CHRONECT® Quantos

Een voorbeeld van een toepassing met de Chronect Bionic is de Chronect QUANTOS. In nauwe samenwerking met METTLER-TOLEDO GmbH, Jüke Systemtechnik GmbH en Trajan Scientific and Medical ontwikkelde Axel Semrau een unieke innovatie in laboratoriumautomatisering. In 2018 werd de toepassing beloond met de Application Award in de categorie Laboratoriumtechniek op de Analytica. Voor de eerste keer worden nauwkeurig doseren en de weegtechnologie van Quantos geïntegreerd in volledig geautomatiseerde monstervoorbewerking dankzij CHRONECT® en CHRONOS.

Integratie in geautomatiseerde monstervoorbewerking

CHRONECT® Bionic en de software CHRONOS vormen de ontbrekende schakel tussen het doseer- & weegsysteem QUANTOS van METTLER-TOLEDO en XYZ-robotsystemen. De exacte benodigde hoeveelheid poeder wordt automatisch gedoseerd en verder verwerkt in het CHRONECT® XYZ-robotsysteem.

CHRONECT® Bionic positioneert 1 tot 32 poederdoseerkoppen in een Quantos Powder Dosing System. Het systeem bestaat uit een Quantos Dosing Module en een balans van METTLER-TOLEDO. CHRONECT® Robotic ontvangt de vial van het XYZ-robotsysteem en plaatst die onder de doseerkop van de balans. De benodigde hoeveelheid poeder wordt dan volledig automatisch ingewogen. De vial wordt daarna teruggeplaatst in het CHRONECT® Robotic systeem voor verdere bewerking. Het hele proces wordt uitgevoerd door de CHRONOS-software.

Kenmerken CHRONECT ® Bionic

 • Integratie van nauwkeurig doseren en de weegtechnologie van Quantos in volledig geautomatiseerde monstervoorbewerking
 • Optimale aanvulling op XYZ-robotsystemen
 • Werkt nauwkeurig en reproduceerbaar
 • Voorkomt fouten door handmatige monstervoorbewerking
 • Automatisering van tijdrovende monster voorbewerkingsstappen
 • Toekomstgerichte automatisering voor gerobotiseerd laboratorium

 

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels