Alternatief voor Gasflessen

Gasflessen in het laboratorium of werkplaats brengen risico’s met zich mee. Denk aan gasflessen die lekken met ontploffingsgevaar als gevolg. En, afhankelijk van het type gas, mogelijk verstikking tot gevolg kan hebben.  Daar komt bij dat het verplaatsen een soms lastige en gevaarlijke onderneming kan zijn. Eigenlijk is het hebben van hoge druk cilinderflessen in de buurt van uw medewerkers een ongewenste situatie. Tot slot zijn er maatregelen die getroffen moeten worden om te kunnen voldoen aan de regelgeving voor gasflessen.

Gelukkig is er een alternatief, namelijk gasgeneratoren. Voordelen hiervan ten opzichte van gasflessen zijn:

  • Geen ontploffingsgevaar
  • Makkelijk te verplaatsen
  • Ze raken niet op en hoeven niet vervangen te worden
  • Consistente gaszuiverheid
  • Economisch voordeliger

Een gasgenerator levert alleen gas als uw instrument erom vraagt. Indien uw instrument op stand-by staat of uitgeschakeld is, zal de generator geen gas genereren. In de situatie dat een instrument verplaatst moet worden, kan de generator makkelijker meeverhuizen. Dus geen gedoe om het leidingwerk opnieuw aan te leggen.

Niets is zo vervelend als u er geen reserve gasflessen meer hebt staan als een gasfles op raakt. Het kan zomaar voorkomen dat er leveringsproblemen zijn of medewerkers vergeten zijn de gasflessen te controleren, met als gevolg een lege gasfles. Een generator zal niet op raken en gewoon gas blijven genereren en hoeft ook niet te worden losgekoppeld.

Misschien wel de belangrijkste reden met oog op uw analyses is een consistente gaszuiverheid. Een gasgenerator levert een constante kwaliteit gas, terwijl de zuiverheid van gas uit een fles per fles kan verschillen. Dat is ongewenst voor uw instrument en analyse resultaten.

De prijs van gasflessen neemt elk jaar toe. Gas wordt duurder en de leverkosten ervan steeds hoger.

Investeren in een gasgenerator heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 tot 12 maanden. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw situatie.

Instrument Solutions vertegenwoordigd Claind Gas Generators and Purifiers. Met meer dan 40 jaar ervaring zorgen zij met hun gasgeneratoren voor een veiliger en economische manier voor het leveren van zuivere gassen. De generatoren van Claind genereren zuiver Waterstof (H2), Stikstof (N2) of pure lucht (O2) voor GC, LC-MS, TOC en nog vele andere applicaties.

Als u denkt dat gasgeneratoren uw gasflessen kunnen vervangen, maar u wilt voor uw specifieke situatie weten wat er mogelijk is, dan kunnen onze specialisten Sina Saidifar en Jan Volkers u vrijblijvend adviseren.

This post is also available in: Engels