Bepaal kaliumgehalte met Soil Flame Photometer

BWB vlamfotometer voor bepalen kalium in grond -en bodemmonsters

Kalium is essentieel voor de plantengroei. Daarvoor worden al tientallen jaren grond- en bodemmonsters, meststoffen en bodemsubstraten geanalyseerd met de vlamfotometer.  BWB heeft dit unieke instrument ontworpen om met het grootste gemak en nauwkeurigheid de concentratie kalium te analyseren.

Zeer nauwkeurige en kosteneffectieve analyse voor op het laboratorium of voor onderweg.
Voortbordurend op onderzoeken die in 2017 zijn uitgevoerd door professor Akiharu Sasaki voor het specifieke gebruik van de vlamfotometer in de landbouwindustrie, heeft BWB de Soil Flame Photometer ontwikkeld.
Dit instrument is ontworpen en ontwikkeld aan de hand van verschillende aanvragen voor specifiek de analyse van meststoffen en bodemsubstraten. De basis van het product is de bekroonde BWB XP vlamfotometer.

De Soil Flame Analyser biedt alle voordelen van dit basisproduct die verder geoptimaliseerd is om aan de vereisten in de landbouwsector tegemoet te komen en zelfs te overtreffen. Daarnaast biedt die naast detectie van Natrium en Kalium, een verbeterde Calcium-detectie en de optie om Lithium als interne referentiestandaard te gebruiken. Omdat het instrument gemakkelijk te verplaatsen is en de ‘Just add Gas‘- configuratie kan het instrument achter in een bestelwagen worden geplaatst en veldanalyses op locatie uitvoeren. Omdat een thermische printer standaard op het instrument gemonteerd is, zijn de resultaten van de analyse achteraf altijd traceerbaar.

Kenmerken

  • Gelijktijdige detectie en weergave van alle 4 relevante elementen
  • ‘Internal Reference Standard’ (IRS) beschikbaar
  • Gebruiksgemak door Intuïtieve gebruikersinterface
  • Stap-voor-stap weergave op het scherm
  • Ingebouwde luchtcompressor
  • Standaarden en lab benodigdheden worden meegeleverd
  • Delen van data via PC link
  • Vaststellen resultaten onafhankelijk van de operator

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul formulier in of bel ons: +31(0) 88 – 467 87 86