Custom anorganische standaarden 4 jaar houdbaar

Custom Multi Element anorganische standaarden zijn door Transpiration Control Technology (TCT) van Inorganic Ventures nu tot 4 jaar gecertificeerd houdbaar. Met TCT worden zorgen om opslag- en het transportcondities van standaarden weggenomen. Het lab bespaart hierdoor geld en onderzoek wordt vereenvoudigd doordat niet meer continu gelet hoeft te worden op het voorraadniveau en herbestellen van CRM’s.

Vorig jaar introduceerde Inorganic Ventures de TCT technology al voor de anorganische Stock standaarden. Deze technologie is dus nu ook beschikbaar voor anorganische Custom standaarden.

Thanks to TCT, your custom standard can always be in stock.

Achtergrond

Gedurende de afgelopen 20 jaar heeft Inorganic Ventures, fabrikant van anorganische standaarden en Custom gecertificeerde referentiematerialen (CRM) in Roanoke, Va.,  transpiratie bestudeerd.

tct-infographic-2

Transpiratie verwijst naar de wand van fles die waterdamp doorlaat en/of door verdamping vanuit de gesloten flesopening. Het leidt tot verhoging van de concentratie van de CRM/RM.

Transpiration Control Technology verlengt de houdbaarheid van het product. Inorganic Ventures gebruikt een speciaal gealuminiseerde zak die een verhoging van de concentratie verhindert tot het moment dat de zak geopend wordt. De gesealde TCT-zak stopt het verlies aan waterdamp uit de fles als evenwicht in de zak wordt bereikt. Het is dus hetzelfde product van hoge kwaliteit zoals u van hen gewend bent, maar dan nog meer verbeterd.

Om het probleem en de technologie van de oplossing uit te leggen, heeft Inorganic Ventures een serie animaties ontwikkeld waarin de frustraties rondom transpiratie wordt uitgelegd. Deze serie is van chemici voor chemici.

De laatste animatie is genaamd “I’m just a Custom Standard”:

Freezer/Mill® exclusief bij Instrument Solutions

De Freezer/Mill® van SPEX SamplePrep is sinds kort exclusief voor Nederland bij Instrument Solutions te verkrijgen.

Heeft u monsters die te taai of te hard zijn om onder normale omstandigheden te vermalen of heeft u monsters waarvan de samenstelling of structuur verandert door de warmte die ontstaat door conventioneel vermalen? De Freezer/Mill is mogelijk de oplossing voor u.

De Freezer/Mill maakt het monster eerst zeer koud met behulp van vloeibare stikstof en verpulvert het vervolgens door de slagkracht van een magnetisch staafje dat snel heen-en-weer beweegt.

SPEX Freezer Mill 6775

De vial waarin het monster zit is gedurende de gehele maalcyclus  ondergedompeld in vloeibare stikstof en bereikt op die manier cryogene temperaturen. Belangrijke eigenschappen van het monster blijven behouden.

Geschikte monstertypen zijn o.a.: dierlijk weefsel, plantaardig weefsel, polymeren, gist,  geneesmiddelen, elektronische componenten, textiel,  haar,  tanden en botten.

Because breaking up is hard to do…

Meer informatie?

De Freezer Mill is te zien geweest in een aflevering van CSI Miami en ook in een aflevering van Shark Week op Discovery Channel: