CHRONOS® Software

voor aansturing CTC PAL Samplers en Analytische Systemen

CHRONOS® is het ideale platform voor het automatiseren van complexe monstervoorbewerkingssstappen op de CTC PAL. Software integratie met datasystemen als ChemStation™, Masshunter of Xcalibur™  sluit naadloos aan op bestaande systemen. CHRONOS wisselt niet alleen informatie uit met andere systemen, maar beheert volledige processen en optimaliseert individuele stappen in het proces met intelligente Time Management wat resulteert in een aanzienlijke verbetering van de doorvoersnelheid van het systeem.

Een runtime-reductie tot 70% is niet ongebruikelijk.

Tijd is geld!

In de meeste analytische labs wachten dure detectoren en analyzers op uitgebreide monstervoorbewerkingen. Het gevolg is lange wachttijden tussen de monsters. CHRONOS optimaliseert het werk en dat loont.

Analyse sequence van complexe analyse zonder Chronos 

Analyse sequence van complexe analyse met Chronos 

Automatisering

Nieuwe trends in chromatografie zoals Fast-GC en UHPLC leiden tot alsmaar kortere Run tijden. Tegelijkertijd worden steeds meer Sample Prep taken uitgevoerd door monsterrobots. Tegenwoordig worden eenvoudige injecties van Liquid of Headspace monsters uitgebreid met taken als verdunningen, toevoeging van standaard, derivatinering, SPE-processen en meer. Hierdoor zijn veel GC- GC/MS en LC/MS systemen inefficiënt vanwege stilstand en wachttijden. Het analytische proces werkt immers traditioneel in serie, waarbij  de volledige run moet zijn afgerond voordat het volgende monster wordt geïnjecteerd. Het detectorsysteem moet dan wachten tot de monstervoorbereiding afgerond is.

Precies in die gevallen zet u CHRONOS Software in. Het optimaliseert de interactie tussen het Sampler- en detectorsysteem door handelingen te spreiden. Het resultaat is een maximale beladingsgraad voor elke component in het systeem en een aanzienlijke tijdsbesparing.

Open Software

CHRONOS bestuurt de Sampler en het MS-Data systeem, zoals DANI Master Lab, Agilent ChemStation, Masshunter of Thermo Xcalibur, uit één lijst met monsters. Deze lijst is vrij configureerbaar en kan worden opgeslagen als Excel-compatibele xml-database. De lijst met monsters kan worden geïmporteerd vanuit elke LIMS-systeem en worden geëxporteerd voor verdere nabewerking van de analytische data.

CHRONOS methoden geven maximale flexibiliteit. Alle functies van de CTC PAL kunnen worden geïmplementeerd. Complexe monstervoorbereidingsstappen kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd in een eenvoudige reeks deelstappen. Standaardisatie van alle lijsten met monsters maakt de bediening eenvoudig voor de eindgebruikers. Een runtime-reductie tot 70% is niet ongebruikelijk. De tijd die wordt bespaard is afhankelijk van de acquisitietijd, bemonsteringstijd en het aantal monsters in een reeks. In ieder geval berekent CHRONOS de te besparen tijd nauwkeurig.

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels