Primeur op LabAutomation 2018

LabAutomation 2018Op 27 maart 2018 vindt LabAutomation 2018 plaats in 1931 Congrescentrum van de Brabanthallen in Den Bosch.

Instrument Solutions presenteert tijdens LabAutomation een Sneak Preview  van een wereldprimeur die tijdens Analytics München (10-13 april 2018) gelanceerd wordt; de Digitale Analist Chronect Bionics voor alle routinematige handelingen die betrekking hebben met chromatografie. Deze primeur is een ontwikkeling van onze Duitse partner Axel Semrau in samenwerking met Mettler-Toledo.

Axel Semrau, de ontwikkelaars achter de dubbel-kops PAL-DHR van CTC Analytics en Chronos software,  heeft in een exclusieve samenwerking met Mettler-Toledo de grote stap gezet in de volautomatische verwerking van vaste stoffen in het monsteropwerkingsproces. De huidige PAL Systemen op de markt (PAL-LSI, RSI, RTC en DHR) zijn statisch en kunnen daardoor geen items over de werkplek bewegen van A naar B zonder tussenkomst van een analist. De Chronect Bionics kan dit wel en vormt dus een nieuwe dimensie aan ‘Chronect your Lab‘.

Laat uw waardevolle analist meer uitdagend werk doen en laat het routinematige werk zoals afwegen, oplossen, verdunnen, filtreren, centrifugeren, pipetteren, indampen en uiteindelijk injecteren over aan de Chronect Bionics: snel, accuraat en precies.

Als u wilt zien hoe Digitale Analist Chronect Bionics dit voor elkaar krijgt, kom dan naar onze stand op LabAutomation. Als u van plan bent om naar de Analytics in München te reizen, bezoek dan de stand van Axel Semrau.

LabAutomation 2018
Het doel van dit event is kennisuitwisseling rondom automatiserings-, robotiserings- en softwareoplossingen binnen laboratoria. Dit gebeurt op het beursplein met de vooraanstaande leveranciers, aanbieders van robotiserings-, automatiserings- en softwareoplossingen én in het conferentieprogramma.

 

Registreer nu voor gratis toegangsbewijs.

Ontmoet ons op Laborama 2018

Instrument neemt deel aan Laborama Expo 2018 dat plaatsvindt op donderdag 15 en vrijdag 16 maart 2018 in Groot-Bijgaarden, België.

 

Voor de Belgische markt is deze jaarlijkse Expo dé ontmoetingsplaats voor de laboratoriumbranche.

Waar? Brussels Kart Expo – Groot Bijgaarden (bij Brussel)

Ontmoet ons op standnummer W1 in hal 2.

Wat u van ons kunt verwachten:

Registreer nu voor een gratis toegangskaart:

Schrijf nu in voor Laborama 2018

Link naar website organisatie Laborama Expo.

 

 

 

 

 

 

 

LabAnalyse 2017

Op dinsdag 19 september vindt in De Kuip in Rotterdam het event LabAnalyse 2017 plaats. Voor deze editie is gekozen voor het thema ‘Trends en Ontwikkelingen in de analytische chemie.”
In het lezingenprogramma worden deze twee aspecten verder uitgediept. Experts vanuit diverse vakgebieden komen aan het woord over onderwerpen zoals big data, meetonzekerheden,
voedselfraude en lab vs. online metingen.

Om 15.15uur verzorgt Dr. Maik Jochmann van University of Duisburg-Essen een presentatie met als titel ‘Optimalisatie strategieën voor In Tube Extraction-Dynamic Headspace tool (ITEX-DHS)’.  De tools voor deze ITEX-DHS zijn aan de University of Duisburg-Essen geleverd door onze partner Axel Semrau en is voor de Benelux beschikbaar via Instrument Solutions.

‘In Tube Extraction-Dynamic Headspace tool’ (ITEX-DHS) is een relatief nieuwe, volledig geautomatiseerde micro-extractietechniek voor CTC PAL3 Autosamplers. De techniek maakt gebruik van een met adsorptiemiddel gevulde Tube in een vaste stalen naald die snel en efficiënt vluchtige en semi-vluchtige componenten van vaste, vloeibare en gasachtige monsters trapt. Dit gebeurt doordat de Headspace van het monster herhaaldelijk door het adsorbiemateriaal wordt verpompt. Door de verhitting van de naald worden de analyten gedesorbeerd en in de GC geïnjecteerd. Deze dynamische extractietechnieken vereisen een uitgebreide methode-optimalisatie.

In deze presentatie in het Engels komen ervaringen en  aanbevelingen aan bod voor het opzetten van de juiste extractiecondities om zodoende niet opnieuw het wiel te hoeven uitvinden. Verder worden strategieën besproken om het juiste adsorbtiemateriaal, extractiemethoden, temperatuur en flow te selecteren in functie van de te verwachte componentconcentraties.

Wij hebben op de informatiemarkt een stand. U kunt die vinden op standnummer 20. Onze Sales Manager Chromatografie Govert Schröder en Product Specialist Jan Volkers zullen op deze stand aanwezig zijn. Als u vragen hebt kunt u dus bij deze heren terecht.

Een bezoek aan LabAnalyse biedt de mogelijkheid om in één dag geïnformeerd te worden over de laatste trends en ontwikkelingen rondom analysemethoden binnen diverse laboratoria.
LabAnalyse 2017 wordt georganiseerd door de branche Laboratorium Technologie van FHI, federatie van technologiebranches in samenwerking met vooraanstaande leveranciers van laboratorium producten.
Voor meer informatie over LabAnalyse zie www.labanalyse.nl

LabTechnology 2017, 3 en 4 oktober

Op 3 en 4 oktober vindt in de High Five hal van Jaarbeurs Utrecht Labtechnology 2017 plaats. Dit is het congres met vakbeurs voor de professional die graag op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in en rond het lab.

Een uitgebreid (wetenschappelijk) congresprogramma met ruim 50 sprekers zorgt ervoor dat je volledig bijgepraat wordt over nieuw onderzoek.

Instrument Solutions is op de beursvloer aanwezig met een stand met standnummer A11.

Wij tonen u onder andere:

Ontmoet ons op Laborama 2017

Instrument Solutions neemt deel met een stand aan Laborama Expo 2016 dat op 16 en 17 maart 2017 plaats vindt in Brussel.

Voor de Belgische markt is deze jaarlijkse Expo dé ontmoetingsplaats voor de laboratoriumbranche.

Waar? Brussels Kart Expo – Groot Bijgaarden (België)

Ontmoet ons op standnummer P6 in hal 2

Wat kunt u van ons verwachten:

 

The MagSiMUS Experience – 16 februari 2017

Op donderdag 16 februari 2017 zal MagnaMedics in samenwerking met Axel Semrau, Instrument Solutions en andere partners, de 2e editie van The MagSiMUS Experience organiseren. Dit exclusieve evenement zal vanaf 13.00 uur plaats vinden in het MagnaMedics demonstratie laboratorium in Geleen (Nederland).

MagSiMUSDX is een uniek liquid handling instrument dat een brug slaat tussen geautomatiseerde, biologische monstervoorbereiding en massa spectrometrie/ (U)HPLC analyses. Het apparaat maakt gebruik van de paramagnetische MagSiMUS opzuiveringstechniek voor biologische monsters zoals bloed, serum, plasma en urine.

Onderdeel van het instrument is de PAL System RTC monsterautomatiseerder met Robotic Tool Change. Instrument Solutions is voor de PAL-RTC systemen leverancier in de Benelux.

Het programma van The MagSiMUS Experience biedt de mogelijkheid tot het volgen van live demonstraties en workshops met de MagSiMUStechnologie. Wanneer u dit wenst kunt u ook uw eigen klinische monsters meenemen ter voorbereiding en analyse.

Mogelijke toepassingen (zoals het meten van immunosuppressiva, MMA, Vitamine D2/D3 en Steroiden) zullen verder worden toegelicht tijdens deze informatieve middag. Ook zult u meer te weten komen andere geautomatiseerde LC-MS/MS sample-prep oplossingen (zoals de PAL-RTC en de PAL-RSI), en over de zakelijke aspecten (aanschaf en beheerskosten) van deze oplossingen.

Deelname is gratis, maar meldt u zich wel van te voren even aan viawww.magnamedics.com/tme

PAL System User Event 2017 – 14 maart 2017

Instrument Solutions organiseert in samenwerking met haar Duitse partner Axel Semrau op 14 maart 2017 bij Avans+ in Breda het 2e PAL System User Event Benelux. Centraal tijdens deze dag staan PAL System automatiseringsoplossingen specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie. Bekende oplossingen die al succesvol op de markt zijn de analyse van MOSH MOAH, Sterolen, PAK’s, FAME en 3-MCPD.

Met de komst van de PAL-RTC kunnen handelingen als wegen, pipetteren, filtreren, indampen, verdunnen en centrifugeren volledig in het PAL System geïntegreerd worden.

Specialisten van onder andere fabrikant CTC Analytics en onze partner Axel Semrau zullen u een aantal voorbeelden uit de praktijk laten zien en demonstreren.Axel Semrau logo

Aanvang: 10:00uur
Einde: tussen 16:00 en 17:00uur
Locatie: Avans+ in Breda
Kosten: geen (inclusief lunch)

Een voorproefje van de PAL3 generatie:

 • PAL LSI – robuuste & betrouwbare monsterverwerking
 • PAL RSI – robuust werkpaard
 • PAL RTC – hoogste productiviteit

Programma:
09.30 – 10.00u Arrival participants
10.00 – 10.15u Welcome and introduction – Govert Schröder, Sales Manager Instrument Solutions
10.15 – 11.00u Introduction of new products – Mr. Mevio Heierli, CTC Analytics (manufacterer of PAL System)
11.00 – 11.45u MOSH-MOAH recap and latest developments epoxidation automation – by Mr. Andreas Bruchmann, Axel Semrau
11.45 – 12.30u 3-MCPD solutions: 3 Official Methods and introducing DGF-fast  – by Mr. Tobias Uber, Axel Semrau
12.30 – 13.15u Lunch
13.15 – 14.00u Introducing SIM innovation solutions for chromatography/mass spectrometry – by Mr. Rolf Eichelberg, SIM – Scientific Instruments Manufacturing
14.00 – 14.30u PAL-RTC modules for dilution, stirring, shaking, pipetting and more – by Govert Schröder
14.30 – 15.00u Determine whether there is a need for training in Sample Prep Automation – by Mr. John Haveman, Avans+
15.00 – 15.15u Break
15.15 – 16.00u Introduction PAL-RTC: Standard Dilution Workbench – by Mr. Tobias Uber
16.00 – 16.30u New products to be expected in 2017 – by Andreas Bruchmann
16.30 – 17.00u Closure and Networking

Webinar automatiseren FAME en 3-MCPD/Glycidol analyse

De monstervoorbereiding voor de analyse van FAME en 3-MCPD/Glycidol is complex, foutgevoelig en tijdrovend. Automatisering verhoogt de productiviteit en betrouwbaarheid van het proces aanmerkelijk. In 30 minuten laten we zien hoe de automatisering in zijn werk gaat en hoe het geïmplementeerd wordt.

Presentatie is in handen van CTC Analytics samen met Axel Semrau GmbH (onze partner).

Inhoud webinar

Bepaling van vetzuren in oliën en vetten – FAME

 • Analyse van vetzuurmethylesters in olien en vetten
 • Regelgeving en normen
 • Overzicht van de verschillende methoden
 • Structuur van de monstervoorbereiding
 • Mogelijkheden en voordelen van automatisering

3-MCPD en Glycidol in levensmiddelen

 • Methoden voor MCPD’s en Glycidol
 • Structuur van de monstervoorbereiding
 • Overzicht van de verschillende methoden
 • Mogelijkheden en voordelen van automatisering

 

Webinar 1

Dinsdag 13 december om 10:00uur

 

Webinar 2

Woensdag 14 december om 14:00uur

 

Presentatie is in handen van Günther Böhm, hoofd Application Development bij CTC Analytics, en Tobias Uber, Application Specialist bij Axel Semrau.

De presentatie duurt 30 minuten en is Duitstalig.

Na de presentatie is er mogelijkheid tot het stellen van vragen.

 

Workshop µSPE-LCMS methoden voor wateranalyse

workshop-usps-lcms-methoden-voor-wateranalyse

PE-LCMS methoden voor wateranalyse

Workshop georganiseerd door Axel Semrau® en SCIEX in samenwerking met IUTA (Institut für Energie- und Umwelttechnik)

In samenwerking met IUTA en Sciex organiseert onze Duitse partner Axel Semrau op 17 november 2016 in samenwerking met IUTA en SCIEX een Workshop over µSPE-LCMS methoden specifiek gericht op de analyse van water.
Het thema is medicijnen en hormonen in water en afvalwater volgens de EU-Kaderrichtlijn Water. Naast lezingen zijn er 3 Workshops over 3 verschillende onderwerpen. Maak van de gelegenheid gebruik om ervaring en kennis te delen.

Het evenement vindt plaats bij IUTA, Institut für Energie- und Umwelttechnik, in Duisburg. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus zorg ervoor dat u er snel bij bent!

Programma

09:45 – 10:15uur Ontvangst en registratie
10:15 – 10:30uur Welkomstwoord door Dr. Jochen Türk, IUTA

10:30 – 11:00uur CHRONECT µSPE en andere automatiseringsoplossingen voor wateranalyse door middel van LCMS, Dr. Andreas Bruchmann, Axel Semrau
11:00 – 11:30uur Gevoeligheid of selectiviteit; Wat is de beste weg om de sensitiviteit van de MS te verbeteren? Dr. Axel Besa, Sciex

11:30 – 12:15uur Bepaling van drugs in water door middel van µSPE-LC-MS koppeling; ervaringen en resultaten, Dr. Claudia van Eyser

12:15 – 13:15uur Lunch

Workshops – 3 parallel sessies (*)
13:15 – 14:00uur Workshop 1
14:00 – 14:15uur koffiepauze
14:15 – 15:00uur Workshop 2
15:00 – 15:15uur koffiepauze
15:15 – 16:00uur Workshop 3

16:00 – 16:15uur Discussie en samenvatting

(*)
Workshop 1: μSPE en LCMS in de praktijk,  Dr. Claudia vom Eyser, IUTA
Workshop 2: Nieuwe evaluatie tools voor LCMS,  Dr. Julia Jasak, Sciex
Workshop 3: Gebruik van Chronos voor LCMS,  Dr. Thomas Blenkers, Axel Semrau®

Aanmelding per email aan info@axel-semrau.de of website Axel Semrau .

Voertaal

De voertaal zal Duits zijn. Mogelijk dat geswitcht wordt naar Engels als er meerdere deelnemers uit Nederland aanwezig zullen zijn.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Waar?
IUTA Duisburg

sciex-triple-quad-6500-system