PAL RTC: hoogste productiviteit

PAL system logoDe PAL Systems RTC met Robotic Tool Change is de logische (r)evolutie van de succesvolle PAL productlijn. Monstervoorbereiding voor chromatografie is niet langer de bottleneck. Automatiseer uw monstervoorbereiding en monsterinjectie allemaal met de PAL RTC.

24/7 productief

Het wisselen van tools maakt 24/7 productie zonder toezicht mogelijk, zelfs voor Workflows die uit meerdere stappen bestaan. De productiviteit van labs verbetert hierdoor enorm. Tegelijkertijd wordt de veiligheid van het proces geoptimaliseerd omdat alle bewerkingen traceerbaar zijn.

Automatisering is de manier om de productiviteit en veiligheid in het laboratorium te verbeteren. Door repetitieve of gevaarlijke handmatige over te laten aan een robot verbetert de veiligheid. De mogelijkheid om het instrument 24uur per dag te laten draaien verbetert de monsterdoorvoersnelheid, met name voor monstervoorbereidingen met veel voorbereidingsstappen.

De PAL RTC is ontwikkeld om de productiviteit van analytische en klinische labs te maximaliseren. Robotic Tool Change (RTC) brengt monstervoorbereiding naar een hoger niveau. Ieder proces vereiste een aantal verschillende tools voor de beste werking. Een 10µL injectiespuit bijvoorbeeld voor de nauwkeurige toevoeging van kleine volumes, gevolgd door de verdunning met een 1mL injectiespuit. Robotic Tool Change zorgt ervoor dat de wisseling tussen verschillende tools automatisch verloopt.

Robotic Tool Change

Automatische injectiespuitwissel

De nieuwe PAL RTC is een robotachtig platform voor efficiënte geautomatiseerde monstervoorbereiding. Met de Robotic Tool Change verbetert de PAL RTC de productiviteit en vergroot het aantal toepassingen door gebruik te maken van zes verschillende typen injectiespuit. De autosampler wisselt binnen één monsterlijst tussen vloeistofinjectie, Headspace en SPME methoden zonder dat er handmatige handelingen nodig zijn in minder dan 30 seconden.

De optionele Vortex Mixer en verschillende volumes injectiespuiten openen de deur om uw monstervoorbereidingsstappen te automatiseren.

Met de hand doen van Liquid-Liquid-extractie, derivatisaties, standaard toevoegen en verdunnen is niet langer nodig. – met de PAL RTC heeft u de juiste tool die u nodig heeft.

Aansturing

De aansturing van de PAL RTC werkt optimaal met het door Axel Semrau ontwikkelde CHRONOS Software. Hiermee stelt u de Workflow in de CHRONOS Software in. Alle functies van het PAL systeem worden optimaal gecontroleerd en benut. CHRONOS vergemakkelijkt het creëren en beheren van voorbeeldlijsten omdat het vele interfaces en koppelingen biedt voor vele andere merken Chromatografie Datasystemen (CDS).

CHRONOS toon zijn kracht met name wanneer de PAL tijdrovende, geautomatiseerde monstervoorbereidingsstappen moet doen die langer duren dan de analyse zelf. Winst kan bijvoorbeeld gehaald worden bij HeadSpace analyses met lange equilibratietijden, maar ook bij SPME applicaties of on-line automatisering (om-estering bij de analyse van vrije vetzuren). CHRONOS is niet geïntegreerd met de MS datasystemen, maar zorgt we voor een optimale verbinding tussen de autosampler en de instrumenten voor chromatografie/massaspectrometrie.

Met de hand doen van Liquid-Liquid-extractie, derivatisaties, standaard toevoegen en verdunnen is niet langer nodig. – met de PAL RTC heeft u de juiste tool die u nodig heeft.

CTC PAL RTC Liquid Syringe Tool, Headspace Tool, SPME Tool

PAL RTC Dual Head simultaan injectie

Hieronder staat een filmpje waarin u een PAL RTC met twee koppen simultaan injecties ziet uitvoeren.

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels