

Overige kenmerken:

 • keuzemogelijkheid voor incubatieperioden van 5, 7 of 20 dagen;
 • geschikt voor herbruikbare glazen en/ of wegwerpflessen van 300mL en glazen herbruikbare flessen van 165 of 60mL;
 • barcoding-optie biedt monster-, fles- en racktracking gedurende het hele proces;
 • automatisch wasstation voorkomt kruisbesmetting;
 • gebruikersvriendelijke software, compatibel met LIMS;
 • voldoet aan laboratoriumnormen: ISO 5815-1, EN-1899-1, EN-1899-2, EN-5814 (2012), EPA 405.1.

Het instrument is voorzien van een onderhoudsarme elektrode voor opgeloste zuurstof (DO) met optische of membraantechnologie. Tevens houdt een roerstaafje het monster homogeen en versnelt het evenwicht van de elektrode voor DO-metingen. Software beheert de eerste tot en met de laatste DO-meting van het monster en voert de BOD berekeningen uit.

De EasyPREP BOD werkt met een optische elektrode of een membraanelektrode. De optische elektrode heeft geen onderhoud nodig en hoeft ook niet opnieuw gevuld te worden met elektrolyt. Verder wordt de Optische elektrode gekenmerkt door een stabiele respons en minimale drift.

Webinar (Engelstalig)

Op 30 april 2019, om 16.00uur, is er een webinar waarin ook een demonstratie van het systeem wordt gegeven. Het webinar duurt 30 minuten en wordt gepresenteerd door Mr. Art Ross, Product Specialist van SCP Science.
Topics include:
 • Learn how lab automation increases productivity.
 • See a demonstration of the system.
 • Participate in a live question and answer period.
Key System Features:
 • BOD / cBOD Analysis
 • Seed, inhibitor and water addition
 • Capping / Decapping of 60, 165, or 300 ml bottles
 • Data Storage and Calculation
 • Optical or Membrane Probe
 • Single or Dual Probe

 

Promotie SPARK SPE-cardridges

10% korting op alle SPARK SPE cartridges

Vanaf begin 2019 zijn is alle Online SPE materiaal van SPARK Holland in de Benelux verkrijgbaar via Instrument Solutions. SPARK-Holland houdt zich niet meer bezig met de verkoop zelf, maar richt zich nu volledig op de productie van alle online SPE producten. Wereldwijd wordt de verkoop van deze producten gecoördineerd via onze partner Axel Semrau.

Dit betekent dat alle Online SPE materiaal vanaf nu ook verkrijgbaar is via Instrument Solutions. In deze hele maand april bieden wij u 10% introductiekorting op alle SPE cartridges. Een overzicht van alle beschikbare cartridges met promotieprijzen vindt u hier.

Krachtige SPE oplossingen voor Solid Phase Extraction.

De online SPE-cartridge voor Symbiosis ACE-systemen is speciaal ontworpen voor
voor online elocutie naar de HPLC-kolom. De afmetingen zijn geoptimaliseerd om hoge
extractiecapaciteit te combineren met kleine elutievolumes. Standaard afmetingen zijn lengte 10 mm
en binnendiameter 2 mm. Uiteraard is dit soort cartridges bestand tegen
typische HPLC systeemdruk (max. 300 bar). Alle cartridges zijn ook verkrijgbaar in
10 x 1 mm, deze zijn bestand tegen 1000 bar. Deze patronen zijn gemaakt
met PEEK in plaats van PVDF. De materialen voor de sorbents zijn voor beiden gelijk.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Ontmoet ons op LabAutomation 2019

Op dinsdag 26 maart 2019 vindt LabAutomation 2019 plaats in 1931 Congrescentrum van de Brabanthallen in Den Bosch.

Instrument Solutions is exposant op deze dag. Onze automatiseringsoplossingen zijn gericht op chromatografie en anorganische elementanalyse.

 • Chromatografie

Simultaneous Determination of MOSH and MOAH

Automatisering voor chromatografie

Het automatiseren van laboratoriumhandelingen en analyses zit bij Axel Semrau in het DNA.

Vanuit de automatiseringsvraagstukken die zij van hun klanten voorgelegd hebben gekregen, zijn oplossingen ontwikkeld en brengen deze op de markt onder de naam CHRONECT. Zoals wel uit de naam is op te maken is het een samenvoeging van Chromatography Connection. Letterlijk worden chromatografische instrumenten zoals GC-MS, LC-GC, verbonden met Sample Handlers van PAL System

Instrument Solutions vertegenwoordigt Axel Semrau en levert de Technische Service & kennis.

Presentatie NofaLab

Onze klant Mariëlle Salden van NofaLab zal tijdens de conferentie een presentatie verzorgen met als titel: ‘Geautomatiseerde monstervoorbewerking en analyse van 2-MCPD, 3-MCPD en Glycidyl Esters‘. Zij maken daarbij gebruik van de CHRONECT Workstation MCPD. 

 • Anorganische elementanalyse 

Automatisering voor anorganische elementanalyse

Voor de automatisering van de monstervoorbereiding voor ICP-MS/OES  analyse en voor een aantal analysemethoden heeft SCP Science oplossingen ontwikkeld. Deze zijn verkrijgbaar onder de merknaam EasyPREP. Zo is er de EasyPREP Robotic Sample Handler (zie afbeelding

Bezoek onze stand, ontmoet onze Product Managers & Service & Applicatie Specialisten en ontdek de mogelijkheden voor uw lab.

LabAutomation 2019

Het doel van dit event is kennisuitwisseling rondom automatiserings-, robotiserings- en softwareoplossingen binnen laboratoria. Dit gebeurt op het beursplein met de vooraanstaande leveranciers, aanbieders van robotiserings-, automatiserings- en softwareoplossingen én in het conferentieprogramma.

Ontmoet ons op Laborama Expo 2019

Instrument neemt deel aan Laborama Expo 2019 dat plaatsvindt op 14 & 15 maart 2019 in Brussels Expo. Een nieuwe locatie dus!

Voor de Belgische markt is deze jaarlijkse Expo dé ontmoetingsplaats voor de laboratoriumbranche.

Waar? Brussels Expo, Paleis 3

Ontmoet ons op standnummer E7 in hal 3.

Wat u van ons kunt verwachten:

Registreer nu voor een gratis toegangskaart: