Primeur op LabAutomation 2018

Op 27 maart 2018 vindt LabAutomation 2018 plaats in 1931 Congrescentrum van de Brabanthallen in Den Bosch.
Instrument Solutions presenteert tijdens LabAutomation een Sneak Preview  van een wereldprimeur die tijdens Analytica München (10-13 april 2018) gelanceerd wordt; de Digitale Analist Chronect Bionics voor alle routinematige handelingen die betrekking hebben met chromatografie. Deze primeur is een ontwikkeling van onze Duitse partner Axel Semrau in samenwerking met Mettler-Toledo.

Axel Semrau, de ontwikkelaars achter de dubbel-kops PAL-DHR van CTC Analytics en Chronos software,  heeft in een exclusieve samenwerking met Mettler-Toledo de grote stap gezet in de volautomatische verwerking van vaste stoffen in het monsteropwerkingsproces. De huidige PAL Systemen op de markt (PAL-LSI, RSI, RTC en DHR) zijn statisch en kunnen daardoor geen items over de werkplek bewegen van A naar B zonder tussenkomst van een analist. De Chronect Bionics kan dit wel en vormt dus een nieuwe dimensie aan ‘Chronect your Lab‘.

Laat uw waardevolle analist meer uitdagend werk doen en laat het routinematige werk zoals afwegen, oplossen, verdunnen, filtreren, centrifugeren, pipetteren, indampen en uiteindelijk injecteren over aan de Chronect Bionics: snel, accuraat en precies.

Als u wilt zien hoe Digitale Analist Chronect Bionics dit voor elkaar krijgt, kom dan naar onze stand op LabAutomation. Als u van plan bent om naar de Analytics in München te reizen, bezoek dan de stand van Axel Semrau.

LabAutomation 2018
Het doel van dit event is kennisuitwisseling rondom automatiserings-, robotiserings- en softwareoplossingen binnen laboratoria. Dit gebeurt op het beursplein met de vooraanstaande leveranciers, aanbieders van robotiserings-, automatiserings- en softwareoplossingen én in het conferentieprogramma.LabAutomation 2018

 

On-line µSPE analyse van Glyfosaat/AMPA op Live Lab

Automatisering van de monstervoorbereiding is voor veel laboratoria steeds meer een belangrijk speerpunt. Het spreekt voor zich dat met het elimineren van arbeidsintensieve monstervoorbereidingsstappen zoals bijvoorbeeld voor de (off-line) µSPE analyse van Glyfosaat/AMPA veel tijd wordt bespaard. Glyfosaat is een chemische verbinding uit de groep Fosfaten en ‘s werelds meest gebruikte herbicide/bestrijdingsmiddel. Het werd voor het eerst in 1950 gemaakt en gebruikt. Vanaf die tijd is het dus in ons milieu geïntroduceerd.Glyfosaat wordt voornamelijk omgezet door micro-organismen. De afbraak verloopt via de verbinding Aminomethylfosfonzuur (AMPA), dat daarom ook een analytische relevantie krijgt.

Beiden worden gecontroleerd in het milieu en inmiddels ook in voedingsmiddelen.

Voor deze analyse is LC-MS/MS in combinatie met derivatisering van de analyten de meest gebruikte techniek. De toevoeging van online µSPE biedt twee belangrijke voordelen:

  • Met één verrijkingsstap worden de haalbare detectie- en bepalingslimieten verbeterd
  • Methode matrixcomponenten worden verwijderd en neveneffecten zoals iononderdrukking worden verminderd. Dit is vooral voor de LC-MS koppeling een serieus voordeel.

Het volledige monstervoorbereidingsproces is met de on-line µSPE oplossing van Instrument Solutions geautomatiseerd. De derivatisering wordt uitgevoerd op de Chronect modules van Axel Semrau, zodat detectiegrenzen, reproduceerbaarheid en ook de factor tijd tot een maximum geoptimaliseerd zijn.

De on-line µSPE analyse van Glyfosaat/AMPA is te zien op Live Lab tijdens Laborama Expo 2018 in Groot-Bijgaarden (B) op 15 en 16 maart 2018.

Registreer nu voor een gratis toegangskaart:

Schrijf nu in voor Laborama 2018

Link naar website organisatie Laborama Expo.