LA-350 Laser Diffractie Analyser

Compact, krachtig, simpel

horiba_scientificDe LA-350 laserdiffractie deeltjesgrootte analyser van Horiba valt op door zijn functionaliteit, eenvoudige bediening, onderhoudsvriendelijkheid en kosteneffectiviteit. Dit allemaal in een zeer compact ontwerp en met de nauwkeurigheid, precisie en resolutie waar analysers van Horiba om bekend staan.

Kenmerken

 • Dynamisch meetbereik: 0.1µm – 1000µm: dit met een meetnauwkeurigheid die gegarandeerd is op ± 1.4%, op basis van NIST standaarden;
 • Compact model: ruimtesparend en eenvoudig te verplaatsen tussen verschillende locaties voor on-site testen;

 • Snel: analyse binnen 10 seconden: mogelijk door geraffineerd optisch ontwerp en toepassing van algoritmen;
 • Krachtige software: voorziet in een breed scala aan meeteenheden, data analyses en presentatie tools;
 • Gemakkelijk in gebruik: analyse van monsters met kan één druk op de knop.  De meetcel is zeer eenvoudig uitneembaar en schoon te maken;
 • ISO 13320 compliant: de ondersteunende criteria worden door HORIBA gevolgd, en zijn opgenomen in de inspectieprocedure voor elk systeem.

Klein en krachtig

Met een combinatie van optische tafel en circulatiepomp in één, is dit één van Horiba’s populairste ontwerpen. De LA-350 heeft nu een veel kleinere Footprint in vergelijking met zijn voorganger, waardoor indien nodig de analyser eenvoudig verplaatst kan worden. Dit is met name waardevol in situaties waarbij de locaties van bemonstering en analyse gescheiden moeten blijven om besmetting te voorkomen.

Stabiel en betrouwbaar optisch systeem

Het optisch ontwerp garandeert nauwkeurige en stabiele metingen. Met elke blanco wordt de optiek in het apparaat automatisch uitgelijnd en gecorrigeerd, zodat zelfs beginnende gebruikers nauwkeurige metingen verkrijgen. De laser diode lichtbron zorgt voor stabiele prestaties gedurende de lange levensduur van de analyser. De meest gevoelige onderdelen, zoals detectors, lenzen en spiegels, zijn goed beschermd doordat ze binnen het instrument geplaatst zijn. Verder is het instrument uitvoerig getest op duurzaamheid en robuustheid.

Gebruiksgemak

De software is eenvoudig in gebruik. Een enkele klik selecteert de meetcondities en een tweede genereert de metingen. Het systeem leidt de gebruiker vervolgens door het meetproces waardoor analyses moeiteloos tot stand komen, en zonder dat uitgebreide kennis van de software nodig is. In de software zijn bovendien standaard functies ingebouwd, waarmee gebruikers gemakkelijk condities aan kunnen passen of resultaten van metingen kunnen vergelijken.

Contactformulier

  Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00 uur binnen 1 werkdag contact met u op.
  Alvast onze hartelijke dank.

  Uw organisatie *

  Uw naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer *

  Vraag *

  This post is also available in: Engels