Inorganic Ventures geaccrediteerd volgens ISO 17034-2016

Inorganic Ventures heeft zijn accreditatie volgens ISO 17034: 2016 voltooid. Het hoogste niveau van kwaliteitsborging in de gecertificeerde referentiemateriaal-industrie (CRM).

Deze accreditatie garandeert dat alle methoden die een fabrikant gebruikt om zijn CRM’s te certificeren gevalideerd en bewezen zijn. Kortom, ISO 17034 is het stempel van goedkeuring dat aangeeft dat de CRM’s van de fabrikant correct en competent zijn geproduceerd.

Inorganic Ventures is volgens ISO 17034 en zijn voorgangers langer geaccrediteerd dan enige andere fabrikant van anorganische standaarden”, zegt Chris Gaines, President van Inorganic Ventures. “We zijn er trots op een precedent te scheppen voor de rest van de industrie.“

Inorganic Ventures is op 17 september 2018 geaccrediteerd als ISO 17034: 2016, meer dan een jaar voordat deze overgang moest plaatsvinden. Daarnaast is Inorganic Ventures geaccrediteerd volgens ISO / IEC 17025: 2017 op 17 september 2018, meer dan twee jaar voor de vereiste overgangsdatum.

“We geloven in het bieden van de best mogelijke waarde aan onze klanten, terwijl we ervoor zorgen dat ze het product van de hoogste kwaliteit op de markt krijgen”, zegt Laura Robinson, Marketing Manager voor Inorganic Ventures.

U kunt meer informatie vinden over de ISO-certificeringen van Inorganic Venures en  kopieën van de certificaten vindt u hier.

 

Veel gestelde vragen

Onze methoden geven aan dat we ISO Guide 34-producten moeten gebruiken. Kunnen we nog steeds kopen van IV?

Ja, dat kan. Onze producten voldoen nog steeds aan of overtreffen de vereisten van ISO-handleiding 34 en voldoen nu aan de strenge eisen van ISO 17034: 2016.

Sommige van uw CoA’s verwijzen nog steeds naar ISO-Guide 34. Zijn ze nog steeds OK om te gebruiken?

Ja, dat zijn ze. Sommige van onze voorraadproducten die zijn vervaardigd en gecertificeerd vóór onze accreditatiedatum van 17 september 2018, verwijzen nog steeds naar ISO Guide 34. Er kan ook een korte vertraging optreden bij het bijwerken van sommige van onze documentatie, labels en website, maar u kunt verzekerd zijn dat de producten nog steeds worden geproduceerd volgens dezelfde hoge normen als u van IV gewend bent.

Waarom breng het me dat mijn CRM-fabrikant is geaccrediteerd volgens ISO 17034?

ISO 17034 garandeert dat alle methoden die door de geaccrediteerde fabrikant worden gebruikt om hun CRM’s te certificeren, gevalideerd en bewezen zijn en dat alle CRM’s correct en competent zijn geproduceerd. Het is als een verzekeringspolis voor de kwaliteit van het product.

Als een bedrijf is geaccrediteerd volgens ISO 17034, betekent dit dan dat al zijn producten worden gefabriceerd om aan deze productienorm te voldoen?

Nee. In feite hebben veel concurrenten van IV een veel beperktere reikwijdte in termen van welke producten feitelijk worden voorbereid met behulp van de gevalideerde processen en procedures die vereist zijn om te voldoen aan de ISO 17034: 2016-specificaties. U moet altijd het accreditatiegebied van uw leverancier bekijken voordat u uw CRM’s koopt. De scope van accreditatie van IV omvat een lijst met 31 pagina’s met producten, terwijl sommige ISO 17034-scopes van onze concurrenten een aantal pagina’s minder dan 10 pagina’s telt.

Over Inorganische Ventures

Inorganic Ventures vervaardigt sinds 1985 een hogere klasse van gecertificeerde referentiematerialen (CRM’s) tegen een eerlijke prijs. Onze CRM’s zijn ontworpen om stabiel, compatibel, NIST traceerbaar te zijn en zijn vervaardigd en getest onder ISO / IEC 17025: 2017 & ISO 17034: Richtlijnen voor 2016 (A2LA, 883.01 & 883.02). We maken bijna elk anorganisch CRM voor ICP, ICP-MS, IC, atomaire absorptie, natte chemie en QC-toepassingen. Eigen normen zijn in feite onze specialiteit. Als een ISO 9001: 2015 geregistreerd bedrijf (QSR-1034), is ons doel om het hoogste kwaliteitsproduct en de meest uitzonderlijke klantenservice en technische ondersteuning in de industrie te bieden.

Hun kracht ligt in het verzorgen van uw specifieke behoeften, Flexing To Your Spex!

CHRONECT Workstation MCPD voor geautomatiseerde monsteropwerking

3MCPD, en ook Glycidol en 2MCPD, zijn componenten die via 4 bekende methoden opgewerkt kunnen worden voordat ze met een GCMS geanalyseerd worden.

Deze methoden zijn:

  • A-methode: Unilever methode – AOCS Cd 29b-13 (officieel)
  • B-methode: Kuhlmann ‘3-in-1’ of SGS ‘3-in-1’ methode – AOCS Cd 29b-13 (is nog in ontwikkeling)
  • C-methode: DGF methode – AOCS Cd 29c-13; deze is door Axel Semrau verder ontwikkeld tot DGF Fast & Clean methode.
  • Zwagerman-Overman methode – AOCS Cd 29C-13 (niet officieel)

Voor zowel de DGF-, Unilever– en Zwagerman-Overman-methode kan de monsteropwerking helemaal of grotendeels

3-MCPD in eetbare olie

geautomatiseerd worden met behulp van de CHRONECT Workstation MCPD. Dit Workstation bestaat uit een PAL-RTC van CTC in combinatie met speciaal door Axel Semrau ontwikkelde Chronos software. De injectie op de GCMS voor de analyse zelf kan hierbij ook worden  geautomatiseerd.

Wat is 3MCPD?

Dit is een verontreiniging die ontstaat in het productieproces van vet of gezouten voeding wanneer dat verhit wordt en is mogelijk kankerverwekkend. De Tolereerbare Dagelijkse Inname (TDI) is 2µg/kg lichaamsgewicht.

Het wordt in voeding voornamelijk als esters gevonden. Tijdens de spijsvertering wordt in het menselijke lichaam vrij 3MCPD gevormd. Daarnaast zijn Glycidylesters ook van belang. Vrij Glycidyl wordt tijdens de spijsvertering gevormd.

 

 

Prijzen voor partner Axel Semrau tijdens Analytica – München

De Chronect Quantos

Afgelopen week is het Sales Team van Instrument Solutions actief geweest op de internationale vakbeurs Analytica in München. In 2 categorieën is onze Duitse partner Axel Semrau in de prijzen gevallen tijdens de Applications  Awards.

Een eerste prijs was er voor de Chronect Quantos, die Axel Semrau samen heeft ontwikkeld met Mettler-Toledo. In de categorie ‘Beste toegepaste laboratoriumtechnologie‘ zijn zij uitgeroepen tot winnaar! Het is voor het eerst dat een volledig automatische poederdosering wordt geïntegreerd in een complete workflow. Een revolutie in automatische monstervoorbereiding!

In de categorie ‘Analyse van voeding‘ is Axel Semrau bij de laatste drie kandidaten op de shortlist gekomen met de CHRONECT Workstation MCPD.
De bepaling van MCPD en glycidol kan daarmee in recordtijd worden gerealiseerd!

Alle ontwikkelingen van Axel Semrau zijn beschikbaar voor de Benelux via Instrument Solutions!

Sales Team Instrument Solutions

Ook geshowd: Mosh-Moah Analyzer System

Webinar Aroma Screening for Rapid Quality Control

Alpha MOS organiseert een serie webinars over het screenen van de productkwaliteit op basis van de aroma voor snelle kwaliteitscontrole met behulp van een Fast GC Smell Analyzer (E-nose). Meld u aan voor één of meer van de onderstaande onderwerpen

Onderwerpen:

  • Spirits > 29 mei 2018 om 10.00uur of 16.00uur
  • Vegetable oils > 14 juni 2018 om 10.00uur of 16.00uur
  • Pet Food > 26 juni 2018 om 10.00uur of 16.00uur

Why attending?

The sensory quality of Soft Drinks & Dairy products is strongly influenced by the origin, the growing and harvest conditions, and can thus vary a lot.

Moreover, they are also subject to potential fraud and adulteration, that lead to a poorer quality.

The presentation will show how Alpha MOS FAST GC SMELL ANALYZER provides fast and efficient solutions to ensure the safety, quality and authenticity of these products in the food industry and for consumers.

For who?

  • QA/QC scientists and managers
  • Sensory scientists and technologists
  • Food technologists and new product developers
  • Food processing chemists
  • Food researchers and R&D managers
  • Analytical chemists in the food industry
  • Laboratory managers

Primeur op LabAutomation 2018

Op 27 maart 2018 vindt LabAutomation 2018 plaats in 1931 Congrescentrum van de Brabanthallen in Den Bosch.
Instrument Solutions presenteert tijdens LabAutomation een Sneak Preview  van een wereldprimeur die tijdens Analytica München (10-13 april 2018) gelanceerd wordt; de Digitale Analist Chronect Bionics voor alle routinematige handelingen die betrekking hebben met chromatografie. Deze primeur is een ontwikkeling van onze Duitse partner Axel Semrau in samenwerking met Mettler-Toledo.

Axel Semrau, de ontwikkelaars achter de dubbel-kops PAL-DHR van CTC Analytics en Chronos software,  heeft in een exclusieve samenwerking met Mettler-Toledo de grote stap gezet in de volautomatische verwerking van vaste stoffen in het monsteropwerkingsproces. De huidige PAL Systemen op de markt (PAL-LSI, RSI, RTC en DHR) zijn statisch en kunnen daardoor geen items over de werkplek bewegen van A naar B zonder tussenkomst van een analist. De Chronect Bionics kan dit wel en vormt dus een nieuwe dimensie aan ‘Chronect your Lab‘.

Laat uw waardevolle analist meer uitdagend werk doen en laat het routinematige werk zoals afwegen, oplossen, verdunnen, filtreren, centrifugeren, pipetteren, indampen en uiteindelijk injecteren over aan de Chronect Bionics: snel, accuraat en precies.

Als u wilt zien hoe Digitale Analist Chronect Bionics dit voor elkaar krijgt, kom dan naar onze stand op LabAutomation. Als u van plan bent om naar de Analytics in München te reizen, bezoek dan de stand van Axel Semrau.

LabAutomation 2018
Het doel van dit event is kennisuitwisseling rondom automatiserings-, robotiserings- en softwareoplossingen binnen laboratoria. Dit gebeurt op het beursplein met de vooraanstaande leveranciers, aanbieders van robotiserings-, automatiserings- en softwareoplossingen én in het conferentieprogramma.LabAutomation 2018

 

On-line µSPE analyse van Glyfosaat/AMPA op Live Lab

Automatisering van de monstervoorbereiding is voor veel laboratoria steeds meer een belangrijk speerpunt. Het spreekt voor zich dat met het elimineren van arbeidsintensieve monstervoorbereidingsstappen zoals bijvoorbeeld voor de (off-line) µSPE analyse van Glyfosaat/AMPA veel tijd wordt bespaard. Glyfosaat is een chemische verbinding uit de groep Fosfaten en ‘s werelds meest gebruikte herbicide/bestrijdingsmiddel. Het werd voor het eerst in 1950 gemaakt en gebruikt. Vanaf die tijd is het dus in ons milieu geïntroduceerd.Glyfosaat wordt voornamelijk omgezet door micro-organismen. De afbraak verloopt via de verbinding Aminomethylfosfonzuur (AMPA), dat daarom ook een analytische relevantie krijgt.

Beiden worden gecontroleerd in het milieu en inmiddels ook in voedingsmiddelen.

Voor deze analyse is LC-MS/MS in combinatie met derivatisering van de analyten de meest gebruikte techniek. De toevoeging van online µSPE biedt twee belangrijke voordelen:

  • Met één verrijkingsstap worden de haalbare detectie- en bepalingslimieten verbeterd
  • Methode matrixcomponenten worden verwijderd en neveneffecten zoals iononderdrukking worden verminderd. Dit is vooral voor de LC-MS koppeling een serieus voordeel.

Het volledige monstervoorbereidingsproces is met de on-line µSPE oplossing van Instrument Solutions geautomatiseerd. De derivatisering wordt uitgevoerd op de Chronect modules van Axel Semrau, zodat detectiegrenzen, reproduceerbaarheid en ook de factor tijd tot een maximum geoptimaliseerd zijn.

De on-line µSPE analyse van Glyfosaat/AMPA is te zien op Live Lab tijdens Laborama Expo 2018 in Groot-Bijgaarden (B) op 15 en 16 maart 2018.

Registreer nu voor een gratis toegangskaart:

Schrijf nu in voor Laborama 2018

Link naar website organisatie Laborama Expo.

 

 

 

Presentatie over 3-MCPD tijdens LabAutomation 2018

Dr. Susanne Kühn, Instituut Kirchhoff Berlijn

Tijdens LabAutomation 2018 dat plaats vindt op dinsdag 27 maart in Den Bosch zal Dr. Susanne Kuhn van Institut Kirchhoff uit Berlijn namens Instrument Solutions en onze Duitse partner Axel Semrau de volgende presentatie verzorgen:

‘3-MCPD and Glycidyl Esters in Foodstuff – A Fully Automated Analytical Method’

‘De druk op analytische laboratoria met betrekking tot tijd en kosten neemt alsmaar toe. Om in deze markt te kunnen concurreren is innovatie noodzakelijk. Instituut Kirchhoff Berlijn is een onafhankelijke service verlener met jarenlange ervaring in het analyseren van voeding, drinkwater, gebruiksvoorwerpen, farmaceutische producten en diervoerders. Onze laboratoria maken gebruik van een uitgebreid scala aan procedures en zijn toegerust met de meest geavanceerde analyse-instrumenten.

Voor analyses op voeding hebben officiële methoden de overhand. Hoewel analytische methoden sterk worden gereguleerd, is er altijd ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Het is noodzakelijk om niet alleen te focussen op zeer gevoelige detectiesystemen, maar ook op geoptimaliseerde monstervoorbereiding. tijdens deze lezing zal de automatisering van een gestandaardiseerde methode worden gepresteerd aan de hand van de 3-MCPD en Glycidyl-esterbepaling in voeding. Door de DGF C-VI 18 (10) methode te combineren met het MCPD Workstation, is een efficiënte kwantificering van deze gemeenschappelijke analyseparameter voor vetten, olien en vette voeding mogelijk. De achtergrond van de 3-MCPD-analyse zal worden toegelicht, validatiegegevens zullen worden gepresenteerd en de toepasbaarheid op een breed scala van voedingsmiddelen zal worden getoond’, aldus Dr Susanne Kühn van Institute Kirchhoff uit Berlijn.

  • Deze presentatie start om 13:30uur.
  • De presentatie wordt gegeven in het Engels.

LabAutomation 2018

Het doel van dit event is kennisuitwisseling rondom automatiserings-, robotiserings- en softwareoplossingen binnen laboratoria. Dit gebeurt op het beursplein met de vooraanstaande leveranciers, aanbieders van robotiserings-, automatiserings- en softwareoplossingen én in het conferentieprogramma.