Webinars over sensorische eigenschappen plastic verpakkingen en cosmetica

Consumenten zijn zeer kritisch als het gaat om de sensorische eigenschappen van plastic verpakkingen en de cosmetica producten. Denk bijvoorbeeld aan plastics flesjes voor drinkwater en de geur van crémes. Producten spelen hier zo goed mogelijk op in door hun producten zo dicht mogelijk met de geurvoorkeuren van de consument af te stemmen.

Zij werken hiervoor met geurpanels om zo steekproefsgewijs producten testen op reuk en visuele aantrekkelijkheid.

Er zijn echter beperkingen aan panelonderzoeken:

  • voor een representatieve steekproef zijn honderden proefpersonen nodig
  • een mens kan een beperkte hoeveelheid testen; na verloop van tijd ontstaat ruis in de data, zelfs bij sensorisch getrainde personen
  • het is niet mogelijk om data van onderzoeken in de loop van de tijd met elkaar te vergelijken

Onze partner Alpha MOS is gespecialiseerd in instrumentele oplossingen die het sensorisch profiel van onder andere plastic verpakkingen en cosmetica analyseert. Van de producten wordt een geurprofiel gemaakt en met speciale software wordt een correlatie gemaakt met de voorkeuren van de consument. Op die manier kun je het instrument leren wat de consument lekker vindt en wat  juist niet. Ook is Reversed Engineering mogelijk om concurrerende producten te analyseren.

Webinars

Alpha MOS organiseert een 4-tal webinars die u inzicht geven hoe met de E-Nose en E-Tong de sensorische eigenschappen van uw producten eenvoudig kunt optimaliseren. Hieronder leest u de onderwerpen de data waarop de webinar plaatvinden. Meld u aan via de onderstaande buttons!

 

Onderwerp: ‘Plastic Packaging’

Wanneer:

  • dinsdag 30 maart 2021 om 14:00uur
  • donderdag 1 april 2021 om 14:00uur

Onderwerp: ‘Cosmetics’

Wanneer:

  • dinsdag 6 april 2021 om 14:00uur
  • donderdag 8 april 2021 om 14:00uur