Interview Intertaste over e-Nose

Intertaste logoBegin 2014 heeft onze klant Intertaste geïnvesteerd in de aankoop van een Heracles II E-Nose van Alpha MOS.

Ruim een jaar later vertelt Marc Jansen, Spices Flavourist van Intertaste, over de omslag naar kwaliteitsbewust denken die de organisatie  doormaakt, de rol die de E-Nose daarin speelt en de eerste commerciële successen die zij hiermee hebben behaald. Lees in volledige interview hoe Intertaste de omslag gerealiseerd heeft. Enkele quotes uit het interview:

Quote 1

“Wij zochten een instrument waarmee de aromacomponenten, de meest kostbare elementen uit een product, correleren aan de sensorische waarnemingen van het smaakpanel.”

Quote 2

“Het fijne van de E-nose is dat je veel kennis opbouwt en vastlegt. Op het moment dat de analist vertrekt, huur je een andere analist in die verder kan gaan op basis van alle data die je al hebt. Als je alleen werkt met een sensorisch panel is dat anders. Als je daar verloop in hebt, kun je weer opnieuw beginnen met het opbouwen van kennis.  Met de E-nose kun je op de lange termijn beter de continuïteit van  de organisatie waarborgen.”

Quote 3

“Ik zocht een systeem dat een bibliotheek in zich heeft, zodat je altijd snel toegang hebt tot alle gegevens. Dit is de belangrijkste reden geweest dat ik ben uitgekomen bij het systeem van Alpha MOS. Daar zagen wij de combinatie van aan de ene kant een instrument met een in de markt bewezen en omarmde techniek, een degelijke Fast GC-techniek, maar wel gekoppeld aan een bibliotheek die goed in elkaar zit en die direct gebruikt kon worden. Zeker de vertalingen van de smaak die ik zag waren correct en gebaseerd op gedegen literatuuronderzoek. Dat onderzoek hoefden wij dus niet te doen.”

Lees het volledige interview.

This post is also available in: Engels