LabAnalyse Event 2015

LabAnalyse 2015 Instrument Solutions banner

 

 

Op woensdag 14 oktober 2015 vindt het LabAnalyse Event 2015 plaats op de Campus van de Wageningen Universiteit. Dit evenement draait om kennisuitwisseling van analysemethoden die op laboratoria worden toegepast.

Specialisten uit de voedingsmiddelenindustrie en milieu presenteren in een afwisselend conferentieprogramma de nieuwste ontwikkelingen binnen de laboratoriumtechnologie. Een ander onderdeel zijn rondleidingen door een aantal laboratoria van de WUR. Op het beursplein presenteren zich vooraanstaande leveranciers en aanbieders van analyseapparatuur, reagentia, labbenodigdheden en overige labanalyseproducten.

Intertaste logo vrij 2Eén van de presentaties zal worden verzorgd door Marc Jansen, Spices Flavourist van Intertaste. Zij hebben in 2014 bij ons de Heracles II E-nose gekocht. De titel is ‘Hoe noten te kraken?’ en gaat over de uitdaging om het leggen van de correlatie tussen de subjectieve waarneming en de objectieve meting’ met behulp van de E-nose van Alpha MOS. In een interview dat wij in juni 2015 met Marc Jansen hadden legt hij uit wat hun ervaring is met de e-nose.

Als u overweegt om deel te nemen, bezoek dan op het beursplein ook de stand van Instrument Solutions.

Check programma!

Deelnemen?

Deelname is gratis.

Snelle MOSH MOAH analyse

Mineral Oil drops

Onze Duitse partner Axel Semrau®¹ heeft voor een snelle MOSH MOAH analyse een oplossing ontwikkeld die is gebaseerd op een LC-GC koppeling. Hiermee worden in één run simultaan de MOSH en de MOAH geanalyseerd. Deze methode biedt een hoge monster doorvoersnelheid, reproduceerbare waarden en hoge gevoeligheid.

Via Instrument Solutions is deze oplossing nu ook in de Benelux verkrijgbaar.

Wat is MOSH MOAH?

Regelmatig worden voedingsmiddelen gevonden met ongewenste resten van minerale olie die in veel gevallen afkomstig zijn uit verpakkingsmateriaal. Met name als hierin drukinkt gebruikt wordt die minerale oliën bevat, komt het voor dat koolwaterstoffen uit de inkt naar het voedingsmiddel migreert. Dit effect wordt vaker gevonden bij gerecyclede verpakkingen, maar komt ook voor bij nieuwe papiervezels. Deze migratie vindt plaats als er een rechtstreeks contact is tussen het voedingsmiddel en het verpakkingsmateriaal, zoals bij rijst.

In veel gevallen is er een toename van de concentratie koolwaterstoffen en MOSH’s (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) en MOAH’s (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons) in het bijzonder. De gezondheidsproblemen die in verband staan met deze contaminatie zijn al in december 2009 door het Bundesinstitut für Risikobewertung, BfR, beschreven. In haar beoordeling kwam de BfR tot de conclusie dat de overdracht van minerale oliën aan voedingsmiddelen met een hoge mate van urgentie moest worden geminimaliseerd.

¹Lees bericht over samenwerking met Axel Semrau.

Samenwerking met Axel Semrau GmbH

Axel Semrau logoWij zijn trots te kunnen melden dat het Duitse Axel Semrau GmbH ons heeft aangewezen als Business Partner voor de Benelux.

Deze firma is groot geworden met de ontwikkeling van merkonafhankelijke oplossingen voor gerenommeerde GC en HPLC platforms. Denk aan LC x GC oplossingen en software voor CTC autosamplers. Ook vertegenwoordigen zij Bruker in Duitsland voor de Triple Quadrupool GCMS.

Via Instrument Solutions zijn de oplossingen van Axel Semrau voortaan dus ook in de Benelux beschikbaar. Dit betekent dus onder andere ook dat u voor de Triple Quadrupool GCMS van Bruker bij ons terecht kunt.

Deze samenwerking past heel goed in de strategie van Instrument Solutions; een nieuwe kijk op instrumentele oplossingen waarbij u keuze heeft uit verschillende topmerken.

Hou onze website in de gaten voor updates over de nieuwe oplossingen.