3MCPD geautomatiseerde monsteropwerking

gebruik makende van PAL3 systeem

3MCPD, en ook Glycidol en 2MCPD, zijn componenten die via 4 bekende methoden opgewerkt kunnen worden voordat ze met een GCMS geanalyseerd worden. Deze methoden zijn:

  • Kuhlmann of DGF methode – AOCS Cd 29c-13
  • Kuhlmann ‘3-in-1’ of SGS ‘3-in-1’ methode – AOCS Cd 29b-13
  • Unilever methode – AOCS Cd 29b-13
  • Zwagerman-Overman methode – AOCS Cd 29C-13

Voor zowel de Kuhlmann/DGF-, Unilever- en Zwagerman-Overman-methode kan de monsteropwerking helemaal of grotendeels geautomatiseerd worden met behulp van de PAL-RTC van CTC in combinatie met speciaal door Axel Semrau geprogrammeerde software. De injectie op de GCMS kan hierbij eventueel ook worden  geautomatiseerd.

Wat is 3MCPD?

Dit is een verontreiniging die ontstaat in het productieproces van vet of gezouten voeding wanneer dat verhit wordt en is mogelijk kankerverwekkend. De Tolereerbare Dagelijkse Inname (TDI) is 2µg/kg lichaamsgewicht.

Het wordt in voeding voornamelijk als esters gevonden. Tijdens de spijsvertering wordt in het menselijke lichaam vrij 3MCPD gevormd. Daarnaast zijn Glycidylesters zijn ook van belang. Vrije Glycidyl wordt tijdens de spijsvertering gevormd.

Contactformulier

Wilt u meer weten over een oplossing of product? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen op werkdagen tussen 08:30-17:00uur binnen 1 werkdag contact met u op.
Alvast onze hartelijke dank.

Uw organisatie *

Uw naam *

E-mail adres *

Telefoonnummer *

Vraag *