Interview Intertaste over e-Nose

Intertaste logoBegin 2014 heeft onze klant Intertaste geïnvesteerd in de aankoop van een Heracles II E-Nose van Alpha MOS.

Ruim een jaar later vertelt Marc Jansen, Spices Flavourist van Intertaste, over de omslag naar kwaliteitsbewust denken die de organisatie  doormaakt, de rol die de E-Nose daarin speelt en de eerste commerciële successen die zij hiermee hebben behaald. Lees in volledige interview hoe Intertaste de omslag gerealiseerd heeft. Enkele quotes uit het interview:

Quote 1

“Wij zochten een instrument waarmee de aromacomponenten, de meest kostbare elementen uit een product, correleren aan de sensorische waarnemingen van het smaakpanel.”

Quote 2

“Het fijne van de E-nose is dat je veel kennis opbouwt en vastlegt. Op het moment dat de analist vertrekt, huur je een andere analist in die verder kan gaan op basis van alle data die je al hebt. Als je alleen werkt met een sensorisch panel is dat anders. Als je daar verloop in hebt, kun je weer opnieuw beginnen met het opbouwen van kennis.  Met de E-nose kun je op de lange termijn beter de continuïteit van  de organisatie waarborgen.”

Quote 3

“Ik zocht een systeem dat een bibliotheek in zich heeft, zodat je altijd snel toegang hebt tot alle gegevens. Dit is de belangrijkste reden geweest dat ik ben uitgekomen bij het systeem van Alpha MOS. Daar zagen wij de combinatie van aan de ene kant een instrument met een in de markt bewezen en omarmde techniek, een degelijke Fast GC-techniek, maar wel gekoppeld aan een bibliotheek die goed in elkaar zit en die direct gebruikt kon worden. Zeker de vertalingen van de smaak die ik zag waren correct en gebaseerd op gedegen literatuuronderzoek. Dat onderzoek hoefden wij dus niet te doen.”

Lees het volledige interview.

Nieuwe hoge drukpompen van SSI

Scientific Systems, Inc., USA, heeft de Next Generation Product Line hoge drukpompen gelanceerd.

LS-stainless-left1Deze lijn bestaat uit 7 klassen pompen.
Eén van deze klassen wordt in dit bericht uitgelicht, de LC Class pomp. Deze bestaat uit een betrouwbare 1-kops verdringingspomp met een zeer lage pulsatie en een hoge nauwkeurigheid.
Met Micro-Stepping motortechnologie en een bewezen pompmechanisme met enkele zuiger overtreft de LC Class de prestaties van duurdere pompen tegen een fractie van de kosten.

Toepassingen:
Ideaal voor biocompatibele scheidingen, semi-Prep Liquid Chromatography, verscheidende HPLC toepassingen, Metering, doseren en voor algemeen gebruik in het laboratorium.
Materiaal dat in contact komt met de te verpompen vloeistof is roestvrij staal, PEEK of titanium (optioneel).

De pomp kan de meest veeleisende toepassingen aan dankzij:
• Ommantelde pompkoppen die verkrijgbaar zijn voor temperatuur gecontroleerde processen.
• De 5 mL/min, 10 mL/min en 40 mL/min versies
• Hoge drukmogelijkheden tot 413 Bar

Nieuwe kenmerken:
• De besturingsprintplaat is verbeterd; daardoor een betere controle, nauwkeurigheid en efficiëntie
• Chemisch resistente lekbak en leksensor
• Elegant ontwerp

Standaard kenmerken:
• Automatische drukcompensatie
• Drukmonitoring met omvormer
• Pulsatie reducerende pulsdemper
• Geïntegreerde ontluchtingskraan
• Zelfreinigend systeem waarmee de zuiger achter de hoge druk seal wordt gereinigd
• Interactieve bediening via Keypad
• Volledige PC aansturing door middel van RS-232 en Micro USB 2.0 poorten

Details over specificaties en mogelijkheden van de verschillende klassen, vind u hier.

Chloride analyse

Sherwood model 926 chloride analyserHet voornaamste probleem met de klassieke methode is dat het zilvernitraatreagens tijdens de opslag door een fotometrische reactie kon veranderen en dat het eindpunt van de titratie visueel zwak is.  De methode die in de Sherwood Chloride Analyser, model 926, is toegepast is gebaseerd op een absolute coulometrische titatie. De zilverionen van het reagens worden op het moment van de analyse precies en kwantitatief door een constante stroom tussen de donorelektroden opgewekt. Het omslagpunt wordt gedetecteerd  Het omslagpunt wordt gedetecteerd door meetelektroden die de verandering in conductiviteit meten wanneer zilverionen in overmaat in de oplossing aanwezig zijn.

Applicaties:
Voedingsmiddelen- en zuivelindustrie
De meting van de zoutconcentratie (natriumchloride) in deze industrie is gemeengoed. Het vermogen om de zoutconcentratie direct weer te geven maakt dat dit instrument wereldwijd geliefd is bij laboranten.

Industriële processen
Zout zorgt voor ernstige verontreiniging in industriële processen. De gevoeligheid van de coulometrische methode maakt het mogelijk om in het ppm-bereik te meten van ketelvoedingswater, polymeer wassing, boorgat slurries, alsook bodemanalyse et cetera. De 926 heeft voor vele studies over ontzilting en kwaliteitscontrole in het algemeen bewezen een omarmde methode te zijn.

Klinisch
Voor het monitoren van de elektrolytbalans van patiënten speelt de meting van het chloride ion een essentiële rol. In combinatie met natrium en kalium speelt dit ion een belangrijke rol bij het in stand houden van de balans tussen cellen, plasma en interstitiële vloeistof. Model 926s wordt ook veel gebruikt bij de diagnose van Cystic Fibrosis. Model 926s meet monsters met een volume van 20µL.