Nieuw MultiVIEW magnetron ontsluitingssysteem

SCP Science heeft een uniek, volautomatische magnetron ontsluitingstunnel gelanceerd; de MultiVIEW. SamplePrep voor de ICP-OES en/of ICP-MS analyse.

Bijzonder aan dit systeem is dat grote reeksen monsters die uiteenlopend van aard zijn achter elkaar ontsloten kunnen worden. Dit als monstervoorbewerking voor analyse met de ICP-OES of ICP-MS. Per individueel monster kan dan ook een andere temperatuur gestuurde methode worden toegewezen!

Dit is mogelijk omdat het systeem uitgerust is met 12 dynamische Microwave Cavities die per positie afzonderlijk regelbaar zijn. Iedere positie is uitgerust met een eigen magnetron en IR  temperatuursensor.

Van alle 12 posities wordt real time weergave van temperatuur versus tijd getoond.

In combinatie met 4  AutoLOADER units is het mogelijk om tot 300 monsters automatisch achter elkaar te ontsluiten.

Het systeem wordt geleverd met een geïntegreerd 15” kleuren Touch Screen dat alle operationele parameters overzichtelijk in beeld brengt. Het scherm beschikt over een gebruiksvriendelijke intuïtieve interface die tijdens de run de ontsluitingsparameters laat zien en waarmee u de run op ieder moment kan wijzigen of stoppen.

Als het nodig is om in te zoomen op een afzonderlijk monster, dan kan dat. U kunt een monster op een volledig scherm bekijken met maximale details.  Ter informatie wordt ook de intensiteit van de magnetron power weergegeven.

 

 

Webinars over sensorische eigenschappen plastic verpakkingen en cosmetica

Consumenten zijn zeer kritisch als het gaat om de sensorische eigenschappen van plastic verpakkingen en de cosmetica producten. Denk bijvoorbeeld aan plastics flesjes voor drinkwater en de geur van crémes. Producten spelen hier zo goed mogelijk op in door hun producten zo dicht mogelijk met de geurvoorkeuren van de consument af te stemmen.

Zij werken hiervoor met geurpanels om zo steekproefsgewijs producten testen op reuk en visuele aantrekkelijkheid.

Er zijn echter beperkingen aan panelonderzoeken:

  • voor een representatieve steekproef zijn honderden proefpersonen nodig
  • een mens kan een beperkte hoeveelheid testen; na verloop van tijd ontstaat ruis in de data, zelfs bij sensorisch getrainde personen
  • het is niet mogelijk om data van onderzoeken in de loop van de tijd met elkaar te vergelijken

Onze partner Alpha MOS is gespecialiseerd in instrumentele oplossingen die het sensorisch profiel van onder andere plastic verpakkingen en cosmetica analyseert. Van de producten wordt een geurprofiel gemaakt en met speciale software wordt een correlatie gemaakt met de voorkeuren van de consument. Op die manier kun je het instrument leren wat de consument lekker vindt en wat  juist niet. Ook is Reversed Engineering mogelijk om concurrerende producten te analyseren.

Webinars

Alpha MOS organiseert een 4-tal webinars die u inzicht geven hoe met de E-Nose en E-Tong de sensorische eigenschappen van uw producten eenvoudig kunt optimaliseren. Hieronder leest u de onderwerpen de data waarop de webinar plaatvinden. Meld u aan via de onderstaande buttons!

 

Onderwerp: ‘Plastic Packaging’

Wanneer:

  • dinsdag 30 maart 2021 om 14:00uur
  • donderdag 1 april 2021 om 14:00uur

Onderwerp: ‘Cosmetics’

Wanneer:

  • dinsdag 6 april 2021 om 14:00uur
  • donderdag 8 april 2021 om 14:00uur